Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Γιωτόπουλος "αδειάζει" τον Ξηρό γιατί : Εκανε ότι ήθελε στην φυλακή

Φωτογραφία για Γιωτόπουλος αδειάζει τον Ξηρό: Εκανε ότι ήθελε στην φυλακή
Επιστολή του καταδικασμένου ως αρχηγού της 17Ν Αλέξανδρου Γιωτόπουλου από τις φυλακές Κορυδαλλού δημοσιεύει η εφημερίδα Ελευθεροτυπία την Τρίτη. Σε αυτήν, ο Γιωτόπουλος αναφέρεται αιχμηρά στον Χριστόδουλο Ξηρό και το σύστημα αδειών από τις φυλακές και αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν και ποιος είχε την εξουσία να του εγκρίνει αλλεπάλληλες άδειες.

Η επιστολή του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου έχει χθεσινή ημερομηνία (20 Ιανουαρίου), που συμπίπτει με τη δημοσιοποίηση του βίντεο και της επιστολής - μανιφέστο από τον Χριστόδουλο Ξηρό, ο οποίος επιχείρησε ηγετική εμφάνιση, έκανε με ιδιαίτερη έμφαση μνεία στη 17Ν και κάλεσε σε γενικευμένο αντάρτικο πόλης.

Στην αρχή της επιστολή του, ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος αναφέρεται σε «ορφανό» δακτυλικό αποτύπωμα που είχε -κατά τις Αρχές- εντοπιστεί στο σπίτι του στους Λειψούς και σε γιάφκα, το οποίο ουδέποτε ταυτοποιήθηκε, αν και κάτι τέτοιο θα ήταν εύκολο -όπως λέει- και απολύτως αναγκαίο (εφόσον αναζητούνταν μέλη της 17Ν), κάτι που κατά τον ίδιο σημαίνει ότι «ήταν κατασκευασμένο στοιχείο από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ή από την ΕΥΠ».


Ο Γιωτόπουλος σημειώνει ότι αυτό χρησιμοποιήθηκε για να στηριχθεί η άποψη των ασύλληπτων μελών της 17Ν -θεωρία που επανεμφανίζεται τώρα από τα κανάλια. Σημειώνει ότι «στην προσπάθεια να μεγαλοποιήσουν την τρομοκρατική "απειλή" μάς έχουν φλομώσει στα ψέματα, με τα οποία γελάνε οι πάντες στη φυλακή».

Σε αυτό το σημείο, με αφορμή το θέμα των αδειών, φθάνει στον Χριστόδουλο Ξηρό για τον οποίο αφήνει αιχμές.

Αρχικά, αναρωτιέται «αφού ο Χριστόδουλος είναι τόσο επικίνδυνος τρομοκράτης, γιατί όταν το 2011 έβαλε φωτιά στο κελί του, αντί να τον τιμωρήσουν όπως θα όφειλαν, τον επιβράβευσαν ικανοποιώντας και τα τρία αιτήματά του, μεταφέροντάς τον στις πτέρυγες; Γιατί του έδωσαν το ελεύθερο να πηγαίνει καθημερινά όπου θέλει, στο αρχιφυλακείο, στους Πυρήνες, στους σημαντικότερους ποινικούς; Ποιος έδωσε τη διαταγή;»

Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος συνεχίζει: «Όχι βέβαια η διευθύντρια, ούτε κάποιος αρχιφύλακας. Δεν έχουν τέτοια εξουσία και ούτε θα αναλάμβαναν τέτοια ευθύνη. Η διαταγή ήρθε από τα πάνω. Από την Αντιτρομοκρατική, την ΕΥΠ και άρα από την κυβέρνηση που την εποπτεύει».

Επιπλέον, ο Γιωτόπουλος για να στηρίξει το επιχείρημά του, σημειώνει ότι στις δύο με κατ' οίκον περιορισμό άδειες που έλαβε ο Βασίλης Τζωρτζάτος, έξι αυτοκίνητα της Αντιτρομοκρατικής ήταν κάτω από το σπίτι του και τον παρακολουθούσαν, ενώ για τον Χριστόδουλο Ξηρό δεν υπήρχε κανείς.

«Όλοι αυτοί οι κύριοι της Αντιτρομοκρατικής, της ΕΥΠ, της κυβέρνησης, αλλά και της CIA δεν γνώριζαν ότι ο Χριστόδουλος εδώ και ενάμιση χρόνο είχε πάρει έξι άδειες; Τι έκαναν για να αποτρέψουν την ενδεχόμενη εξαφάνισή του; Τίποτε» καταλήγει ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος.

Η.Κ.
Πηγή: In

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger