Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν Γερμενής- Ηλιόπουλος

Στη φυλακή οδηγούνται οι δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής και Παναγιώτης Ηλιόπουλος, με απόφαση των ανακριτριών της υπόθεσης και του αρμόδιου εισαγγελέα.

Μετά από πολύωρη διάσκεψη οι εφέτες και ο αρμόδιος εισαγγελέας αποφάνθηκαν ότι οι δύο βουλευτές κρίνονται προφυλακιστέοι για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση.

Η απολογία των δύο βουλευτών ξεκίνησε από το πρωί (και ήταν μαραθώνια), ενώπιον των ανακριτριών, Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου, και παρουσία του εισαγγελέα, Ισίδωρου Ντογιάκου.

Ο κ. Γερμενής παρέμεινε στο ανακριτικό γραφείο επί 7 ώρες.

Ο συνάδελφός του Π. Ηλιόπουλος παρέμεινε από την πλευρά του για τουλάχιστον 5 ώρες.

Οι δύο παρέμειναν το βράδυ του Σαββάτου στη ΓΑΔΑ και το πρωί της Κυριακής θα μεταφερθούν στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Ο τρίτος βουλευτής, Στάθης Μπούκουρας, σύμφωνα με δηλώσεις του συνηγόρου του, Αλέξη Κούγια, τελικώς θα απολογηθεί την Κυριακή, στις 10 το πρωί.

Ο βουλευτής συναίνεσε στο να μην απολογηθεί το Σάββατο, λόγω κόπωσης των δικαστών.



«Η Χ.Α. δεν προωθεί τη ρατσιστική βία»

http://admin.nooz.gr/Uploads/xa2%201101.JPGΗ Χρυσή Αυγή δεν έχει σκοπό την ανατροπή του πολιτεύματος, ούτε εμπεριέχει ναζιστικές αποχρώσεις, ενώ δεν υπάρχουν περιπτώσεις ρατσιστικής βίας, είπαν στις απολογίες τους οι βουλευτές Γιώργος Γερμενής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

Η απολογία Γερμενή ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ ο Π. Ηλιόπουλος κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα.

Στο υπόμνημά του, αρνείται κάθε συμμετοχή στις πράξεις που του αποδίδονται.

Υποστηρίζει ότι οι μάρτυρες δεν αναφέρονται προσωπικά στον ίδιο, ενώ οι πράξεις που του καταλογίζονται «δεν συγκεκριμενοποιούνται σε κανένα πραγματικό γεγονός και δεν υποστηρίζονται επίσης από κανένα άλλο στοιχείο».

Αναφορικά με την κατάθεση του προστατευόμενου μάρτυρα Ε'
, ο οποίος αναφέρει ότι Ηλιόπουλος και Γερμενής «διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην επιχειρησιακή συγκρότηση της «Χρυσής Αυγής», και στην ιδεολογική κατήχηση των νεοσυλλέκτων μελών της οργανώσεως σκοπός της οποίας ήταν εξαρχής η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος», ο κ. Ηλιόπουλος υποστηρίζει ότι στην κατάθεσή του ο μάρτυρας δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένες πράξεις «που να συνιστούν εμπλοκή του σε "επιχειρησιακή συγκρότηση" της οργάνωσης ή να αποδεικνύουν «την με οιονδήποτε τρόπο συμμετοχή του στην ιδεολογική κατήχηση των νεοσύλλεκτων μελών της οργάνωσης».

Τέλος, απορρίπτει την κατηγορία ότι ο ίδιος είναι ναζιστής, αρνείται ότι η Χ.Α. είναι «εγκληματική οργάνωση» και προσθέτει ότι «δεν υφίστανται, ούτε "τάγματα εφόδου", ούτε «νεοσύλλεκτοι».http://admin.nooz.gr/Uploads/xrushaugh11114101.jpg

Κατηγορηματικά αθώος δηλώνει, στο δικό του υπόμνημα, σύμφωνα με πληροφορίες, και ο κ. Μπούκουρας.
Υποστηρίζει ότι η δίωξη του είναι πολιτική και «βάλλεται» στο πλαίσιο μιας τεράστιας επικοινωνιακής εκστρατείας κατά του κόμματός του.
Επίσης αναφέρει ότι «ουδέποτε έλαβε μέρος σε «εκδηλώσεις ρατσιστικής βίας» και ότι η μοναδική επίθεση κατά μεταναστών που έχει αναφερθεί στην περιοχή της Κορινθίας από το σχολείο μεταναστών, έγινε σε χρόνο κατά τον οποίο ο ίδιος δεν κατοικούσε στην Κόρινθο».
Προσθέτει ότι ο ίδιος ανέπτυξε έντονη κοινωνική και φιλανθρωπική δράση και ότι σέβεται τους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας, απόδειξη του οποίου συνιστά η συμμετοχή του στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στο συνδυασμό του νυν Δημάρχου Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη.
Αναφέρει ότι στις ομιλίες που παρακολούθησε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής μετά την ένταξή του, «ουδέποτε έγινε κάποια αναφορά σε εθνικοσοσιαλιστικές (ναζιστικές) ιδεολογίες, για επιθέσεις ή πρακτικές βίας σε βάρος μεταναστών, ρομά ή ατόμων με διαφορετική ιδεολογία, και ουδέποτε άκουσε κάποια αναφορά για ανατροπή του υπάρχοντος πολιτεύματος».
http://admin.nooz.gr/Uploads/xa1%201101.JPGΣύμφωνα με πληροφορίες, για τον κ. Γερμενή –μεταξύ άλλων στοιχείων που έχουν συλλέξει οι δικαστικές αρχές- περιλαμβάνεται και κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα, με την οποία ο βουλευτής χαρακτηρίζεται ως «ταγματάρχης» με κεντρικό ρόλο στην επιλογή και στην εκπαίδευση νεοσύλλεκτων αλλά και σε επιχειρήσεις σε βάρος αλλοδαπών.
Ανάλογα στοιχεία περιλαμβάνονται σε κατάθεση άλλου προστατευόμενου μάρτυρα για τον Μπούκουρα, ο οποίος εμπλέκεται σε κύκλωμα που πουλά προστασία σε μαγαζιά της Κορίνθου, του Ξυλοκάστρου και του Κιάτου.
Αντιστοίχως, ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος κατονομάζεται από μάρτυρες ως «μεγάλο στέλεχος» με ιδιαίτερα κομβικό ρόλο στη οργάνωση.
Από το πρωί του Σαββάτου είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από το κτίριο του Αρείου Πάγου οπαδοί της Χ.Α, καθώς και βουλευτές του κόμματος.

Μόλις έγινε γνωστή η απόφαση για την προφυλάκιση, ξέσπασαν σε συνθήματα αποδοκιμασίας κατά των δικαστών, των δημοσιογράφων και του πρωθυπουργού.

Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση είναι προσωρινά κρατούμενοι ο Νίκος Μιχαλολιάκος ο  Χρήστος Παππάς και ο Γιάννης Λαγός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger