Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Στον αθλητισμό… σαν σήμερα

Στον αθλητισμό… σαν σήμερα
Στον αθλητισμό… σαν σήμερα
Στις 24 Μαρτίου 1962 ο Benny «Kid» Paret χάνει από τον Emile Griffith για τον τίτλο ελαφρέων βαρών και μία εβδομάδα μετά, γίνεται ο πρώτος παγκόσμιος πρωταθλητής που πεθαίνει υποκύπτοντας στα τραύματά του.

2009-Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Γιώργος Μπατατούδης, καταδικάζεται από το Πρωτοβάθμιο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε κάθειρξη δέκα χρόνων χωρίς αναστολή για υπεξαίρεση 2,5 δισεκατομμυρίων δραχμών σε βάρος μετόχων της Intersat – Interactive. Σε περίπτωση που συλληφθεί θα οδηγηθεί στη φυλακή για να εκτίσει την ποινή του.
1999-Διακόπτεται το Γιουγκοσλαβικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, λόγω των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ. Η Παρτιζάν έχει 66 και η Όμπιλιτς 64 βαθμούς. Στις 12/6/99 η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Γιουγκοσλαβίας θα ανακηρύξει την Παρτιζάν πρωταθλήτρια.
1962-Ο Benny «Kid» Paret χάνει από τον Emile Griffith για τον τίτλο ελαφρέων βαρών και μία εβδομάδα μετά, γίνεται ο πρώτος παγκόσμιος πρωταθλητής που πεθαίνει υποκύπτοντας στα τραύματά του. Είναι η πρώτη φορά που η τηλεόραση μεταδίδει ζωντανά έναν πυγμαχικό αγώνα που καταλήγει σε τραγωδία και η κοινή απαίτηση, από πολιτικούς μέχρι το Βατικανό, είναι να πάψει η τηλεόραση να μεταδίδει ζωντανά πυγμαχικούς αγώνες. Αυτό θα γίνει και θα διαρκέσει για δέκα ολόκληρα χρόνια.
1946-Ο Ρώσος παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι Αλεξάντερ Αλιέχιν (Alexander Alekhine) πεθαίνει σε ηλικία 53 ετών στο Εστόριλ της Πορτογαλίας. Έγινε ο τέταρτος πρωταθλητής όταν νίκησε τον Χοσέ Ραούλ Καπαμπλάνκα (Jose Raul Capablanca) το 1927 και κράτησε τον τίτλο μέχρι το θάνατό του με μία διακοπή μεταξύ 1935-1937, όταν έχασε από τον Μαξ Όϋβε (Max Euwe). Εξοστρακίστηκε από παίκτες και διοργανωτές, λόγω της αντισημιτικής συμπεριφοράς του και του αλκοολισμού του και το 1927 ανακηρύχτηκε «εχθρός της Σοβιετικής Ένωσης» μετά τις δηλώσεις του εναντίον των Μπολσεβίκων. Όμως, το όνομά του θα αποκατασταθεί μετά θάνατον, την δεκαετία του ’50.
1941-Ο «Upset», το μόνο άλογο που κέρδισε τον «Man O’ War» πεθαίνει σε ηλικία 24 ετών.
1936-Ο μεγαλύτερος σε διάρκεια αγώνας χόκεϊ λήγει μετά 2 ώρες και 56 λεπτά. Το Μόντρεαλ κερδίζει το Ντιτρόιτ 1-0 στην έκτη παράταση.
1929-Ο Παναθηναϊκός συντρίβει τον Απόλλωνα με 10-0 για το Πρωτάθλημα Ελλάδος, με το βαρύτερο σκορ στην ιστορία του συλλόγου.
1896-Είναι Κυριακή του Πάσχα και παραμονή της έναρξης των 1ων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, κατά την οποία γίνονται από τον Βασιλέα Γεώργιο τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του ευεργέτη Γεωργίου Αβέρωφ. Η επόμενη ημέρα, η 25η Μαρτίου, είναι η πρώτη ημέρα των 1ων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας και έχει επιλεγεί συμβολικά για τη σημασία της στην Ελληνική ιστορία. Όμως οι ημερομηνίες αυτές είναι καταγεγραμμένες με βάση το Ιουλιανό ημερολόγιο το οποίο ίσχυε στην Ελλάδα μέχρι το 1923 οπότε και εφαρμόστηκε το Γρηγοριανό . Ως εκ τούτου, τα αποκαλυπτήρια έγιναν στις 5 Απριλίου, ενώ οι αγώνες ξεκίνησαν την 6η Απριλίου του 1896.
ΠΗΓΗ: galanissportsdata.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger