Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Ο Σύλλογος «Το Εγγλεζονήσι» στη Σκιάθο


Φιλοξενούμενος της Ένωσης Μικρασιατών Σκιάθου

εγγλεζονησι
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών «Το Εγγλεζονήσι» ύστερα από πρόσκληση εκ μέρους της προέδρου κ. Μαρίας Βερβέρη και του Δ.Σ. της Ένωσης Μικρασιατών Σκιάθου, φιλοξενήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην όμορφη και γραφική Σκιάθο. Στα πλαίσια της συνεργασίας και φιλίας που αναπτύχθηκαν μεταξύ των δύο Μικρασιατικών Συλλόγων με αφετηρία πάντα την κοινή καταγωγή και τους κοινούς σκοπούς και στόχους για την διάσωση, την προβολή και διάδοση της ιστορίας και του πολιτισμού των αλησμόνητων πατρίδων της Μικράς Ασίας, για τρίτη φορά «Το Εγγλεζονήσι» έδωσε το «παρών» στα πολιτιστικά δρώμενα της Σκιάθου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «πρώτη φορά το Μάρτιο του 2010 με την παρουσίαση του «Μικρασιάτικου Γάμου», στη συνέχεια το Νοέμβριο του 2012 με το χορόδραμα «Σμύρνη: Από το θαύμα στο δράμα» παραγωγής του Συλλόγου μας και το Σάββατο στις 15 Φεβρουαρίου 2014 με την παρουσίαση δύο δραματοποιημένων διηγημάτων «Το τέλος μιας εποχής» και «Οι Ψευδαισθήσεις» από τη συλλογή διηγημάτων του Τάσου Αυγερινού με τίτλο «Το καραβάνι των γυμνών» καθώς και αποσπασμάτων του μυθιστορήματος «Λωξάντρα» της Μαρίας Ιορδανίδου.
Το μονόλογο του πρώτου διηγήματος απέδωσε η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ουρανία Σταματιάδου, στο δεύτερο τους ρόλους ερμήνευσαν η αντιπρόεδρος κ. Ελένη Βαφειάδου και η μουσικός κ. Λία Λεφάκη και στο τρίτο το ρόλο της Λωξάντρας έπαιξε η κ. Ελένη Βαφειάδου. Ο κύκλος της εκδήλωσης έκλεισε με αναφορά στις αποκριές του χθες, στις προσφυγικές γειτονιές, και του σήμερα, και με τραγούδια της αποκριάς ευτράπελα και σκωπτικά από το μέλος του Συλλόγου κ. Αποστολία Τσάγγαρη.
Τα χειροκροτήματα, οι αγκαλιές, τα φιλιά και τα συγχαρητήρια εκ μέρους του ζεστού Σκιαθίτικου κοινού έδωσαν και πήραν. Η φιλοξενία υπήρξε συγκινητική. Άλλη μία προσπάθεια των δύο Μικρασιατικών Συλλόγων πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και απέσπασε τους επαίνους των παρευρισκομένων που είχαν κατακλύσει την αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου – Λυκείου Σκιάθου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger