Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Σποράδες Υποστελέχωση του Θαλάσσιου Πάρκου


Υποστελέχωση του Θαλάσσιου ΠάρκουΥποβλήθηκε επείγον αίτημα στον ΑΣΕΠ για ενίσχυση με επιπλέον προσωπικό 
Μείζονος σημασίας αίτημα αποτελεί η ενίσχυση του Φορέα Διαχείρισης του Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου και Βορείων Σποράδων με επιπλέον προσωπικό, προκειμένου να καταστεί δυνατή η κάλυψη όλων των πεδίων ευθύνης.
Στην παρούσα φάση η στελέχωση του Φορέα είναι ανεπαρκής, καθώς το υπάρχον προσωπικό είναι μόνο δύο άτομα, συν δύο επιπλέον άτομα για το σκάφος φύλαξης του Θαλάσσιου Πάρκου. Σύμφωνα με το εγκεκριμένο οργανόγραμμα του Φορέα υπάρχει πρόβλεψη για δώδεκα συνολικά άτομα, ενώ τηρουμένων των αναλογιών και λαμβανομένων υπόψη των πρακτικών δυσκολιών που υπάρχουν, έχει υποβληθεί αίτημα στον ΑΣΕΠ για την πρόσληψη έξι επιπλέον υπαλλήλων συν ενός εποχικού φύλακα για την περίοδο κυρίως της θερινής σεζόν.

Σημαντικό πρόβλημα, το οποίο ζητά άμεση λύση είναι κατά συνέπεια η υποστελέχωση του Φορέα, ενώ όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΔΣ, Στέφανος Παρασκευόπουλος, «υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και έχουμε υποβάλει αίτημα στον ΑΣΕΠ, το οποίο ελπίζουμε ότι θα εγκριθεί, διότι χρειαζόμαστε έξι επιπλέον άτομα για να λειτουργήσουμε κανονικά ο Φορέας Διαχείρισης Θαλάσσιου Πάρκου». Την δεδομένη χρονική στιγμή η φύλαξη του θαλάσσιου πάρκου καλύπτεται από δύο μόνο άτομα, τα οποία δουλεύουν με εξαντλητικά ωράρια, δέκα και επιπλέον ώρες ημερησίως, προκειμένου να καλύπτονται οι πολυάριθμες καθημερινές λειτουργικές ανάγκες.
Στο μεταξύ, έχει δοθεί λύση στο πρόβλημα της προσωρινής παύσης χρηματοδότησης, το οποίο παρατηρήθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα, δημιουργώντας, όπως ήταν φυσικό, σειρά προβλημάτων, καθιστώντας, μεταξύ άλλων, πρακτικά αδύνατη την προσωρινή κάλυψη των λειτουργικών εξόδων του Φορέα σε όλα τα πεδία. Το πρόβλημα λύθηκε πριν από το τέλος της προηγούμενης χρονιάς και κατά συνέπεια καθίσταται πλέον δυνατή και η τροφοδοσία του σκάφους φύλαξης του Θαλάσσιου Πάρκου, με καύσιμα, για τις περιπολίες που πραγματοποιούνται σε διαρκή βάση.
Στη διάρκεια της παύσης χρηματοδότησης, η φύλαξη, σημειωτέον, γίνονταν ουσιαστικά εκ των ενόντων και με την πολύτιμη συνδρομή των αλιέων του νησιού, δεδομένου ότι δεν υπήρχαν χρήματα για τον εφοδιασμό των σκαφών του Φορέα, με καύσιμα, όπως προαναφέρθηκε.
Στην παρούσα φάση, ωστόσο, δημιουργούν έντονο προβληματισμό στους ιθύνοντες του Θαλάσσιου Πάρκου οι σοβαρές ελλείψεις που παρατηρούνται στο προσωπικό, ενώ όπως υπογραμμίζει ο κ. Παρασκευόπουλος «έχουμε υποβάλει τρία τουλάχιστον αιτήματα για επιπλέον προσωπικό και ελπίζουμε ότι οι θέσεις που ζητούμε, θα καλυφθούν ενδεχόμενα από τις μετακινήσεις υπαλλήλων άλλων φορέων του Δημοσίου».
Για την εξεύρεση λύσης στο συγκεκριμένο πρόβλημα το ζητούμενο είναι ο συντονισμός τεσσάρων φορέων, ενώ στο μεταξύ, έχουν πραγματοποιηθεί από πλευράς του Φορέα όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες και εκτιμάται ότι έως το Πάσχα θα έχει δοθεί οριστική λύση στο παραπάνω πρόβλημα.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger