Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Α. Χάγιος: αναγκαία η ανατροπή και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Την έναρξη μιας μεγάλης πολιτικής εξόρμησης σε όλη την Ελλάδα αποφάσισε η προχθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Άμεσα θα εκδοθεί αφίσα και προκήρυξη για την πάλη κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και ειδικό υλικό παρέμβασης στα μέτωπα της εκπαίδευσης και της υγείας που είναι ανοικτά. Επίσης προχωρούν επεξεργασίες για τα ζητήματα της ανεργίας και για το πεδίο της «τοπικής αυτοδιοίκησης».

«Η αντικαπιταλιστική ανατρεπτική Αριστερά θα παρέμβει με αυτοτέλεια σε όλες τις πολιτικές μάχες και στις επερχόμενες εκλογές», ξεκαθάρισε ο Άγγελος Χάγιος, μέλος του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μιλώντας προχθές στην Μυτιλήνη σε μια επιτυχημένη συγκέντρωση της Τοπικής Επιτροπής. Η διήμερη επίσκεψη (30-31/1) του Α. Χάγιου σήκωσε την αυλαία της πολιτικής καμπάνιας στη Λέσβο.
Ο Άγγελος Χάγιος έκανε κάλεσμα για κοινή δράση της Αριστεράς προκειμένου να ανατραπούν τα νέα μέτρα που φέρει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα, όπως είναι οι απολύσεις 14.000 δημοσίων υπαλλήλων. Σε άλλο σημείο υπογράμμισε ότι στην σημερινή φάση του καπιταλισμού είναι αδύνατο εφαρμοστεί κεϊνσιανή, πολιτική που θα ανακουφίσει τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Επισήμανε πως η εμπειρία από την χώρα μας αλλά και από όλο τον κόσμο δείχνει ότι τέτοιου τύπου πολιτικές δεν κατάφεραν να ολοκληρωθούν. Κι η αποτυχία τους οδήγησε σε περιπέτειες και συρρίκνωση την Αριστερά και παράλληλα έφερε δεξιές κυβερνήσεις με πιο επιθετική αντιλαϊκή πολιτική.
Σε πολλά σημεία της ομιλίας του ο Άγγελος Χάγιος ξεκαθάρισε ότι σε αυτή την φάση δεν υπάρχει καμία δυνατότητα εκλογικής συνεργασίας με το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές, είτε αφορούν τους Δήμους, είτε τις Περιφέρειες. Πολύ περισσότερο δεν υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας στις ευρωεκλογές ή ενδεχόμενες βουλευτικές εκλογές. Επισήμανε ότι οι εκλογές αυτές στην σημερινή συγκυρία έχουν ιδιαίτερα αυξημένη πολιτική σημασία.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ανακοινώθηκε η απόφαση να συμμετάσχει στις εκλογές για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου η κίνηση «Ανταρσία στο Αιγαίο - Αντικαπιταλιστική Αριστερά».
Κατά την παραμονή του στην Λέσβο ο Άγγελος Χάγιος μαζί με κλιμάκιο μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ επισκέφτηκε την ΕΡΑ Αιγαίου, το Δήμο Λέσβου, τη ΔΕΥΑ Λέσβου, το πολυιατρείο του ΕΟΠΥΥ στη Μυτιλήνη και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου όπου είχε συναντήσεις με τους εργαζόμενους και τα Δ.Σ. των σωματείων τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger