Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Στον αθλητισμό... σαν σήμερα

Στον αθλητισμό... σαν σήμερα
Στον αθλητισμό... σαν σήμερα
Σαν σήμερα, το 1991, ήρθε στην Ελλάδα ο Πύρρος Δήμας, έπειτα από προσπάθειες του τότε προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, Γιάννη Σγουρού.

2000    Κυκλοφορεί η αθλητική εφημερίδα “Derby Sports” με εκδότη τον Γιώργο Τράγκα.
1999    Ο Ινδός, Anil Kumble, γίνεται ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία του κρίκετ που σημειώνει και τα 10 άουτ (wickets) σε ένα inning αγώνα τεστ.
1994    Ο Michael Jordan υπογράφει συμβόλαιο με τους White Sox, ομάδα του μπέιζμπολ.
1991    Έρχεται στην Ελλάδα ο Πύρρος Δήμας, μετά από προσπάθειες του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, Γιάννη Σγουρού.
1988    Ο Mike Tyson, ο παγκόσμιος πρωταθλητής βαρέων βαρών, παντρεύεται την ηθοποιό Robin Given.
1984    Ξεκινούν οι 14οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στο Σαράγεβο (ολοκληρώνονται στις 19/2). Συμμετέχουν 1.000 αθλητές και 277 αθλήτριες από 49 κράτη, σε 39 αγωνίσματα.
1976    Η Diane Thorne γίνεται η πρώτη γυναίκα που διαιτητεύει αγώνα ποδοσφαίρου ανάμεσα σε 2 ομάδες ανδρών στο Croydon.
1970    Η Manchester United συντρίβει την Northampton με 8-2 και ο Τζορτζ Μπεστ γράφει ιστορία, καθώς με τα 6 τέρματα που σημειώνει, γίνεται ο παίκτες με τα περισσότερα γκολ σε ένα παιχνίδι των «μπέμπηδων».
1969    Η Diane Crump γίνεται η πρώτη Αμερικανίδα τζόκεϊ που αγωνίζεται εναντίον ανδρών στο Hialeah.
1897    Υπογράφεται το διάταγμα και στις 27 Φεβρουαρίου δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η ίδρυση του ΣΕΓΑΣ.
1882    Διεξάγεται στο Mississippi City, για το πρωτάθλημα βαρέων βαρών, ο τελευταίος αγώνας πυγμαχίας που παίζεται με γυμνά χέρια. Την ίδια χρονιά θα καταργηθούν οι αγώνες με γυμνά χέρια και στην Βρετανία, μετά από απόφαση δικαστηρίου που θεωρεί ότι οι αγώνες αυτοί είναι επιθέσεις με σκοπό την κακοποίηση του αντιπάλου χωρίς την συγκατάθεσή του.
1878    Στη Χριστιανία (Όσλο) ιδρύεται ο πρώτος όμιλος χιονοδρομίας με τίτλο ''Christiania Ski Club''.
Πηγή: galanissportsdata.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger