Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Αποσπάσεις γιατρών στα νησιά των βόρειων Σποράδων


Αποσπάσεις γιατρών στα νησιάΑπό περιφερειακά ιατρεία για να καλυφθούν τα κενά, προκαλούν αντιδράσεις
«Ενισχύουν» την Αλόννησο με γιατρό, αποδυναμώνοντας όμως το περιφερειακό ιατρείο Πτελεού. Έντονες αντιδράσεις από τους Νοσοκομειακούς γιατρούς που ζητούν προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού και όχι «μπαλώματα».
Οπως έγινε γνωστό χθες από τον πρόεδρο των Νοσοκομειακών Γιατρών Νίκο Χαυτούρα, με απόφαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου Βόλου, εγκρίθηκε η απόσπαση γιατρού που υπηρετεί στο Περιφερειακό ιατρείο Πτελεού προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες στην Αλόννησο.
Όταν ζητήθηκαν διευκρινίσεις για αυτήν την απόσπαση, που σημειωτέον αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις και στην περιοχή του Πτελεού από τους κατοίκους που εξυπηρετούνται στο
περιφερειακό ιατρείο αντί να σπεύδουν στον Αλμυρό, εκ μέρους της Διοίκησης του Νοσοκομείου δόθηκαν διαβεβαιώσεις, ότι πρόκειται για προσωρινή απόφαση προκειμένου να καλυφθούν εκ των έσω ορισμένα κενά.
Οι πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι υπάρχει συγκεκριμένη λίστα εννιά γιατρών που θα κληθούν ουσιαστικά να εργαστούν «ρολόι» με αποσπάσεις που θα γίνουν είτε από Κέντρα Υγείας, είτε από περιφερειακά ιατρεία, προκειμένου να καλύψουν ανάγκες σε άλλες περιοχές της Μαγνησίας.
«Στα πλαίσια της πρωτοβάθμιας υγείας και στην περιοχή μας, βλέπουμε κινήσεις που είναι ύποπτες», ανέφερε χθες ο κ. Χαυτούρας και συνεχίζοντας σημείωσε:
«Με  απόφαση του Διοικητή, η οποία απ’ ότι φαίνεται είναι προσωρινή, όπως μας λέει ο ίδιος, αποσπούνται ιατροί στην Αλόννησο και θα ξέρουμε λίγο αργότερα αν θα είναι και στη Σκόπελο, γιατροί από τα περιφερειακά ιατρεία και τα κέντρα υγείας. Εχει βγει λίστα γιατρών που θα εξυπηρετούν το περιφερειακό ιατρείο Αλοννήσου. Αν είναι για λίγο, πραγματικά είναι ανθρώπινο.
Η Πολιτεία θα έπρεπε  να πάρει τα κατάλληλα μέτρα, έτσι  ώστε να προσληφθούν γιατροί και στην Αλόννησο, να μη μείνει η Αλόννησος χωρίς ιατρό και όχι αποδυναμώνοντας τα περιφερειακά ιατρεία του Αλμυρού και της άλλης περιφέρειας, της Αργαλαστής, αποδυναμώνοντας την πρωτοβάθμια υγεία, να γίνουν μπαλώματα σε ένα άλλο μέρος όπως είναι η Αλόννησο. Ετσι φαίνεται η έλλειψη σοβαρότητας προς την πρωτοβάθμια, αλλά και η στοχευμένη απαξίωση και πλήρη διάλυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger