Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

δεν έχουν απολύσει ακόμη ούτε έναν κηφήνα υπάλληλο του δημοσίου, όταν δεν έχουν τιμωρήσει ούτε ένα κάθαρμα των σκανδάλων όπως αυτό της Siemems

Αίφνης οι Ευρωπαίοι αποφάσισαν να τραβήξουν τα σωληνάκια που κρατούσαν εν ζωή στην εντατική την κυβέρνηση Σαμαρά!
Ο Όλι Ρεν αλλά και η Μέρκελ αρνούνται να ακούσουν το παραμικρό για το κούρεμα του ελληνικού χρέους ή για το χρηματοδοτικό κενό των ετών 2015-2016, πριν τις ευρωεκλογές.
Μάλιστα ο Ρεν μεταθέτει την συζήτηση αυτή για μετά το καλοκαίρι του 2014!
Κι όλα αυτά την στιγμή που στην εγχώρια τροτοκοσμική Ελλάδα την οποία ο Ρεν παραπέμπει στον Παγκόσμια Τράπεζα, ο Σαμαράς και ο Σταικούρας κάνουν σημαία το επίτευγμα του 1,5 δις το οποίο εκτός από τους μαλάκες Έλληνες φορολογούμενους θάπρεπε να πιστωθεί στον Στουρνάρα.

Κι όμως ο Στουρνάρας τις τελευταίες μέρες είναι μάλλον εξαφανισμένος.
Τι συνέβη όμως και οι Ευρωπαίοι αθετούν τις υποσχέσεις τους ή έτσι τουλάχιστο εμφανίζονται;
Τίποτε άλλο από την πραγματικότητα.
Η πραγματικότητα μιας βαθιά διεφθαρμένης χώρας, στην οποία η Δικαιοσύνη αφήνει να κυκλφορούν ελεύθερα όλα τα καθάρματα που εμπλέκονται στις μίζες για τα εξοπλιστικά, στο σκάνδαλο του Τ.Τ. , στο σκάνδαλο των Υποβρυχίων-όπως ακριβώς έκανε και με τo σκάνδαλο της Siemens.
Έχουμε δε πολλούς λόγους να αμφιβάλλουμε αν ο Κοντομηνάς και ο Φιλιππίδης θα πληρώσουν 5 και 2 εκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα, για τις εγγυήσεις  ή τους έχει γίνει ήδη αθόρυβα γενναίο κούρεμα.
Την ίδια ώρα καμιά μεταρρύθμιση δεν έχει γίνει στο διεφθαρμένο δημόσιο-μετά από 4 κολασμένα μνημονιακά χρόνια για τους πολλούς και αδυνάτους.
Και το πλεόνασμα δεν είναι παρά ένα μικρό μέρος από το χαράτσι μέσω της διεφθαρμένης ΔΕΗ, το οποίο πληρώθηκε με τους γονείς και τους παπούδες μας να κάθονται στις ουρές του Άουσβιτς με κρύο, βροχή, χιόνι και καύσωνες.
Ο Μητσοτάκης, πιο επικίνδυνα αργός από τον Μανιτάκη, αντί να τρέξει τις μεταρρυθμίσεις και να κλείσει τους εκατοντάδες αχρείαστους και διεφθαρμένους οργανισμούς, κόβει την μία πίτα μετά την άλλη στο υπουργείο του.
Το μόνο που καταφέρνει καλά η κυβέρνηση είναι να υπερασπίζεται τις παράγκες στην Δικαιοσύνη η οποία παρέδωσε πάλλευκες περιστερές όλα τα σαπισμένα φρούτα των σκανδάλων.
Η κυβέρνηση των αθλίων κρατιστών και αντιμεταρρυθμιστών οι οποίοι αντιμετωπίζουν τον κρατικό μηχανισμό σαν τσιφλίκι τους.
Ανησυχεί η Μαρία Σπυράκη γιατί οι δανειστές μας δεν τηρούν τις υποσχέσεις τους.
Γιατί δηλαδή δεν βγαίνουν να πουν ότι θα μας κουρέψουν το χρέος, ότι δηλαδή θα μας χαρίσουν τα πολλά δις που χρωστάμε ώστε να αρχίσουν εκ νέου τα θαλασσοδάνεια, οι μίζες στα εξοπλιστικά, οι μίζες από τις αναθέσεις δημοσίων έργων, οι μίζες που πέφτουν ακόμη και τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, σε οργανισμούς που είναι αρμόδιοι για τις ξένες επενδύσεις.
Ανησυχεί η Σπυράκη γιατί οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι δεν τηρούν τις υποσχέσεις τους, την ώρα που εμείς δεν έχουν απολύσει ακόμη ούτε έναν κηφήνα υπάλληλο του δημοσίου, όταν δεν έχουν τιμωρήσει ούτε ένα κάθαρμα των σκανδάλων όπως αυτό της Siemems, όταν είμαστε μια χώρα με ανύπαρκτη Δικαιοσύνη.
Πως να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους όταν έχουν να κάνουν με την Κολομβία των Βαλκανίων;
Αλλά, μην κλαις Μαρία Σπυράκη: το αφεντικό σου, ο Μπόμπολας, τα έχει βρει και με τον Τσίπρα, ώστε και εναλλαγή να έχουμε στην εξουσία πάλι εσύ θα είσαι καβάλα στ΄ άλογο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger