Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ -ΝΗΣΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ



ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΝΗΣΟΥ  ΣΚΟΠΕΛΟΥ

Η Ελληνική κοινωνία ζει μια πρωτοφανή σε ένταση και έκταση κρίση στην οποία μας οδήγησαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Οι θεσμοί διαλύονται, δικαιώματα δεκαετιών καταργούνται, η ανεργία εκτινάσσεται σε πρωτοφανή επίπεδα, τα εισοδήματα πλήττονται και η δημοκρατία περιστέλλεται.
Bασικές   κοινωνικές   υπηρεσίες της  αυτοδιοίκησης  έχουν συρρικνωθεί αν όχι καταργηθεί, όπως βρεφονηπιακοί σταθμοί, το πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι», η συντήρηση των σχολείων, τα προνοιακά επιδόματα και η συντήρηση των δημόσιων υποδομών.
Στην παρούσα συγκυρία της ηθικής και οικονομικής κρίσης που βιώνουμε στον τόπο μας μία μόνο διέξοδος υπάρχει: η συσπείρωση και η συλλογική δράση των πολιτών, με τόλμη για κάτι καινούργιο και διαφορετικό, γι αυτό κι εμείς ξεκινάμε αυτή την προσπάθεια από την βάση, δηλαδή τους απλούς δημότες για να αναδειχθεί μία άλλη δημοτική αρχή. Όλοι μαζί και ιδιαίτερα οι νέοι, τα φρέσκα και άφθαρτα μυαλά, οφείλουν να συμμετέχουν ενεργά και ισότιμα για να διαμορφώσουν και να δώσουν ένα νέο όραμα σε όλο το νησί μας.
Αντιπροτείνουμε μια αυτοδιοίκηση πραγματικά αυτοδιοικούμενη με ουσιαστικές αρμοδιότητες και ικανούς πόρους. Ένα Δήμο που δεν θα είναι δημαρχοκεντρικός και που θα σπάσει τη νοσηρή πολιτική παράδοση της κομματοκρατίας και τις πελατειακές- οικογενειακές σχέσεις .
Η κίνηση θέλουμε να έχει διαρκή παρουσία στα κοινά, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς δεσμεύσεις από κομματικούς μηχανισμούς και συνεχώς να εμπλουτίζεται με ιδέες και ανθρώπους. Πιστεύουμε στα ίσα δικαιώματα των πολιτών και στα εναλλασσόμενα πρόσωπα στους ρόλους των δημοτικών συμβούλων και αντιδημάρχων.

                         ΠΛΑΙΣΙΟ  ΑΡΧΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

1. Αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
 Ενθάρρυνση και ενίσχυση κάθε συλλογικής προσπάθειας κοινωνικής αλληλεγγύης.

2. Αγώνας για Αξιοκρατία - Διαφάνεια - Πρόσβαση στην ενημέρωση όλων των πολιτών.
3. Διαφύλαξη των δημοσίων αγαθών και υποδομών
Α.  Διατήρηση και ενίσχυση του Κέντρου Υγείας και των Σχολείων μας.
Β. Αξιοποίηση των αθλητικών υποδομών.
Γ. Αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας.
4. Προστασία και ανάδειξη του δημοσίου χώρου υπέρ των πολιτών.
 Α. Σωστές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μέσα και έξω από τους οικισμούς με ασφάλεια και σεβασμό στον πεζό και στον εποχούμενο (επισκέπτης).
Β. Αξιοποίηση των δημοσίων χώρων για τον πολιτισμό-τουρισμό (π.χ. Ορφέας ).
5. Οικονομική  Ανάπτυξη
Α. Προτείνουμε ένα μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης, αποτέλεσμα συνεργασίας και συμμετοχής όλων των τουριστικών φορέων, με βάση όχι μόνο το κέρδος και την εποχικότητα, αλλά τη βιώσιμη ανάπτυξη με ήπια οργάνωση, με σύγχρονη σωστή διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς και με μέτρο τη φέρουσα ικανότητα του τόπου, ώστε να πετύχουμε τη μακρόχρονη απόδοση του τουριστικού προϊόντος.
 Δηλαδή ένα τουρισμό ποιότητας, με τις κατάλληλες υποδομές και την αξιοποίηση των υπαρχουσών, και με καλύτερο επίπεδο υπηρεσιών που δεν θα αντιστρατεύεται τη φυσική ομορφιά και παράδοση του τόπου.
Β. Ενίσχυση και οργάνωση του αγροτικού και μεταποιητικού τομέα του νησιού μας.
Γ. Αναδιοργάνωση και αναβάθμιση των υπηρεσιών των επαγγελματιών.
6. Περιβάλλον
Α. Να προσαρμόσουμε την περιβαλλοντική δράση μας στα νέα δεδομένα. Ολοκληρωμένη διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων με έμφαση στην ανακύκλωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών.
Β. Διαχείριση και αξιοποίηση του φυσικού πλούτου (π.χ. καθαρισμός μονοπατιών – δάση χωρίς σκουπίδια κλπ)
Γ. Βιώσιμη διαχείριση των υδατικών πόρων
Δ. Επικαιροποίηση του Χωροταξικού Χάρτη.
7. Πολιτισμός
Ανάδειξη του πολιτισμού μας μέσα από συγκεκριμένες δράσεις (π.χ. ανάδειξη των μνημείων, εθίμων, φιλοξενία ,τοπική γαστρονομία  κλπ.)

Καλούμε όλες και όλους που συμμερίζονται τα παραπάνω να συνεργαστούμε ώστε ο καθένας να προσθέσει σ αυτή την προσπάθεια τον καλύτερο εαυτό του, τις γνώσεις και την ζωντάνια του, για να πάει μπροστά ο τόπος.


ΑΓΓΕΛΗ ΖΩΗ
ΓΚΑΣΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΓΚΙΚΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΔΡΟΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΕΣΜΕΤΖΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΚΟΣΜΑΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΚΟΧΥΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΜΠΑΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΕΥΑΝΘΙΑ
ΠΕΡΙΣΣΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΦΑΜΕΛΙΑΡΗΣ ΣΙΔΕΡΗΣ 


Σας καλούμε στη συνάντηση της κίνησής μας την ερχομένη  ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2014  και ώρα  6 μ.μ. στο  PABLO' S.

ΤΟ ΣΚΟΠΕΛΟΣΝΙΟΥΣ ΕΎΧΕΤΑΙ
 Καλή επιτυχία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger