Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Σποράδες Στη Στοκχόλμη η Αλόννησος


Στη Στοκχόλμη η ΑλόννησοςΠρωτοβουλίες προσέγγισης της Σουηδικής αγοράς αναπτύσσει ο Δήμος Αλοννήσου και στο πλαίσιο αυτό θα δώσει το «παρών» στην έκθεση «Ελληνικό πανόραμα» που θα πραγματοποιηθεί στη Στοκχόλμη στο διάστημα μεταξύ 14ης και 16ης Φεβρουαρίου.
Η συμμετοχή του νησιού στο «Grekland Panorama» επικυρώθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλοννήσου, με το σκεπτικό ότι «οι Σκανδιναβικές αγορές έχουν πάντα το βλέμμα στραμμένο στην Ελλάδα, γεγονός που μεταφράζεται σε περισσότερους από 1,5 εκ. επισκέπτες ετησίως, οι οποίοι στην συντριπτική πλειονότητα τους έχουν ιδιαίτερα υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά».
Με βάση τα προαναφερθέντα, αλλά και την προοπτική διεύρυνσης της κίνησης από την Σουηδική αγορά έως και τα τέλη Νοεμβρίου, «η διοργάνωση του Grekland Panorama αποκτά ειδικό ενδιαφέρον και βαρύτητα» επισημαίνει η Ζαφειρούλα Αναγνώστου, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Αλοννήσου.

Την πρώτη μέρα της διοργάνωσης, θα πραγματοποιηθεί στοχευμένο workshop με την συμμετοχή εκπροσώπων των tour operators που δραστηριοποιούνται στις Σκανδιναβικές αγορές, τουριστικών γραφείων και αεροπορικών εταιριών, κατά τη διάρκεια του οποίου θα γίνουν συναντήσεις με ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις και επιχειρηματίες της ελληνικής αγοράς.
Το ίδιο βράδυ θα γίνει η επίσημη τελετή εγκαινίων του Grekland Panorama, που θα έχει χαρακτήρα «Ελληνικής Βραδιάς», με επίσημους προσκεκλημένους προσωπικότητες και παράγοντες του πολιτικού, τουριστικού και επιχειρηματικού κόσμου της Σουηδίας.
Τις δυο μέρες που η διοργάνωση θα είναι ανοικτή για το κοινό (χωρίς εισιτήριο), τα 3.000 τ.μ του εκθεσιακού χώρου θα γεμίσουν από εικόνες, ήχους και γεύσεις της Ελλάδας, με πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, διαγωνισμών και δρώμενων, για μικρούς και μεγάλους. Πριν και μετά το Grekland Panorama, προγραμματίζονται, εξάλλου, και άλλες εκδηλώσεις πολιτιστικού και γαστρονομικού χαρακτήρα, που θα ενισχύσουν συμπληρωματικά την παρουσίαση της Ελλάδας.
Η Αλόννησος θα συμμετάσχει με έντυπο και οπτικό υλικό, κυρίως δε με εκπροσώπους οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν επαφές με τουριστικούς πράκτορες και στελέχη του συγκεκριμένου χώρου, στο πλαίσιο των προσπαθειών που γίνονται, για την ανάπτυξη του νησιού.
ΓΛ. ΥΔΡ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΜΟΝΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΓΩΝΑ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ

Powered By Blogger