Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

40 ευρώ η αξιοπρέπεια

00Όταν πριν από 3 περίπου μήνες έγραφα στο blog μου ότι το Θα και το Τίποτα του κ. Καμίνη βαφτίζονται έργο, είχα εξαιρέσει από την κριτική μου την επιδότηση των 2 εκατ. ευρώ που ο Δήμος της Αθήνας δέχτηκε από τη Νορβηγική Κυβέρνηση για τον Κόμβο Αλληλοβοηθείας. Θεωρώ ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε πολιτικά τους πλέον ασθενείς συμπολίτες μας, αντίθετα θα πρέπει να στηρίζουμε κάθε προσπάθεια για την ενίσχυσή τους, μακριά από πολιτικές ή άλλες σκοπιμότητες.
Όμως φαίνεται τελικά ότι ο κ. Καμίνης δε σκέφτεται με τον ίδιο τρόπο. Θυσιάζοντας στο βωμό της μικροπολιτικής σκοπιμότητας την ανάγκη 8.500 ανθρώπων σκοπεύει να μοιράσει προεκλογικά 40 ευρώ στον καθένα (από τη συγκεκριμένη επιδότηση) υπό μορφή ενίσχυσης. Προφανώς ο απερχόμενος Δήμαρχος ελπίζει στην ευθεία εξαγορά 8.500 ψήφων, καθώς μάλλον τόσο κοστολογεί την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Είναι από τις λίγες φορές που καθόλου δε θα λυπηθώ αν διαψευσθώ, αν μπροστά στη γενική κατακραυγή ο κ. Καμίνης κάνει πίσω και δηλώσει ότι ποτέ δε σκέφτηκε κάτι τέτοιο. Άλλωστε μας έχει συνηθίσει σε κωλοτούμπες: Με το γήπεδο του Παναθηναϊκού (όπου τη μια μέρα γκρεμιζόταν και την άλλη έμενε στη θέση του), με την Πλατεία Συντάγματος και τους καταληψίες και πολλά άλλα.
Ωστόσο, θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουν όλοι, ότι με την αξιοπρέπεια των ανθρώπων δε μπορεί να παίζει κανείς. Η σημερινή δημοτική αρχή νομίζει ότι απευθύνεται σε πολίτες -χρυσόψαρα που ξεχνούν σε μια στιγμή όσα έχουν προηγηθεί 3,5 χρόνια και που ανέχονται πρακτικές μαυρογιαλούρων των περασμένων δεκαετιών.
Όμως οι Αθηναίοι δεν έχουν μόνο μνήμη, έχουν και αξιοπρέπεια και όραμα. Και θα το διεκδικήσουν με την ψήφο τους στις 18 και 25 Μαΐου.
Γρηγόρης Λέων
Ιατροδικαστής- Σύμβουλος 7ης Δ.Κ. Δήμου Αθηναίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger