Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Οι οινοποιήσιμες ποικιλίες αμπέλου για τη Θεσσαλία

Με πρόσθετες ποικιλίες ανά αμπελουργικό διαμέρισμα εκδόθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η με αρ. 814/16068 υπουργική απόφαση που αφορά την ταξινόμηση των οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου και ποικιλιών σταφιδοποιίας.
Για το αμπελουργικό διαμέρισμα Θεσσαλίας  (Περιλαμβάνει τους νομούς Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων και Μαγνησίας και Β. Σποράδων) οι συνιστώμενες και οι επιτρεπόμενες ποικιλίες είναι:
Συνιστώμενες:

Ασύρτικο Β, Ζαλοβίτικο Ν, Κρασάτο Ν, Λημνιό Ν, Λημνιώνα Ν, Μαλαγουζιά Β, Μανδηλαριά Ν (Αμοργιανό,  ουμπραίνα μαύρη, Κουντούρα μαύρη ), Μαύρο Μεσενικόλα Ν, Μονεμβασιά Β (Μονοβασιά,Μονοβασίτικο), Ντεμπίνα Β, Ξινόμαυρο Ν (Ξινόγκαλτσο, Ποπόλκα), Ροδίτης Rs (Αλεπού), Σαββατιανό Β ( ουμπραίνα άσπρη, Κουντούρα άσπρη, Περαχωρίτικο, Σακέικο), Σταυρωτό Ν (Αμπελακιώτικο μαύρο), Cabernet Sauvignon N, Carignan N, Chardonnay B, Grenache Rouge N, Maccabeu B, Merlot N, Sauvignon Blanc B, Syrah N.
Επιτρεπόμενες:
Ασπρούδες Β, Βερτζαμί Ν, Βλάχικο Ν, Βραδυανό Ν, Καρτσιώτης Ν, Κουμιώτης Β, Μαυρούδια Ν, Μοσχάτο Αμβούργου Ν (Μοσχάτο μαύρο Τυρνάβου, μόνο για τους αμπελώνεςπου καλλιεργούνται στα όρια του  ήμου Τυρνάβου), Μοσχάτο μαύρο Ν, Μοσχοφίλερο Ν (Μαυροφίλερο), Μπατίκι Β, Ρητινό Ν, Σέφκα Ν, Συκιώτης Ν, Alicante Bouschet N, Cinsaut Ν, Gewürztraminer Rs (1), Nebbiolo N, Riesling B, Sangiovese N, Ugni Βlanc B (Trebbiano).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger