Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: ΑΓΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΜΕ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ!


Ένταση επικράτησε το απόγευμα της Παρασκευής, στο «Χοντρό Δέντρο», στις Σκουριές, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας κατοίκων της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, ενάντια στην εξόρυξη χρυσού. Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, η εταιρεία "Ελληνικός Χρυσός" μπαζώνει τους πρώην δασικούς δρόμους με στερεά απόβλητα που πρόεκυψαν από την επεξεργασία των ορυκτών.

Η ανησυχία των κατοίκων και των φορέων της περιοχής για τις επιπτώσεις των δραστηριοτήτων της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός στη δημόσια υγεία  είναι μεγάλη, καθώς, σύμφωνα με αναλύσεις που έχουν στα χέρια τους οι  κάτοικοι, το υλικό που χρησιμοποιείται για το μπάζωμα των δρόμων περιέχει αυξημένες ποσότητες αρσενικού και άλλων επικίνδυνων  βαρέων μετάλλων.
Εκατοντάδες κάτοικοι της Ιερισσού και της Μεγάλης Παναγίας συγκεντρώθηκαν μπροστά στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», συμμετέχοντας στην κινητοποίηση. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η ένταση προκλήθηκε όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να διαλύσουν τους συγκεντρωθέντες. Οι τελευταίοι φέρονται ότι εμπόδιζαν την κυκλοφορία των φορτηγών της εταιρείας. Κατά τους ίδιους, η αστυνομία προχώρησε σε τρεις προσαγωγές ατόμων για το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger