Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Ορθοπεταλιές στα νησιά των Σποράδων


Ορθοπεταλιές στα νησιάΣτα νησιά των Σποράδων ποδηλάτησε το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο EuroVelo για την Ελλάδα την προηγούμενη εβδομάδα, από 6 έως 10 Φεβρουαρίου, με στόχο την ένταξη των νησιών στον άξονα 11 του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ποδηλατικών Διαδρομών EuroVelo.
Οι διαδρομές πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία και με την υποστήριξη φορέων και επιχειρήσεων από Θεσσαλονίκη, Αλόννησο, Σκόπελο και Σκιάθο. Το πρόγραμμα εκτός από ποδήλατο σε ασφάλτινες διαδρομές περιελάμβανε ακόμα χωμάτινες ποδηλατικές διαδρομές και καγιάκ με σκοπό τη δημιουργία πράσινων και γαλάζιων διαδρομών που θα επεκτείνουν την τουριστική περίοδο στα νησιά των Σποράδων με βιώσιμο τρόπο.

Οι ποδηλατικές ομάδες είχαν θερμή υποδοχή και φιλοξενία και στα τρία νησιά που επισκέφθηκαν καθώς επίσης και ενημερωτικές συναντήσεις με τους δημάρχους των νησιών.
Ο υπεύθυνος Γ. Φαρφαράς παρουσίασε τις δυνατότητες του ποδηλατικού τουρισμού και τη σημασία των ποιοτικών υπηρεσιών κατά μήκος μιας ευρωπαϊκής ποδηλατικής διαδρομής EuroVelo.
Επίσης ενημέρωσε για τη δημιουργία του δικτύου επιχειρήσεων φιλικών προς του ποδηλάτες «Cyclists Welcome Hellas», τα υποχρεωτικά και προαιρετικά κριτήρια για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων διαμονής και εστίασης στο δίκτυο που δημιουργήθηκε στα πλαίσια του ευρωπαϊκού έργου (SEE), «Διαδρομή Σιδηρούν Παραπέτασμα: Βιώσιμη κινητικότητα κατά μήκος της νέας ποδηλατικής διαδρομής EuroVelo».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger