Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Γιατί η Μητρόπολη Σπάρτης δεν κήδεψε έναν 49χρονο

Γιατί η Μητρόπολη Σπάρτης δεν κήδεψε έναν 49χρονο
Γιατί η Μητρόπολη Σπάρτης δεν κήδεψε έναν 49χρονο
Με μια επιστολή προσπάθησε να δικαιολογήσει ο μητροπολίτης Σπάρτης Ευστάθιος την άρνηση της Μητρόπολης να κηδέψει τον περασμένο Οκτώβριο έναν 49χρονο από τις Κροκεές Λακωνίας, διότι ο αποβιώσας είχε τελέσει πολιτικό γάμο, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα.

Ο αδελφός του 49χρονου, Γιώργος Καράντζαλης, είχε καταγγείλει το περιστατικό με ανάρτηση στο site www.protagon.gr. Προσφάτως ο καταγγέλλων έλαβε επιστολή από τον μητροπολίτη Σπάρτης. Η επιστολή δεν δημοσιεύεται - καθώς δεν υπάρχει σχετική άδεια. Εντούτοις ο κ. Καράντζαλης παραθέτει σε νέα ανάρτησή του στην ιστοσελίδα μερικές από τις απαντήσεις που του έδωσε ο μητροπολίτης.
Όπως γράφει, ο μητροπολίτης τού απάντησε πως δεν ήταν εκείνος που τον πλήγωσε αλλά η Εκκλησία με τους κανόνες της. «Αρνηθήκατε να κηδέψετε τον αδελφό μου επειδή είχε κάνει πολιτικό γάμο, καλυπτόμενος από απόφαση της "Ιεράς" Συνόδου του 1982 που το απαγορεύει» σημειώνει. Όπως προσθέτει όμως ο κ. Καράντζαλης, ο μητροπολίτης αποσιώπησε νεότερη απόφαση της Συνόδου του 1998, που λέει ότι σε περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν τελέσει πολιτικό γάμο είναι στην κρίση του μητροπολίτη αν θα τους κηδέψει ή όχι.

Πηγή:Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger