Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Μαζική πορεία ενάντια στον αυταρχισμό. Συνέχεια στην πάλη για τις ελευθερίες και τα δικαιώματα

Κίνηση για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας (ΚΕΔΔΕ) - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:
Μαζική η συγκέντρωση στα Προπύλαια και η πορεία στη Βουλή
Όλοι την Πέμπτη 23/1 στις 10.00 π.μ. στα δικαστήρια Ευελπίδων – Να αθωωθεί ο Παύλος Αντωνόπουλος
Στάση εργασίας 10 π.μ.-2 μ.μ. της ΑΔΕΔΥ

Περίπου 2.000 εργαζόμενοι και νέοι συμμετείχαν στην αντικυβερνητική συγκέντρωση στα Προπύλαια και στην πορεία προς τη Βουλή που διοργάνωσε η Επιτροπή Πρωτοβουλίας δημοκρατικών αντιφασιστικών κινήσεων, συνδικάτων, νεολαιίστικων και λαϊκών φορέων με κεντρικό σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τις εργατικές και λαϊκές ελευθερίες» και με άμεσες απαιτήσεις την αθώωση του Παύλου Αντωνόπουλου και την καταδίκη της απαγόρευσης των συγκεντρώσεων, την άρση της επιστράτευσης των εργαζομένων στο μετρό, την καταδίκη της τρομοϋστερίας και στοχοποίησης αγωνιστών όπως του Δημ. Μπελαντή.
Στη συγκέντρωση των Προπυλαίων χαιρέτησαν οι Γρ. Καλομοίρης, Δημ. Γαρδίκης, Π. Κωνσταντίνου, Γ. Βάρλας, Τ. Σταυρόπουλος, Δημ. Μπελαντής, Κ. Μάρκου και Π. Αντωνόπουλος. Παραβρέθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παν. Λαφαζάνης και Δημ. Στρατούλης, ο περιφερειακός σύμβουλος και μέλος του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αγγ. Χάγιος, η Αρ. Αλαβάνου από το ΣΧΕΔΙΟ Β’, εκπρόσωποι από το Σύλλογο «Γιάννης Κορδάτος», τη Λαϊκή Αντίσταση, το ΕΕΚ, την ΟΚΔΕ κ.α.
Στην πορεία συμμετείχαν με πανώ η ΚΕΔΔΕ, πολλές ΕΛΜΕ, δεκάδες φοιτητικοί σύλλογοι, το ΣΜ Τεχνικών, νοσοκομειακοί γιατροί, η Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό, η Α.Α.Σ.-Λαϊκή Αντίσταση, κ.α.
Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Πρωτοβουλίας παρέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας και αιτημάτων της συγκέντρωσης καθώς και κείμενο υπογραφών πάνω από 130 διανοουμένων, πανεπιστημιακών και καλλιτεχνών στο Προεδρείο της Βουλής και σε αντιπροσωπεία της ΝΔ και του ΚΚΕ που εκείνη τη στιγμή παρευρίσκονταν στο κτίριο.
Η ΚΕΔΔΕ καλεί σε μαζική συγκέντρωση συμπαράστασης στον Παύλο Αντωνόπουλο, αύριο 23/1/14, στις 10 π.μ., στα δικαστήρια, όπου καλούν επίσης η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ, η ΟΛΜΕ και η ΠΟΕ - ΟΤΑ. Η ΑΔΕΔΥ κήρυξε  στάση εργασίας 10 π.μ. – 2 μ.μ. για να διευκολύνει τη συμμετοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger