Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Όχι στην εισπρακτική επίθεση του κράτους στα καφέ και τις ταβέρνες - Να επιτρέπεται το κάπνισμα σε συγκεκριμένα καταστήματα καπνιστών

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

Η προσπάθεια της κυβέρνησης Σαμαρά και του γραφικού πλην όμως επικίνδυνου υπουργού του, Άδωνη Γεωργιάδη, που έχει διαλύσει το σύστημα υγείας και έχει φέρει σε απόγνωση τους πολίτες, να εμφανιστεί ως ενδιαφερόμενη για την προσωπική μας υγεία απαγορεύοντας το κάπνισμα στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος είναι αν μη τι άλλο προκλητική και...
χυδαία.

Η Κυβέρνηση Σαμαρά και ο Γεωργιάδης ευθύνονται για τον θάνατο χιλιάδων συμπολιτών, ελλήνων και ξένων, γιατί δεν υπήρχαν τα στοιχειώδη στα νοσοκομεία όπου διακομίστηκαν και τα οποία υπολειτουργούν.

Ο Σαμαράς και ο Γεωργιάδης ευθύνονται για το Γολγοθά των συμπολιτών που όντας ανασφάλιστοι καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα ποσά,
τα οποία δεν έχουν, για να γίνουν λήπτες ιατρικών ή νοσοκομειακών υπηρεσιών.

Και έρχονται τώρα αυτοί οι χυδαίοι να διαλύσουν ακόμα μια επαγγελματική τάξη με την παράλογη απόφασή τους να απαγορεύσουν το κάπνισμα στα καφέ, στις ταβέρνες, στα κλαμπ και να εξαιρέσει βέβαια τα μπουζουκομάγαζα της νύχτας που είναι των δικών τους ανθρώπων ιδιοκτησία και συμφερόντων.
Παραβιάζοντας κάθε έννοια λογικής και κυρίως το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης του σώματος έρχεται η κυβέρνηση να αποφασίζει για μας χωρίς εμάς. Στο όνομα της δικής μας υγείας έρχεται και βάζει φόρο στα προϊόντα καπνού, απαγορεύει το κάπνισμα στους χώρους κοινωνικής συνεύρεσης αδιαφορώντας για τα κοινωνικά και οικονομικά αποτελέσματα.

Είναι υποκριτικό να προσπαθεί να πείσει η Κυβέρνηση Σαμαρά ότι νοιάζεται για την υγεία μας. Μπορούμε και μόνοι μας. Ο πολίτης δικαιούται να διαθέτει όπως θέλει τον εαυτό του. Σε διαφορετική περίπτωση, αν δεν αντισταθούμε στην εισπρακτική και ιδεολογική επίθεση του κράτους με τα υπέρογκα πρόστιμα που επιβάλλουν, τόσο το Υγειονομικό όσο και η Αστυνομία θα γονατίζουν τα μαγαζιά που τα έχει ισοπεδώσει η οικονομική κρίση αλλά παράλληλα και πιο επικίνδυνο είναι ότι θα προετοιμάζουν πολίτες φοβικούς, έτοιμους να δεχτούν ό,τι αποφασίζει γι αυτούς το λόμπι των ασφαλιστικών εταιριών.

Είμαστε υπέρ της πολιτικής της αντιαπαγόρευσης σε κάθε ουσία και υπέρ της αυτοδιάθεσης του σώματος με ελεύθερη επιλογή. Αντιστεκόμαστε στη λογική του μεγάλου αδελφού που έρχεται με τα «τσιπάκια» στα χέρια και τον επικείμενο φόρο στα φαγητά με …λίπος.

Η πρόταση για να λυθεί το θέμα είναι να δοθεί η δυνατότητα να ιδρυθούν καταστήματα καπνιστών και μη καπνιστών. Όχι στην δαιμονοποίηση του καπνίσματος.

Καλούμε τους συμπολίτες να αντισταθούν, να καταδικάσουν την εισπρακτική επίθεση της αστυνομίας στους επαγγελματίες και να απαιτήσουν το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger