Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Πολιτιστικό Εργαστήρι


Την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πολιτιστικού Εργαστηρίου. Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη τόσο από τα μέλη   όσο και από φίλους  του Εργαστηρίου.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό η  Πρόεδρος   κα  Μαρούλα Άννη, όπου εν  είδει απολογισμού ευχαρίστησε τους μαθητές και του δασκάλους του εργαστηρίου όπως και τους φορείς, συλλόγους, μεμονωμένους εθελοντές και επαγγελματίες που στήριξαν και στηρίζουν το Εργαστήρι.
Στην εκδήλωση έγινε και η κλήρωση της λαχειοφόρου, όπου οι τυχεροί κέρδισαν τα 33 δώρα, προσφορά των επαγγελματιών που ανταποκρίθηκαν στο αίτημα. Το Πολιτιστικό Εργαστήρι Ευχαριστεί Θερμά τους χορηγούς της λαχειοφόρου τον κ. Αντωνίου, πλοίαρχο του ‘ΠΡΩΤΕΥΣ’ της εταιρείας ΑΝΕΣ, τον πράκτορα κ. Βασίλη Νικολάου της Hellenic Seaways, τον κ. Κλημεντόπουλο του ξενοδοχείου  ‘Αλέξανδρος΄, τον κ. Ζαχαρία Χήρα του ξεονοδοχείου ‘Φίλιππος΄, την κα Κουγιουμτζόγλου του ξενώνα ‘Ραστώνη’ στη Βυζίτσα του Πηλίου,  τον κ. Ζαχαρή του ξενοδοχείου  ‘Χάνια’ στα Χάνια του Πηλίου, την κα Σακελάρη του ξενοδοχείου ‘Ορεάδες’ της Ελάτης Τρικάλων, τον κ. Δημήτρη Δακτυλά Διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, την καλλιτέχνιδα κα Asia Bresan, τον κ. Δημητριάδη Χρήστο της εταρείας ‘Επικοινωνία Ε.Π.Ε.’, τις κυρίες Μπουκουβάλα Νατάσα και Παπαδοπούλου Σούλας, την κα  Άννη Δέσποινα του καταστήματος ΄Φιλικό’ και τον κ. Σκούρα Βασίλη του super market ‘ΑΣΤΕΡΑΣ’.
Μετά από τρία χρόνια δραστηριότητας, το Πολιτιστικό έδωσε την ευκαιρία  σε περισσότερους από 330 μαθητές να ανακαλύψουν και να καλλιεργήσουν το ταλέντο τους.
Αποτελεί καρπό ιδιωτικής πρωτοβουλίας και δημιουργήθηκε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινούς στόχους και ενδιαφέροντα, προκειμένου να αναπτυχθεί ένας πυρήνας γνώσης γύρω από την τέχνη και τον πολιτισμό. Το Εργαστήρι δημιουργήθηκε μέσα από την επιθυμία  να υπάρχει μια σταθερή δομή γνώσης και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, καθώς διαπιστώνεται  ότι υπάρχει πρόθυμο ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό.
Ο ενθουσιασμός, η όρεξη για δημιουργία και συνεργασία και πάνω από όλα η επίτευξη του στόχου, που δεν είναι άλλος από το να συμβάλλει στη βελτίωση και στην άνοδο του πολιτιστικού και μορφωτικού επιπέδου, παραμέρισε τις δυσκολίες που ξεπεράστηκαν με πολλές ώρες εθελοντικής προσφοράς. Το Πολιτιστικό Εργαστήρι, κοινός τόπος των ανθρώπων της προσφοράς και της αισιοδοξίας, ευχαριστεί θερμά τα μέλη και τους φίλους, που αφειδώλευτα και με ενθουσιασμό  το στηρίζουν, γεγονός που ενθαρρύνει, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, να συνεχίσουν δυναμικά.
Ο ενθουσιασμός, η όρεξη για δημιουργία και συνεργασία, παραμέρισε τις δυσκολίες που ξεπεράστηκαν με πολλές ώρες εθελοντικής προσφοράς.
Αξίζει να σημειωθεί πως για τη λειτουργία του, το  Πολιτιστικό Εργαστήρι, δεν έχει επιχορηγηθεί, πλην ελαχίστων μικρών δωρεών σε υλικά και ως  μόνη πηγή εσόδων είχε την συμβολική συνδρομή των μαθητών η οποία κατάφερε να καλύψει με δυσκολία τα απαραίτητα λειτουργικά έξοδα του πρώτου έτους δράσης το οποίο έληξε με την επιτυχή έκθεση των δημιουργημάτων των μαθητών  που πραγματοποιήθηκε στο Μπούρτζι τον φετινό Ιούνιο και η οποία γέμισε όλους τους φίλους μας με χαρά και ικανοποίηση.
Αυτή είναι και η ανταμοιβή μας.
Μελλοντικός στόχος  είναι να  αναπτυχθεί όσο περισσότερο γίνεται ,  να δημιουργηθούν     νέα τμήματα ανάλογα με τα ενδιαφέροντα που υπάρχουν αλλά και να μπορέσουμε  να ενισχύσουμε τα τμήματα αυτά σε υλικοτεχνική υποδομή ώστε το αποτέλεσμα να είναι κάθε φορά καλύτερο. Για να επιτευχθεί ο στόχος μας, είναι απαραίτητη η συνεργασία  και η υποστήριξη όλων. Είναι λοιπόν ευπρόσδεκτη η προσφορά κάθε τύπου ( στέγης , υλική ή εθελοντικής εργασίας).
Ο ενθουσιασμός, η όρεξη για δημιουργία και συνεργασία και πάνω από όλα η επίτευξη του στόχου, που δεν είναι άλλος από το να συμβάλλει στη βελτίωση και στην άνοδο του πολιτιστικού και μορφωτικού επιπέδου, παραμέρισε τις δυσκολίες που ξεπεράστηκαν με πολλές ώρες εθελοντικής προσφοράς.
Η ομάδα του Πολιτιστικού Εργαστηρίου ευχαριστεί θερμά τους Δασκάλους, κο Τσιμπλιαράκη Σταύρο, κο Μιτζέλο Γιάννη, κο Κουμιώτη Στάθη, την κα Καλατζή Μαρία και την κα Διολέττα Χρύσα, κα Μιτζέλου Δέσποινα,  κα Βούλα Χονδρονικολή, κο Τόμεκ Γιοβάνη κα Άννα Δεληγιάννη, κο Νίκο Πασχάλη, κο Αντώνη Κισσουρά, κο Κωνσταντίνο Κουτούμπα,  που εθελοντικά το στήριξαν.  Μελλοντικός στόχος  είναι να  αναπτυχθεί όσο περισσότερο γίνεται και  να δημιουργηθούν νέα τμήματα ανάλογα με τα ενδιαφέροντα που υπάρχουν.
Το Πολιτιστικό Εργαστήρι, κοινός τόπος των ανθρώπων της προσφοράς και της αισιοδοξίας, ευχαριστεί θερμά τα μέλη και τους φίλους, που αφειδώλευτα και με ενθουσιασμό  το στηρίζουν, γεγονός που ενθαρρύνει, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, να συνεχίσουν δυναμικά.

Η ομάδα του εργαστηρίου
Δέσποινα ‘Αννη, Μαρούλα ‘Αννη, Ιωάννα Δενδή,  Μελαχροινη Μουστακα, Παρασκευη Κουτουμπα, Θοδωρής Τζούμας
http://aggelies-skiathos.com/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger