Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Σποράδες Τίμησαν τον αλτρουιστή γιατρό

Τίμησαν τον αλτρουιστή γιατρόΗ επιβράβευση της πολύτιμης προσφοράς του επί σειρά ετών διευθυντή του Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου ιατρού Γεώργιου Αθανασίου που συνταξιοδοτήθηκε πρόσφατα, τέθηκε στο επίκεντρο της πανηγυρικής τιμητικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε προχθές, με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου.
Η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλοννήσου, πραγματοποιήθηκε με εισήγηση του Δημάρχου Αλοννήσου Πέτρου Βαφίνη, ο οποίος εξ ονόματος της τοπικής κοινωνίας, επέδωσε τιμητική πλακέτα στον αλτρουιστή γιατρό, που επί 35 χρόνια φυλάττει Θερμοπύλες. Ο κ. Βαφίνης εξήρε την προσφορά του «εξαιρετικού επιστήμονα και ανθρώπου, ο οποίος άσκησε με ιδιαίτερη αφοσίωση το λειτούργημά του», τονίζοντας παράλληλα ότι: «η εκδήλωση τιμής στο πρόσωπο του ιατρού Γεώργιου Αθανασίου, αποτελεί αναγνώριση της πολύτιμης προσφοράς του».

            Ο εξαιρετικά σεμνός Αλοννησιώτης ιατρός, δέχτηκε εμφανώς συγκινημένος την τιμητική πλακέτα, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα σταματήσει να προσφέρει τη βοήθειά του, όπου και όποτε του ζητηθεί. Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο προσφάτως συνταξιοδοτηθείς διευθυντής του Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου τόνισε ότι: «ήταν πολύ συγκινητική εκδήλωση, δεν την περίμενα, ομολογουμένως και με ικανοποίησε αφάνταστα, διότι μου έδωσε το απόσταγμα της αγάπης, της εκτίμησης, και της κατανόησης των προσφορών μου στο νησί, οι οποίες δεν θα σταματήσουν φυσικά να παρέχονται στο διηνεκές. Δεν θα πάψω να αγωνίζομαι ως γιατρός, επιδιώκοντας πάντα την αναβάθμιση της υγείας στην Αλόννησο».            Παράλληλα, ο κ. Αθανασίου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην πολύτιμη εθελοντική συνεισφορά της συζύγου του, Μαρίας-Βάνας Αθανασίου. Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο ίδιος: «από το 1998 και εντεύθεν, είχα πολύτιμο συμπαραστάτη σε πολλές δραστηριότητες τη γυναίκα μου Αθανασίου Μαρία-Βάνα, η οποία ακόμη και σήμερα βρίσκεται στο ιατρείο και εθελοντικά βοηθάει όπου μπορεί».
Οι κάτοικοι της Αλοννήσου είναι ευγνώμονες στον αλτρουιστή γιατρό και την πολύ σημαντική του προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Στη διάρκεια της ομιλίας της, η  πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλοννήσου, Ζαφειρούλα Αναγνώστου, εξήρε τον «απαράμιλλο ζήλο και την ανθρωπιά του», τονίζοντας παράλληλα ότι: «πάρα τις αντίξοες κοινωνικο - οικονομικές συνθήκες του παρελθόντος, αλλά και την κοινωνική - οικονομική κρίση του  παρόντος, ο γιατρός μας αγωνίστηκε με γνώμονα τις γνώσεις, το ήθος και την ισχυρή θέληση να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο. Η υποδειγματική του εργατικότητα, συνεργασία και αρωγή προς τους κατοίκους του νησιού καθοδηγεί και εμπνέει τους νεότερους στους επιστημονικούς και κοινωνικούς αγώνες».
Οπως υπογράμμισε παράλληλα η κ. Αναγνώστου, μεταξύ των επιτευγμάτων του γιατρού, καταγράφονται οι ενέργειες που έγιναν το 1995 - 1996, όταν εντάχθηκε το τότε αγροτικό ιατρείο στο  σχέδιο Ιπποκράτη, ώστε να γίνει Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο στην τωρινή του μορφή, με θέσεις εργασίας γιατρών και βοηθητικού προσωπικού. «Ευχαριστούμε θερμά το γιατρό - δάσκαλο του τόπου μας, κ. Αθανάσιο Χ. Γεωργίου, για την  πολυετή προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο της Αλοννήσου, προσφορά η οποία αποτελεί ένα ζωντανό μήνυμα ελπίδας, ότι η ανθρωπιά δεν έχει χαθεί» σημείωσε παράλληλα η ίδια.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ
(φωτο Φιλίτσα Θέμελη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger