Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

«Πόλος έλξης για σινεφίλ και δημιουργούς από όλη την Ελλάδα το 6ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους – Συνέντευξη τύπου δόθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου»



Έχοντας δώσει ιδιαίτερα αξιόλογα δείγματα δουλειά  κατά τα προηγούμενα χρόνια, δικαίως το φετινό 6ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας / Αrtfools Video Festival 2014 φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά πράγματα όχι μόνο της Λάρισας, αλλά και διεθνώς.

Ακόμη πιο αναβαθμισμένο, πιο δυναμικό και  πιο δημιουργικό το φετινό Φεστιβάλ,  που θα πραγματοποιηθεί από 14-23 Φεβρουαρίου, θα αποτελέσει πόλο έλξης για κινηματογραφιστές αλλά  και «σινεφίλ» όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό, καθώς πάνω από 60 ξένοι δημιουργοί έστειλαν τις συμμετοχές τους, εκ των οποίο στο φεστιβάλ θα προβληθούν οι 28.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας σε συνεργασία με την Ομάδα Πολιτισμού «Artfools» διοργανώνουν μία εκδήλωση υψηλών προδιαγραφών και αξιώσεων για κοινό με απαιτήσεις.
Σε αυτή την προσπάθεια συνδράμουν επίσης το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το ΤΕΙ Θεσσαλίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας.
Ιδιαίτερη τιμή για τη φετινή διοργάνωση είναι η παρουσία καταξιωμένων σκηνοθετών, όπως ο  Παντελής Βούλγαρης, ο οποίος και θα τιμηθεί από το Φεστιβάλ για την προσφορά του στον ελληνικό και διεθνή κινηματογράφο, ο Κώστας Καπάκας, δημιουργός του πολυβραβευμένου  «Peppermint» και φυσικά ο Λαρισαίος νέος σκηνοθέτης Αλέξανδρος Αβρανάς, ο οποίος πρόσφατα βραβεύτηκε στις Κάννες.
Προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ, σεμινάρια, αφιερώματα, εκθέσεις φωτογραφίας, είναι μερικές μόνο από τις δράσεις του,  με κορυφαίο γεγονός το διαγωνιστικό μέρος  που θα πραγματοποιηθεί από 20 έως 23 Φεβρουαρίου.
Χώροι Διεξαγωγής είναι τα «Victoria Cinemas», το Ξενοδοχείο «Μετροπόλ», το   Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας  και το «Μεταλλουργείο».                                    


Στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε χθες στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστού, της Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένας Καραλαριώτου, του Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Δ. Κουρέτα, του αν. προέδρου του ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Ευστ. Βελησσαρίου, της Διευθύντριας του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας κ. Χρύσας Βουλγαράκη, της προέδρου  της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ κ. Άντας Σαρτζή, του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του φεστιβάλ κ. Άκυ Μητσιούλη, καθώς κι εθελοντών του Φεστιβάλ, παρουσιάστηκαν τα δρώμενα του Φεστιβάλ, που αναμένεται φέτος να ξεπεράσει κάθε προσδοκία και να αποτελέσει πόλο έλξης νέων δημιουργών από την Ελλάδα, αλλά και από όλο τον κόσμο.

Μιλώντας για το θεσμό του Φεστιβάλ, ο κ. Αγοραστός επεσήμανε: «Από 14 μέχρι 23 Φεβρουαρίου η καρδιά του διεθνούς κινηματογράφου θα χτυπάει στη Λάρισα. 100 και πλέον συμμετοχές, 100 ενδιαφερόμενοι από όλο τον κόσμο. Καταξιωμένοι σκηνοθέτες, όπως Βούλγαρης, Αβρανάς, Καπάκας, θα βρίσκονται εδώ, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη αίγλη στο φεστιβάλ. Όλοι μαζί με συνέργεια και συνεργασία, με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το ΤΕΙ Θεσσαλίας, το Γαλλικό Ινστιτούτο, την Ένωση Ξενοδόχων και φυσικά την ομάδα «Artfools», δημιουργούμε εκδηλώσεις ιδιαίτερης αξίας για τον πολιτισμό. Διότι, στις δύσκολες στιγμές που διανύουμε, ο πολιτισμός είναι δύναμη ζωής. Κάθε χρόνο ενδυναμώνουμε και αναβαθμίζουμε τον θεσμό και χρόνο με τον χρόνο το Φεστιβάλ γίνεται ακόμη καλύτερο. Καλούμε όλο τον κόσμο να έρθει και να παρακολουθήσει τις πολύ αξιόλογες ταινίες που θ α προβληθούν, διότι το Φεστιβάλ είναι ένας θεσμός με προστιθέμενη αξία για την περιοχή».

Από την πλευρά της η κ. Καραλαριώτου τόνισε: «Όταν ξεκινήσαμε ως Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας μαζί με την «Artfools» τη διοργάνωση του Φεστιβάλ, στόχος μας ήταν να  το «βγάλουμε» έξω  από τα στενά όρια της Λάρισας, να το κάνουμε πανελλαδικής και διεθνούς εμβέλειας. Κάθε χρόνο πάμε και καλύτερα και φέτος έχουμε την τιμή, ως διεθνές πλέον το Φεστιβάλ,  να φιλοξενούμε 28 διεθνείς ταινίες. Η συμμετοχή 33 σχολείων από όλη την Ελλάδα είναι κάτι πολύ σημαντικό, όπως εξαιρετικά σημαντική είναι και η παρουσία των Βούλγαρη, Καπάκα και Αβρανά. Προς αυτή την κατεύθυνση, συγχαίρω, όλους όσοι εργάστηκαν για να απολαύσουμε θεάματα υψηλών προδιαγραφών και απαιτήσεων. Καλούμε τους Λαρισαίους να στηρίξουν το φεστιβάλ, αφενός παρακολουθώντας τις ταινίες κι αφετέρου συνδράμοντας με τις δικές τους δημιουργικές ιδέες για τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης. Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας είναι διοργάνωση όλων των Λαρισαίων και θέλουμε να αγκαλιαστεί από όλους».

Ο κ. Κουρέτας ανέφερε: «Το Φεστιβάλ αποτελεί μία πολύ σημαντική προσπάθεια στον τομέα του πολιτισμού και εκφράζουμε ως Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας τη στήριξή μας στον θεσμό. Φιλοδοξούμε, του χρόνου να μας δοθεί  δυνατότητα να φιλοξενήσουμε ξένους φοιτητές. Είμαστε ένθερμοι υποστηρικτές σε όλη αυτή την προσπάθεια που γίνεται».

Ο κ. Βελησσαρίου επεσήμανε: «Και το ΤΕΙ Θεσσαλίας χαιρετίζει και στηρίζει το φετινό  Φεστιβάλ. Άλλωστε, το ΤΕΙ ήταν αρωγός από τα πρώτα χρόνια που ξεκίνησε το Φεστιβάλ, που πλέον έχει εδραιωθεί και έχει αποκτήσει διεθνείς διαστάσεις».

Η κ. Βουλγαράκη με τη σειρά της τόνισε: «Ως Γαλλικό  Ινστιτούτο Λάρισας, είμασταν από την αρχή αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια για κάτι το οποίο ξεκίνησε δειλά σας Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους και μεταμορφώθηκε σε διεθνούς εμβέλειας. Ιδιαίτερης αξίας είναι το αφιέρωμα στη Nouvelle vague.  Ευχαριστώ το Εθνικό Κινηματογραφικό Κέντρο της Γαλλίας που μας στηρίζει  αμέριστα κι εύχομαι καλή επιτυχία στο φεστιβάλ. Εύχομαι οι Λαρισαίοι να το αγκαλιάσουν».  

Μιλώντας εκ μέρους της πολιτιστικής ομάδας Αrtfools, η κ. Σαρτζή ανέφερε: «To 6o Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας/Artfools έχει πλέον αποκτήσει ιδιαίτερα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά σε σχέση με τα προηγούμενα παρά το γεγονός ότι αποτελεί τη συνέχεια και συνεχίζει στο ίδιο ύφος, δηλαδή φεστιβάλ ελεύθερο, νεανικό και γιατί όχι και σε κάποια κομμάτια του εναλλακτικό και καινοτόμο.
Τα ποσοτικά του χαρακτηριστικά έχουν να κάνουν με τον όγκο των ταινιών, πολύ περισσότερες φέτος, με τα μέρη που καλύπτουν Ελλάδα αλλά κυρίως τον Κόσμο, με τους ανθρώπους που έχουν προσκληθεί και θα τιμήσουν το φεστιβάλ, άνθρωποι αξιόλογοι με τεράστια προσφορά στο χώρο του κινηματογράφου, όπως ο Παντελής Βούλγαρης και ο Κώστας Καπάκας, αλλά και νέοι σκηνοθέτες που ξεκινούν μια καριέρα με βραβεία και αξιώσεις, όπως ο Αλέξανδρος Αβρανάς.
  Στα ποσοτικά χαρακτηριστικά κατατάσσονται και οι πιο πολλοί συνεργάτες , οι φορείς που μας εμπιστεύτηκαν, σημειώνω ότι από φέτος στηρίζει το Φεστιβάλ και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, και φυσικά παραμένουν οι μόνιμοι συνδιοργανωτές μας η Περιφέρεια Θεσσαλίας - Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, το ΤΕΙ Λάρισας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, αλλά και πολλοί  παλιοί και νέοι μεγάλοι  ιδιώτες χορηγοί.
  Στα ποιοτικά χαρακτηριστικά θεωρούμε την οργάνωση, για πρώτη φορά θα λειτουργήσει γραφείο τύπου, για πρώτη χρονιά θα έχουμε συλλεκτικό έντυπο 58 σελίδων, για πρώτη φορά θα προβληθούν τόσες ταινίες σε τόσα αφιερώματα, μιλάμε για μεγάλου μήκους. Σημαντικό για μας είναι ότι και η Πανελλήνια ΄Ενωση Κριτικών Κινηματογράφου συμμετέχει στο Φεστιβάλ και απονέμει και το δικό της βραβείο δίπλα στην δική μας επιτροπή η οποία έχει πλαισιωθεί με αξιόλογους ανθρώπους του Κινηματογράφου που μάλιστα ταξιδεύουν για να παραστούν και να αξιολογήσουν τις ταινίες.
΄Ετσι το Φεστιβάλ παίρνει πλέον τα χαρακτηριστικά ενός πραγματικά Διεθνούς, πραγματικά Πανελλήνιου και πραγματικά Μεγάλης διοργάνωσης».

Τέλος, ο κ. Μητσιούλης τόνισε: «Είχα την ευτυχία να παρακολουθώ το φεστιβάλ από τη γέννησή του, πριν από έξι χρόνια… Χρόνο με τον χρόνο άνοιξε τα φτερά του και πραγματοποιείται πλέον σε πολλούς διαφορετικούς χρόνους  και απευθύνεται σε πολλά διαφορετικά είδη κοινού. Το Φεστιβάλ είναι αντάξιο της πόλης και της χώρας».

Την Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ αποτελούν οι: ΄Αντα Σαρτζή, Δημήτρης Κουρέτας, Χρύσα Βουλγαράκη, Εύη Μπεκίρη, Ντίνα Σδράλλη, Γιώτα Φώτου, Ιωάννα Φωτιάδου, Δήμητρα Μπαράτση, Σταματία Βλάγκα, Μάρθα Βατζιά, Ίλια Σδράλλη, Άκυς Μητσιούλης, Νίκος Αλέτρας – Αρτινός και Ντόλλυ Γεωργαντζά. 


Πέμπτη
 20/02/2014

3 και ½  ΄ώρες προβολής 

Ώρα έναρξης: 17:00

Παρασκευή 21/02/2014

3 ώρες προβολής.

Ώρα έναρξης 17:0
Σάββατο 22/02/2014

3 ώρες προβολής

΄Ωρα έναρξης 17:00
Κυριακή 23/02/2014

1 ½ ώρες προβολής

΄Ωρα έναρξης 17:30
X and W ( 09:35)
Costa Jonao- Portugal
The Sweet Hand of the white rose.( 16:46) Davide Melini Spain
Το κολιέ (21:21)
Κινημ.Εργαστήρι Ιλίου. Ελλάδα
The Concert (  04:55)Φλωράκης Ηλίας. Ελλάδα.
 Στίγμα ( 08:10)Παπαδιόχος Ευάγγελος. Ελλάδα
Hunger Pangs ( 11:06) Richard Leqaspi Philippines
L.O.L. ( 17:23)Σκλήβας Χρήστος. Ελλάδα
Το Δείπνο ( 10:52)Δημήτρης Αργυρίου. Ελλάδα.
 Tesseract somnium (12:10) Helena Schultheis Edgeler - Croatia
Touch of silence ( 05:58)Alexandra Stib.Cermany
Dark Forest ( 05:15) Jens – Florian Grob.Germany
Black Night ( 08:22)
Jean Luk Baillet- France.
 For Lotte ( 06:55
)   Monique Marmodee.Germany

Ursus ( 10: 29) Reinis Petersons- Latvia
One line ( 03:39)
Aργυρίου Δημήτρης.Ελλάδα
Το μπαλόνι (15:00)Λαμπροπούλου Ναταλία. Ελλάδα.
 ΄Ονειρο  ( 05:02)
Γιαπουτζής Τάσος. Ελλάδα.
The Heat ( 23:36) Bartosz Kruhlik- Poland
Morning – Toring ( 6:13)
Μαθιός Νίκος. Ελλάδα.
The Heat ( 23:36) Bartosz Kruhlik- Poland
Dawn Before sunrise (05:23) Helena Schultheis Edgeler - Croatia
Old School ( 06:50)
jacobDeutsch.Germany
Touch of silence ( 05:58)Alexandra Stib.Cermany
Εθελοντές ( 20:01)Βουρνάς Θ. Ελλάδα.
 Σ΄ένα ονειρικό μονοπάτι.( 16:50)
Τσεκούρας Σίμος. Ελλάδα
Είδωλα ( 06:13)
Λαντζουράκη Μυρσίνη. Ελλάδα

Υστερόγραφο. (11:42)Ισμήνη Φραγκιουδάκη.Ελλάδα.
The Heat ( 23:36) Bartosz Kruhlik- Poland
 Siddu ( 08:40) Amol Patil- INDIA
La teribilita ( 14:06) Lui Lopez Spain
Το πιάνο ( 13:56)
Ψυχογυιού Κατερίνα.Ελλάδα
Loop ( 03: 55)Φιορέτος Κίμων. Ελλάδα.
 12 Likes ( 04:03)
Nadine Lewerenz.Cermany
Στο Κέντρο ( 24: 59)Κώστας Στραγαλινός.Ελλάδα
Madilde ( 09: 51) Vito palmieri. Italy


 Ubistvo Jende mrlje ( 15:03) Katarina Kovcin - Serbia
Α-ΠΑΡΤΥ-Α( 09:00).Χριστοδούλου Δήμητρα.Ελλάδα
Boil ( 14:15)
Ντίκα ΄Ηρα.Ελλάδα

 Uncanny ( 10:10)Ρούσσος Πέτρος. Ελλάδα

Γης Μαδιάμ ( 16:41) Νάκος Δημήτρης. Ελλάδα

Solidude ( 14:15)Σπύρου Χρήστος. Ελλάδα.

Cut to Fit ( 17:00) Giovanni La Pàrola - Italy

 The Forbidden story ( 09:00) HIREN DAVE - India.

Το μεροκάματο ενός ληστή.( 13:51)Φελάνης Μιχάλης. Ελλάδα

 Υπάρχει ελπίδα; (09:47) Δημήτρης Χατζίνας. Ελλάδα



 Sign Under SEO ( 10:52) Jung Hee Seo - Korea ( south



 Ευλάβεια ( 15:14)Βαβάτσης Δημήτρης- ελλάδα



 Πορτραίτο ( 16:27)
Καλέντζη Κατερίνα. Ελλ



Όνδίπουν…πτερωτόν (17:21).Σπηλιωτόπουλος Αλέξανδρος. Ελλάδα



Ξεχωριστοί καλεσμένοι – λαμπερές παρουσίες

Με αφορμή τους καλεσμένους και τα αφιερώματα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα, από 14 μέχρι και 23 Φεβρουαρίου θα προβληθούν στο Γαλλικό Ινστιτούτο, οι ταινίες του Παντελή Βούλγαρη « ΄Ησυχες μέρες του Αυγούστου», « Ελευθέριος Βενιζέλος», « Όλα είναι δρόμος» και στον κινηματογράφο Victoria η ταινία « Τζίμης ο Τίγρης» με παρόντα τον ίδιο, μια που ο μεγάλος σκηνοθέτης είναι το τιμώμενο πρόσωπο του Φεστιβάλ και θα τιμήσει με την παρουσία του τις δύο τελευταίες ημέρες της διοργάνωσης, Σάββατο 22 και Κυριακή 23 Φεβρουαρίου.
  Ιδιαίτερη βραδιά για τους διοργανωτές είναι το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου,  όπου μετά το διαγωνιστικό, ο Παντελής Βούλγαρης στον κινηματογράφο Victoria,
 θα συνομιλήσει με το κοινό, θα απαντήσει και θα εξηγήσει πράγματα για τις ταινίες του.
  
Η ταινία του  νέου και πολυβραβευμένου Λαρισαίου σκηνοθέτη Αλέξανδρου Αβρανά  «Miss Violence»,  θα προβληθεί την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στον Κινηματογράφο Victoria και ο ίδιος ο σκηνοθέτης θα είναι στην πόλη του, για να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικές με την ταινία του, σε ένα πολύ ενδιαφέρον master class.
΄Ετσι καλύπτονται και πολλά ερωτήματα Λαρισαίων φίλων του σκηνοθέτη, για το αν και πότε θα απολαύσουν την ταινία του «Miss Violence»  η οποία το 2013 κερδίζει τον  «Αργυρό Λέοντα» στο 70ο κινηματογραφικό φεστιβάλ Βενετίας και ήδη παίζεται στις μεγάλες Αθηναϊκές κινηματογραφικές αίθουσες.

Ο Κώστας Καπάκας ο τρυφερός και ρομαντικός σκηνοθέτης των pepermind και Uranya, ταινίες που θα προβληθούν την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο, θα είναι στην πόλη μας για την προβολή της νέας του ταινίας « Η μαγική ώρα» σε πρώτη μάλιστα προβολή για το 6ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας/artfools. Ο Κώστας Καπάκας θα συζητήσει με το κοινό μετά το τέλος της προβολής της ταινίας του στο Victoria Cinemas.

  Την ευθύνη και την επιμέλεια όλων των master class θα έχει ο Κινηματογραφικός σύμβουλος του Φεστιβάλ κριτικός Κινηματογράφου και μέλος της Πανελλήνιας ΄Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου κ. Νίκος Αλέτρας – Αρτινός.

  Στα υπόλοιπα  αφιερώματα θα μπορούν οι φίλοι και νοσταλγοί του παλιού σινεμά να παρακολουθήσουν ταινίες του Ζαν Λυκ Γκοντάρ και του Τρυφώ στο αντίστοιχο αφιέρωμα  Nouvelle Vague την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο, ενώ στον Κινηματογράφο Victoria, θα διεξάγεται το διαγωνιστικό μέρος του Φεστιβάλ.

  Από το Φεστιβάλ θα δοθεί στη δημοσιότητα αναλυτικό και ανά ημέρα πρόγραμμα, με τις ταινίες, τους καλεσμένους, τα στρογγυλά τραπέζια και ό,τι άλλο ενδιαφέρον περιλαμβάνει αυτό το non stop festival / Διεθνές Κινηματογραφικό Λάρισας/artfools.
 

Ενδιαφέροντα αφιερώματα, είναι και αυτά των Μουσική Μέταλ και Κινηματογράφος και cult spaghetti Western που θα προβληθούν στο Μεταλλουργείο και την ευθύνη των οποίων έχει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ σκηνοθέτης ΄Ακυς Μητσιούλης.
Τέλος, οι μαθητές μπορούν να παρακολουθήσουν δικές τους δημιουργίες καθώς και των συμμαθητών τους την Κυριακή το πρωί στις 23 Φεβρουαρίου στον Κινηματογράφο Victoria, όπου θα προβληθούν 35 μαθητικές ταινίες από όλη την Ελλάδα.



Η κάμερα στα χέρια των…  μαθητών

To μαθητικό κομμάτι είναι ίσως το πιο ενδιαφέρον και σίγουρα το πιο ελπιδοφόρο για το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας/artfools. Κάθε χρόνο περισσότερα σχολεία συμμετέχουν σ΄αυτό  με ταινίες τους, αλλά και μεμονωμένοι μαθητές πειραματίζονται με την κάμερά τους και εκθέτουν στο μαθητικό και όχι μόνο, κοινό τη δουλειά τους. Το μαθητικό Φεστιβάλ/ artfools, είναι από τα πρώτα πανελλαδικά μαθητικά φεστιβάλ κινηματογράφου και σήμερα γνωστό σε όλη την Ελλάδα. Για φέτος θα προβληθούν οι παρακάτω 33 ταινίες που καλύπτουν όλο σχεδόν τον Ελλαδικό χώρο.
Οι προβολές θα γίνουν στον ανακαινισμένο χώρο των Victoria cinemas, την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου το πρωί, από τις 9:30 μέχρι και τις 15:00 περίπου και όπως όλες οι προβολές και οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, θα είναι με ελεύθερη είσοδο.

1. 9ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας : Ο Πηνειός της γειτονιάς μου. (5’)
2. Δημοτικό Σχολείο Μελισσοχωρίου : Όχι βία στα σχολεία. (9’)
3. 7ο Γυμνάσιο Λάρισας : Η προφητεία της συντέλειας. (15’)
4. 1ο Δημ-Σχολ Ν. Μαγνησίας Θεσ/νίκης : Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα. (8:30’)
5. 2ο Γυμνάσιο Τυρνάβου : Αϊσέ. (14’)
6. ΓΕΛ Μακροχωρίου Ημαθίας : Όλα είναι κύκλος. (8:40’)
7. ΓΕΛ Ευόσμου : Ινδικό Νεκροταφείο Θεσσαλονίκης. Άγνωστοι στην άκρη της πόλης. (8:30’)
8. 3ο ΓΕΛ Βεροίας : ΠΡΟΚΑΤαΛΗΨΕΙΣ. (10’)
9. 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Μαγνησίας Θεσ/νίκης : Ναζί ή να ζει; (9:45’)
10. Γεννάδειος Σχολή : Όταν κάποιος που αγαπάς πεθαίνει. (10’)
11. 2ο Λύκειο Λάρισας : Κι όμως … ακόμα ονειρεύομαι. ()
12. 2ο ΓΕΛ Εχεδώρου : Κοινωνική δικτύωση. Μήπως παραγνωριστήκαμε; (4’)
13. ΓΕΛ Πεύκων : Επικίνδυνη κληρονομιά. (11’)
14. Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας : Strictly business. (10’)
15. Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας : Upside down. (10’)
16. ΓΕΛ Μελισσίων : Μόνος. (8’)
17. 13ο Γ.Ε.Λ. Περιστερίου : Η Μικρασιατική Εκστρατεία 1919-1922,
μέσα από μαρτυρίες Ελλήνων στρατιωτών. (10’)
18. 2ο Λύκειο Αθηνών : Νίκος Κούνδουρος : Τα μαθητικά μου χρόνια. (13’)
19. Αρσάκεια Σχολεία Ψυχικού : Η Μυρτώ και η Ζωή. (9;30’)
20. 2ο Λύκειο Αθηνών : Το ημερολόγιο. (7’)
21. Μουσικό Σχολείο Τρικάλων : Le Bouquet Noir. (9’)
22. ΓΕΛ Ευόσμου : Όλοι εναντίον όλων. (13’)
23. 13ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών : Απόπνιξη. (13’)
24. ΕΠΑΛ Τυρνάβου : Φοβού τους ξένους ? (15’)
25. 1ο ΕΠΑΛ Κορδελιού : Αυτή που είμαι. (11:40’)
26. 55ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας : Η ζωή μια ρόδα … (14’)
27. 2ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων : Μου έκλεψαν το όνομά μου. (5’)
28. 6ο Γυμνάσιο Πάτρας : Ονειρεύομαι, δεν υποχωρώ, ζω. (6:20’)
29. 1ο Γυμνάσιο Ορεστιάδας : Asdas river – a four season destination. (3’)
30. 1ο ΕΠΑΛ Άργους : Μαμά μην κλαις, θα τα λέμε στο skype. (11:30’)
31. 3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης : The Trap. (9’)
32. 1ο Γυμνάσιο Ορεστιάδας : Διάφανος. (7:45’)
33. Λυδία λίθος : Milady’s Dinner video dance. (15’)
Συμμετοχές από όλη την Ελλάδα και… από όλο τον κόσμο
Στο Ελληνικό Διαγωνιστικό τμήμα επιλέχτηκαν για να προβληθούν 28 από  τις 54 ταινίες που έφθασαν στο Φεστιβάλ και 28 από τις 62 Διεθνείς που δήλωσαν συνολικά συμμετοχή.
Οι Ελληνικές συμμετοχές καλύπτουν γεωγραφικά όλη την Ελλάδα, οι δε διεθνείς όλον τον κόσμο. Την αξιολόγηση στην προκριματική φάση έκαναν οι Δημήτρης Βερνίκος σκηνοθέτης, Αλέξανδρος Χαρτώνας σκηνοθέτης και  Πόλυ Βλάχου, σκηνοθέτις –σεναριογράφος.
  H κριτική επιτροπή, ενιαία και για τα δύο κομμάτια του Φεστιβάλ αποτελείται από τους: Δημήτρη Βερνίκο σκηνοθέτη  ως πρόεδρο, Ορέστη Ανδρεαδάκη κριτικό κινηματογράφου και Διευθυντή του Φεστιβάλ «Νύχτες πρεμιέρας», Νάνσυ Σπετσιώτη σκηνοθέτη, Φώτη Νατσιούλη φωτογράφο και Αλέξανδρο Χαρτώνα σκηνοθέτη.
  Μια δεύτερη επιτροπή από την πλευρά της Πανελλήνιας ΄Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου που αποτελείται από τους Ανδρέα Τύρο, Πρόεδρο της ΠΕΚΚ, Νέστορα Πουλάκο, Γενικό Γραμματέα του Δ.Σ. της ΠΕΚΚ και Νίκο Αλετρά – Αρτινό μέλος της ΠΕΚΚ, θα απονείμει το δικό της βραβείο στην καλύτερη ελληνική ταινία σύμφωνα με τη δική της κρίση.
  Στο μαθητικό μέρος του Φεστιβάλ, Κυριακή πρωί 23 Φεβρουαρίου, πάντα στο Victoria Cinemas θα προβληθούν οι 35 μαθητικές συμμετοχές που και αυτές καλύπτουν γεωγραφικά όλη την Ελλάδα, ενώ αναμένονται αρκετά σχολεία στη Λάρισα για να παρακολουθήσουν τόσο τις προβολές όσο και την απονομή.

    Το διαγωνιστικό μέρος  ξεκινάει την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου στον Κινηματογράφο Victoria Cinemas, ο οποίος έχει παραχωρηθεί αφιλοκερδώς για τις προβολές και τα master class του Φεστιβάλ, και τελειώνει την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου οπότε  θα απονεμηθούν τα βραβεία και θα γίνει και η τελετή λήξης που φέτος θα είναι αφιερωμένη στο τιμώμενο πρόσωπο του Φεστιβάλ το μεγάλο σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη.
Να σημειωθεί ότι ταινίες του Παντελή Βούλγαρη θα προβάλλονται στο Γαλλικό Ινστιτούτο και την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, από τις 17:00 μέχρι και τις 23:00.
  Το 6ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας, έχει ήδη κλείσει συνεργασίες με ξενοδοχεία της πόλης της Λάρισας, τα οποία προσφέρουν ελκυστικές τιμές για τους επισκέπτες του Φεστιβάλ, ενώ η πόλη της Λάρισας υπόσχεται στους φίλους δημιουργούς που θα θελήσουν να ταξιδέψουν μέχρις εδώ, ένα πλούσιο σε εκδηλώσεις και προβολές 10/ήμερο με αποκορύφωση το τετραήμερο του διαγωνιστικού και την τελετή απονομής. Επίσης όπως είναι πλέον γνωστό ένα ταξίδι στην κοσμοπολίτικη Λάρισα μπορεί να προσφέρει χαλάρωση, ξεκούραση, ξεναγήσεις και οπωσδήποτε ποιοτική ψυχαγωγία.
  Πληροφορίες για της ταινίες που θα προβληθούν και για ότι συμβαίνει ή θα συμβεί στο χώρο του Φεστιβάλ, στο:


Αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ


                                                   ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου
 Καφενείον « Η ΓΗ»
19:00
:Συνάντηση Εθελοντών του Φεστιβάλ/κατανομή εργασιών.

                                
Σάββατο 15 Φεβρουαρίου :
Ξενοδοχείο Μετροπόλ

20:00
Εναρξη Φεστιβάλ . Χαιρετισμοί συνδιοργανωτών.
 Μουσική από τον Κινηματογράφο.Χορευτικά ζευγάρια από. Σχολές χορού. Μικρή δεξίωση .
 
Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις και προβολές του Φεστιβάλ, είναι ελεύθερες .


Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 
 Γαλλικό Ινστιτούτο

19:00 – 21:00
Ταινία. «Ήσυχες Μέρες του Αυγούστου» του Παντελή Βούλγαρη




Mεταλλουργείο

17:00 -  02:00
Αφιέρωμα. Μουσική Metal και Κινηματογράφος



Δευτέρα   17 Φεβρουαρίου
Γαλλικό Ινστιτούτο

19:00 – 22:00
Ταινία.« Ελευθέριος Βενιζέλος» του Παντελή Βούλγαρη 157΄

Μεταλλουργείο
 17:00έως 02:00
Αφιέρωμα. Cult spaghetti Western
 
                                                      

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου
Γαλλικό Ινστιτούτο

 Ταινίες: peppermint του Κώστα Καπάκα 19:00 - 20:30
              Uranya του Κώστα Καπάκα        20:30 – 22:00


Τετάρτη19 Φεβρουαρίου
19:00 – 21:00
Victoria Cinemas 
Ταινία. « Η μαγική ώρα» Κώστα Καπάκα ( με την παρουσία του σκηνοθέτη)
Master class με το σκηνοθέτη. Επιμέλεια Νίκος Αρτινός

Γαλλικό Ινστιτούτο


21:00 -22:30
 Ταινία. « ΄Όλα είναι δρόμος»  Παντελή Βούλγαρη


Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου

Victoria Cinemas 
17:00 έως 22:00
Διαγωνιστικό Ελληνικό – Δεθνές      

 *****
Γαλλικό Ινστιτούτο
18:00 έως 21:00
Nouvelle Vague
Προβολή ταινιών «Με κομμένη την ανάσα». Ζαν Λυκ Γκοντάρ
                             «400 χτυπήματα» Φρανσουά   Τρυφώ.

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου
Κινηματογράφος Victoria Cinemas
17:00 έως  20:30
Διαγωνιστικό . Ελληνικό – Διεθνές
20:45  έως 22:30         
 («Miss Violence» ) του Αλέξανδρου Αβρανά (παρουσία του σκηνοθέτη)

22:30
Master class με το σκηνοθέτη της ταινίας. Συντονιστής: Νίκος Αρτινός 



Σάββατο  22 Φεβρουαρίου
Victoria Cinemas

 17:00 έως  20:30
Διαγωνιστικό . Ελληνικό – Διεθνές

20:30 -  22:30
Αφιέρωμα στον Παντελή Βούλγαρη. Παρουσία του Σκηνοθέτη.
Ταινία : Τζίμης ο Τίγρης  (14΄) –
Αναδρομή στις κυριότερες ταινίες του σκηνοθέτη.
  Master class  με τον Παντελή Βούλγαρη.
Επιμέλεια – Συντονισμός :Νίκος Αρτινός      

  Κυριακή 23 Φεβρουαρίου
Victoria Cinemas

9:30 – 14:00
Διαγωνιστικό. Μαθητικές ταινίες.

Ξενοδοχείο Μετροπόλ                
 12:00 – 14:00
Στρογγυλό Τραπέζι με μέλη της ΠΕΚΚ

Victoria Cinemas 
 17:00 έως  19:00                      
Διαγωνιστικό. Ελληνικό – Διεθνές

19:00 – 19:45
Λαρισαίοι δημιουργοί
Νάνσυ Σπετσιώτη « Αντιπαροχή»  17΄
Αποστόλης Σδράλλης « Το τελευταίο φύλλο» 12΄
Αλέξανδρος Χαρτώνας  « Γρανάζι» 12:33΄΄
                      
20:00
Τελετή Λήξης . Απονομή Βραβείων
                                         



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger