Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Ομάδα Αυστριακών στη Σκιάθο

Ομάδα Αυστριακών στη ΣκιάθοΣυντονισμένες προσπάθειες, οι οποίες αποσκοπούν στην ευρύτερη τουριστική προβολή της περιοχής μας γενικότερα και της Σκιάθου ειδικότερα, βρίσκονται στο σχεδιασμό δράσης των ιθυνόντων και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η επίσκεψη μεγάλου γκρουπ αλλοδαπών δημοσιογράφων και τουρ οπερέϊτορς. Συγκεκριμένα αναμένεται να επισκεφτούν την περιοχή μας στις αρχές Μαΐου, όπου θα παραμείνουν επί μια περίπου εβδομάδα, ενώ θα φιλοξενηθούν παράλληλα τρεις μέρες στην Σκιάθο. Η πολυμελής αποστολή αποτελείται από συνεργάτες μεγάλης αεροπορικής εταιρίας, που δραστηριοποιείται σε Αυστρία και Γερμανία και είναι θυγατρική της AirBerlin.

Οι συμμετέχοντες στην πολυμελή αποστολή θα επισκεφτούν την περιοχή μας και το νησί του Παπαδιαμάντη, προκειμένου να καταγράψουν τις φυσικές τους ομορφιές και θα πραγματοποιήσουν επίσης επαφές με αντίστοιχους φορείς, με στόχο την ευρύτερη τουριστική προβολή.
Στο πλαίσιο της παραπάνω επίσκεψης θα καταγραφούν εικόνες της περιοχής μας, οι οποίες θα προβληθούν εν συνεχεία σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, ενώ παράλληλα, θα υπάρξει καταχώρηση της Σκιάθου στο αεροπορικό βιβλίο της εταιρίας, γεγονός που συνεπάγεται αντίστοιχη διεθνή διαφήμιση για το νησί.
Στο μεταξύ, ο Δήμος Σκιάθου θα συμμετάσχει σε τέσσερις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις που βρίσκονται προ των πυλών, του Βελιγραδίου, του Βερολίνου, του Βουκουρεστίου και της Μόσχας, αντίστοιχα. Οι επικεφαλής του νησιού αλλά και πολλοί τοπικοί επιχειρηματίες επιχειρούν περαιτέρω άνοιγμα στις παραπάνω αγορές, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη το γεγονός ότι πρόκειται να προστεθούν δύο επιπλέον αεροπορικές γραμμές από Βελιγράδι στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, κατά την φετινή σεζόν. Επιπροσθέτως, το Βερολίνο θεωρείται «κλασσικό τουριστικό χρηματιστήριο» από τους επαΐοντες σε θέματα τουρισμού, καθώς πρόκειται για την μεγαλύτερη διεθνή τουριστική έκθεση, στην οποία θα συμμετάσχουν πολλοί επιχειρηματίες του νησιού και εκτιμάται ότι αποτελεί κατά κανόνα «βαρόμετρο» των τάσεων που διαμορφώνονται στο τουριστικό πεδίο.
Οι συμμετοχές του Δήμου Σκιάθου σε διεθνείς εκθέσεις του εξωτερικού, υποστηρίζονται σημαντικά από επιχειρηματίες του νησιού, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το κόστος του περιπτέρου στη διεθνή έκθεση της Στοκχόλμης, κάλυψαν τέσσερις επιχειρηματίες του νησιού. Όπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο κ. Αλέκος Ευσταθίου «είναι σε καλό επίπεδο οι κρατήσεις, για τη Σκιάθο τουλάχιστον, από την Σκανδιναβική αγορά και η Αγγλία δείχνει επίσης πολύ θετικά δείγματα, τα οποία είναι πολύ καλύτερα σε σχέση με πέρυσι».
Ο ίδιος επιχειρηματίας πραγματοποιεί παράλληλα επαφές με το Τελ Αβίβ αλλά και με τουριστικά γραφεία της Αμερικής, διερευνώντας αν και κατά πόσο υπάρχουν προοπτικές να ενταχθούν η Σκιάθος, η Σκόπελος και η Χαλκιδική, μεταξύ των δημοφιλών προορισμών για τους επισκέπτες που προέρχονται από τις συγκεκριμένες περιοχές του πλανήτη. Σε γενικές γραμμές πάντως, εκτιμάται ότι διαγράφονται πολύ θετικές προοπτικές για τη Σκιάθο και τα νησιά των Βορείων Σποράδων κατ’ επέκταση, καθώς οι αυτοδιοικητικές εκλογές και οι επερχόμενες επίσης Ευρωεκλογές, δεν δείχνουν να επηρεάζουν τους ρυθμούς των κρατήσεων.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger