Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Σποράδες Ευρωπαίοι εμπειρογνώμονες βρίσκονται στη Σκόπελο


Ευρωπαίοι εμπειρογνώμονες βρίσκονται στη Σκόπελο  Επιτροπή εμπειρογνωμόνων αποτελούμενη από Ελληνες και ξένους επιστήμονες βρίσκονται στη Σκόπελο, στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος στο οποίο έχει ενταχθεί το νησί και τέσσερις ακόμη Δήμοι της Ελλάδας.
Πρόκειται για την ομάδα που θα συντονίσει την παροχή τεχνικής βοήθειας προς την Ελλάδα για την υλοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων σε πέντε πιλοτικούς Δήμους, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Σκοπέλου. Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται η επίσκεψη της ομάδας εργασίας, η οποία  αναμένονταν χθες το απόγευμα, ενώ υπολογίζεται ότι θα παραμείνει έως και σήμερα στη Σκόπελο, πραγματοποιώντας συναντήσεις με το Δήμαρχο και υπηρεσιακούς παράγοντες του νησιού, με στόχο την καλύτερη δυνατή συμμετοχή του νησιού στην νέα προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2014-2020.

Στο μεταξύ, η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα και το ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν χθες από κοινού συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο χώρο του Δημοτικού καφενείου του νησιού, διατυπώνοντας την αντίθεσή τους για την έλευση της Task force στο νησί.
Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων της Σκοπέλου, Σπύρος Πατσής, μέλος της Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα και του ΠΑΜΕ, εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την άφιξη των Ευρωπαίων εμπειρογνωμόνων στο νησί, αλλά και τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν το νησί. «Το Κέντρο Υγείας, το ΙΚΑ, το σχολείο της Γλώσσας που υποβαθμίστηκε, η μεταφορά του ΕΠΑΛ, είναι ορισμένα από τα ζητήματα που ζητούν άμεσα και λύση» αναφέρει ο κ. Πατσής, τονίζοντας παράλληλα ότι:  «στόχος μας είναι να συνεχίσουμε με περαιτέρω κινητοποιήσεις».
Παράλληλα ο ίδιος εκτιμά ότι η έλευση της Task force στη Σκόπελο δεν θα λύσει τα προβλήματα του νησιού, επισημαίνοντας ότι σε κάθε περίπτωση είναι αναγκαία η ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας, για το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο χαρακτηρίζει «πολύ σοβαρό».
ΓΛ. ΥΔΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger