Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Ακόμη πιο χορταστικό το μενού της Τετάρτης για τους «16» του Champions League

Καλό το πρώτο πιάτο, αλλά υπάρχει και συνέχεια. Η βραδιά της Τετάρτης στο Champions League προμηνύεται ακόμη καλύτερη κι από αυτή της Τρίτης με δύο μεγάλες μάχες, Άρσεναλ-Μπάγερν και Μίλαν-Ατλέτικο Μαδρίτης, να… καθηλώνουν τους φίλους του καλού ποδοσφαίρου.
Άρσεναλ-Μπάγερν Μονάχου 21:45

Ακριβώς ένα χρόνο μετά, Άρσεναλ και Μπάγερν τίθενται αντιμέτωπες στους «16». Τότε οι Βαυαροί είχαν προκριθεί με άγχος, αφού μετά τη νίκη τους με 3-1 στο «Emirates» είδαν την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ να επικρατεί 2-0 στο Μόναχο και να φτάνει σε απόσταση αναπνοής από τη μεγάλη ανατροπή.
Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα μετά και το 4-0 επί της Φράιμπουργκ έχει «χτίσει» διαφορά 16 βαθμών από το δεύτερο στην Bundesliga. Στο Λονδίνο δεν θα είναι διαθέσιμοι οι τραυματίες Ριμπερί και Μπαντστούμπερ. Στον αντίποδα, η Άρσεναλ απέκλεισε τη Λίβερπουλ στους «16» του Κυπέλλου με 2-1. Ο τιμωρημένος Αρτέτα και οι τραυματίες Βερμάελεν, Γουόλκοτ, Ράμσεϊ, Ντιαμπί και Κάλστρομ θα λείψουν από τους γηπεδούχους.
Πέρα από την περσινή τους μονομαχία, οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στους «16» και το 2005, με την Μπάγερν να προκρίνεται και τότε, νικώντας με 3-1 στο Μόναχο και γνωρίζοντας ανώδυνη ήττα με 1-0 στο Λονδίνο. Τη σεζόν 2000/01 είχαν αναμετρηθεί στη δεύτερη φάση τα ων ομίλων, με το 2-2 να είναι το σκορ στην Αγγλία και τους Βαυαρούς να επικρατούν στην έδρα τους με 1-0. Ως γηπεδούχοι απέναντι σε γερμανικές ομάδες οι «κανονιέρηδες» έχουν εννιά νίκες, μία ισοπαλία και τέσσερις ήττες, ενώ η Μπάγερν επί αγγλικού εδάφους έχει τέσσερις νίκες, επτά ισοπαλίες και έξι ήττες.
Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ιταλός Νικόλα Ριτσόλι. Ο επαναληπτικός θα γίνει στις 11 Μαρτίου στην «Αλιάντς Αρένα».
Μίλαν-Ατλέτικο Μαδρίτης 21:45
Δύο μεγάλοι μέσοι του παρελθόντος οδηγούν τις ομάδες τους από τον πάγκο σε μία μονομαχία με μεγάλο ενδιαφέρον.
Η Μίλαν του Κλάρενς Ζέεντορφ, που έχει κατακτήσει το Champions League με τρεις διαφορετικές ομάδες, προέρχεται από δύσκολη νίκη επί της Μπολόνια με 1-0, αλλά παραμένει ένατη στη Serie A κι ακόμη πολύ μακριά από τις θέσεις που οδηγούν στο Europa League. Συν τοις άλλοις έχει και πολλά αγωνιστικά προβλήματα. Οι Μοντολίβο και Μουντάρι είναι τιμωρημένοι, οι Ελ Σαράουι και Ρομπίνιο τραυματίες, ο Κακά αμφίβολος, ενώ ο Χόντα δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. Στον αντίποδα, η Ατλέτικο του Ντιέγκο Σιμεόνε στοχεύει σε παρουσία στα προημιτελικά του Champions League για πρώτη φορά μετά το 1997. Το Σάββατο επικράτησε 3-0 της Βαγιαδολίδ και συγκατοικεί στην κορυφή της Primera Division με Μπαρτσελόνα και Ρεάλ. Προβλήματα υπάρχουν και για τους «ροχιμπλάνκος», καθώς θα λείψουν οι τραυματίες Φιλίπε Λουίς, Τιάγκο και Μανκίγιο.
Οι δύο ομάδες συναντώνται για πρώτη φορά σε επίσημο ματς. Η Μίλαν ως γηπεδούχος απέναντι σε ισπανικές ομάδες έχει έντεκα νίκες, επτά ισοπαλίες και έξι ήττες, ενώ η Ατλέτικο επί ιταλικού εδάφους έχει τρεις νίκες, μια ισοπαλία και τέσσερις ήττες.
Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Πορτογάλος Πέδρο Προένσα. Ο επαναληπτικός θα γίνει στις 11 Μαρτίου στο «Βιθέντε Καλντερόν».
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger