Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Προβλήματα στο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου Σκοπέλου

Προβλήματα στο κτίριο του  Δημοτικού Σχολείου Σκοπέλου Σημαντικά προβλήματα, τα οποία ζητούν άμεση επισκευή και αποκατάσταση, αντιμετωπίζει το κτίριο του «Πεπαρήθειου» Δημοτικού Σχολείου της Σκοπέλου, με τους γονείς των μαθητών να εκφράζουν σε όλους τους τόνους την ανησυχία τους, στους επικεφαλής του νησιού. Η λίστα των αιτημάτων που ζητούν επειγόντως λύση κοινοποιήθηκε προ ημερησίας, στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Σκοπέλου, από τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, τα οποία έθεσαν στο Σώμα τα πρακτικά προβλήματα που πρέπει να διευθετηθούν άμεσα.
Το έγγραφο υπόμνημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, περιλαμβάνει μια σειρά αιτημάτων, τα οποία έχουν, σημειωτέον, διατυπωθεί κατ’ επανάληψη και από τους υπευθύνους του σχολείου.
Συγκεκριμένα, οι εργασίες επισκευής που πρέπει να γίνουν άμεσα στο σχολείο περιλαμβάνουν : έλεγχο και επισκευή της στέγης του παλιού κτιρίου διότι εκφράζεται ο κίνδυνος κατάρρευσης, άμεση ανακατασκευή στις τουαλέτες του κάτω κτιρίου και συντήρηση σε αυτές του πάνω κτιρίου.
Αντικατάσταση φθαρμένων και τρύπιων καλοριφέρ, συντήρηση εξωτερικών και εσωτερικών κουφωμάτων (πόρτες παράθυρα κλπ) ή αντικατάσταση. Ζητούμενο είναι επίσης η πλήρης ανακατασκευή όλων των βρυσών της αυλής, η συντήρηση φθοράς από πλακάκια ξεκολλημένα και πεσμένους σοβάδες, η συντήρηση φωτοτυπικών μηχανημάτων, η επισκευή και συντήρηση κιγκλιδωμάτων, ο τεχνικός, στατικός και αντισεισμικός έλεγχος κτιρίων και η αποκατάσταση των φθορών στο Γυμναστήριο.
Σύμφωνα με την προφορική δέσμευση του Δημάρχου Σκοπέλου, οι μηχανικοί του Δήμου, θα επιληφθούν του θέματος, αρχής γενομένης από την επισκευή της στέγης του σχολείου.
Ο πρόεδρος της Λαϊκής Συσπείρωσης Μανώλης Ραμαντάνης πρότεινε από την πλευρά του να εκδοθεί ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για την αντικατάσταση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σχολεία του νησιού, το οποίο θα κοινοποιηθεί στην πολιτεία, για την εξασφάλιση των ανάλογων κονδυλίων.
ΓΛ. ΥΔΡ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger