Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

ΜΕΓΑΛΟΦΟΡΟΦΥΓΑΣ Ο “ΚΟΜΙΣΤΗΣ” ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ. ΤΟΝ “ΚΑΙΕΙ” Η ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ. 1,6 ΕΚ ΕΥΡΩ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ “ΒΡΩΜΙKΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ”

themos-anastasiadis-sfodri-epithesi-apo-indymedia

Σε ισχύ, έστω και τυπικά, παραμένει η ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή ύψους 1,6 εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος του εκδότη Θέμου Αναστασιάδη, μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου με την οποία κρίθηκε «συνταγματική η αναδρομική ισχύ των φορολογικών διατάξεων».
H Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου με το υπ΄ αριθμ. 1/2014 βούλευμά της απέρριψε την εισήγηση του αντεισαγγελέα Νίκου Παντελή ο οποίος είχε προτείνει να αναιρεθεί μερικά το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών σε βάρος του Θέμου Αναστασιάδη και να κηρυχθεί απαράδεκτη η ποινική δίωξη σε βάρος του, μόνο για το αδίκημα της φοροδιαφυγής ύψους 1,6 εκατ. ευρώ σε βαθμό κακουργήματος.

Στην πράξη, πάντως, όπως έλεγαν άνθρωποι από το περιβάλλον του εκδότη, η κατηγορία εχει “παγωςει” καθώς ο Θέμος Αναστασιάδης έχει προβεί σε συμβιβασμό -με την αρμόδια Δ.Ο.Υ.-που προβλέπει την καταβολή 1,3 εκατ. ευρώ, περίπου, και έχουν πληρωθεί ορισμένες δόσεις.
Πάντως, ο εκδότης κατηγορείται και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Η ποινική δίωξη σε βάρος του κινήθηκε μετά από μηνυτήρια αναφορά της ΙΓ΄ Δ.Ο.Υ. Αθηνών για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Η δίωξη ασκήθηκε καθώς, όπως προέκυψε από τον έλεγχο, το οικονομικό έτος 2008 υπέβαλε ανακριβή φορολογική δήλωση, καθώς δεν δήλωσε 1,6 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger