Για το αμπελουργικό διαμέρισμα Θεσσαλίας (Περιλαμβάνει τους νομούς Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων και Μαγνησίας και Β. Σποράδων) οι συνιστώμενες και οι επιτρεπόμενες ποικιλίες είναι:
Συνιστώμενες:
Ασύρτικο Β, Ζαλοβίτικο Ν, Κρασάτο Ν, Λημνιό Ν, Λημνιώνα Ν, Μαλαγουζιά Β, Μανδηλαριά Ν (Αμοργιανό, ουμπραίνα μαύρη, Κουντούρα μαύρη ), Μαύρο Μεσενικόλα Ν, Μονεμβασιά Β (Μονοβασιά,Μονοβασίτικο), Ντεμπίνα Β, Ξινόμαυρο Ν (Ξινόγκαλτσο, Ποπόλκα), Ροδίτης Rs (Αλεπού), Σαββατιανό Β ( ουμπραίνα άσπρη, Κουντούρα άσπρη, Περαχωρίτικο, Σακέικο), Σταυρωτό Ν (Αμπελακιώτικο μαύρο), Cabernet Sauvignon N, Carignan N, Chardonnay B, Grenache Rouge N, Maccabeu B, Merlot N, Sauvignon Blanc B, Syrah N.
Επιτρεπόμενες:
Ασπρούδες Β, Βερτζαμί Ν, Βλάχικο Ν, Βραδυανό Ν, Καρτσιώτης Ν, Κουμιώτης Β, Μαυρούδια Ν, Μοσχάτο Αμβούργου Ν (Μοσχάτο μαύρο Τυρνάβου, μόνο για τους αμπελώνεςπου καλλιεργούνται στα όρια του ήμου Τυρνάβου), Μοσχάτο μαύρο Ν, Μοσχοφίλερο Ν (Μαυροφίλερο), Μπατίκι Β, Ρητινό Ν, Σέφκα Ν, Συκιώτης Ν, Alicante Bouschet N, Cinsaut Ν, Gewürztraminer Rs (1), Nebbiolo N, Riesling B, Sangiovese N, Ugni Βlanc B (Trebbiano).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου