Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ!



ΝΕΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 13/2 ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 13/2
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ»: ΝΕΑ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/2 ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 15/2
Με νέα τρακτέρ ενισχύονται τα σχεδόν 40 μπλόκα που έχουν στήσει σ' όλη τη χώρα οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι οποίοι, στηριζόμενοι στην αγωνιστική συμπαράταξη των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, συνεχίζουν και εντείνουν την πάλη κατά της αντιαγροτικής - αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ, που μετράει ήδη 20 μέρες.
Στη Θεσσαλία, μετά το μεγάλο συλλαλητήριο που έγινε την Κυριακή 9 Φλεβάρη στο μπλόκο της Νίκαιας , εντείνονται οι προετοιμασίες για τη νέα συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς, που θα γίνει την Πέμπτη, στις 3 μ.μ., στο μπλόκο της Νίκαιας.

Το απόγευμα της Τρίτης έγινε στο χώρο του μπλόκου συνέλευση των αγροτών, όπου συζητήθηκαν μέτρα για να έχει επιτυχία το συλλαλητήριο της Πέμπτης.
Στο κάλεσμά του, το Μπλόκο της Νίκαιας σημειώνει μεταξύ άλλων: «Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, επαγγελματίες, μικρέμποροι, νέοι των σπουδών, γυναίκες των λαϊκών οικογενειών: Ελάτε μαζί μας στον κοινό αγώνα. Ν' αγωνιστούμε, μαζί, για μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη, σε σύγκρουση με τις κατευθύνσεις της ΚΑΠ, που θα εξασφαλίζει ικανοποιητικό εισόδημα στη μικρομεσαία αγροτιά και φτηνά και υγιεινά προϊόντα για τη διατροφή και την ένδυση του ελληνικού λαού».
Με ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας καλεί τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα, τις Λαϊκές Επιτροπές να δώσουν ξανά μαζικό «παρών» και ενημερώνει ότι η αναχώρηση για το μπλόκο θα γίνει με αστικά λεωφορεία από την Κεντρική Πλατεία, στις 2.30 μ.μ. Ανάλογες ανακοινώσεις - καλέσματα εκδίδουν συνδικάτα και μαζικοί φορείς στη Λάρισα και στους άλλους νομούς της Θεσσαλίας.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ
H Πανελλαδική Συντονιστική θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα, την Πέμπτη 13 Φλεβάρη, στις 12.45 το μεσημέρι, στο Υπουργείο Οικονομικών, στον οποίο θα θέσει τα αιτήματα της αγροτικής κινητοποίησης, που αφορούν στην ίδια την επιβίωση της μικρομεσαίας αγροτιάς.
Η φορολογία είναι το ζήτημα αιχμής που προβάλλει η Συντονιστική, κάνοντας καθαρό ότι το μέτρο της άγριας και άδικης φοροαφαίμαξης από το πρώτο ευρώ, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από τους μικρομεσαίους αγρότες, καθώς αποτελεί ακόμα μια «γερή σπρωξιά» προς το ξεκλήρισμά τους. Όπως σημειώνουν, ήταν πάντα και παραμένουν εργαζόμενοι - παραγωγοί. Έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται φορολογικά και όχι σαν επιτηδευματίες, όπως σε μια νύχτα θέλει να τους μετατρέψει το υπουργείο.
Σε αυτήν την κατεύθυνση, οι αγρότες διεκδικούν:
  • Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Να μην κρατούν λογιστικά βιβλία, (ή συγκεντρωτικά παραστατικά, όπως τα μετονόμασε η κυβέρνηση), όσοι έχουν τζίρο κάτω από 40.000 ευρώ, προσαυξανόμενος κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
Εξίσου σημαντικό για τη μικρομεσαία αγροτιά είναι και το αίτημα της μείωσης του κόστους παραγωγής, επισημαίνοντας ότι, με ΦΠΑ 23% και με τις συνεχείς αυξήσεις που επιβάλλουν οι εμποροβιομήχανοι και το κράτος, οι τιμές στα αγροτικά μέσα και εφόδια, (σπόροι, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, πετρέλαιο, αγροτικό ρεύμα, μηχανήματα, ζωοτροφές κ.ά.), έχουν εκτιναχθεί στα ύψη, καθιστώντας, παντελώς, ασύμφορη την αγροτική και κτηνοτροφική ενασχόληση.
Οι αγρότες διεκδικούν:
  • Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές.
  • Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.
  • Επιδότηση των ζωοτροφών για τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ
Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς προχωρά η ΠΟΕ - ΟΤΑ την Πέμπτη, με αφορμή τη συζήτηση της προσφυγής για την αύξηση του ωραρίου εργασίας του παιδαγωγικού προσωπικού στους παιδικούς σταθμούς στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών.
Έξω από το κτίριο του Διοικητικού Εφετείου Αθήνων θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10:00.
Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕ - ΟΤΑ επισημαίνει: «Η εφαρμογή τα τελευταία χρόνια του εξουθενωτικού ωραρίου σε συνδυασμό με την εντατικοποίηση που προκύπτει από τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και τα υπεράριθμα παιδιά, λόγω της οικονομικής κρίσης, έχουν οδηγήσει γονείς και προσωπικό σε τραγική κατάσταση.
»Η συρρίκνωση των Δομών και οι προσλήψεις εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας έχουν εξαιρετικά δυσμενείς ψυχολογικές και συναισθηματικές επιπτώσεις στα παιδιά και έχουν οδηγήσει χιλιάδες ανέργους και εργαζόμενους γονείς σε απόγνωση».
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ» - 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ
Με 48ωρη απεργία στις 14 και 15 Φλεβάρη συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι της αλυσίδας σούπερ μάρκετ«ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ».
Την Παρασκευή θα συγκεντρωθούν στις 10 το πρωί στο κατάστημα της οδού Β. Γεωργίου και το Σάββατο την ίδια ώρα στο κατάστημα της οδού Λαγκαδά.
Την Τρίτη πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης στο πλαίσιο της 4ωρης στάσης εργασίας που προκήρυξε το πανελλαδικό επιχειρησιακό τους σωματείο.
Οι εργαζόμενοι διεκδικούν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα για τους τελευταίους 6 μήνες, να εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας τους σε περίπτωση που προχωρήσει η σχεδιαζόμενη μεταβίβαση της επιχείρησης, να διασφαλιστούν όλα τα ένσημά τους, καθώς η επιχείρηση οφείλει περίπου 25 εκ. ευρώ στο ΙΚΑ.
Οι συνάδελφοί τους σε Γιαννιτσά και Κατερίνη έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας από την προηγούμενη εβδομάδα.
Στην κινητοποίηση στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης συμμετείχαν και εργαζόμενοι του«ΦΩΚΑ», διεκδικώντας από την κυβέρνηση έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1.000 ευρώ, καθώς η εργοδοσία τους οφείλει δεδουλευμένα 8 έως και 20 μηνών και έχουν καταδικαστεί σε απόλυτη ένδεια. Οι 500 εργαζόμενοι, από την ώρα που έκλεισαν τα καταστήματα, περιμένουν τις απολύσεις τους μέσα από την πτωχευτική διαδικασία που έχει κινηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger