Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Πανναξιακός - ΑΕΚ 0-5

Με ξέσπασμα στο δεύτερο ημίχρονο και χατ-τρικ του Μπρέσεβιτς η ΑΕΚ διέλυσε 5-0 τον Πανναξιακό στη Νάξο.

Η εικόνα του αγώνα
Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων φάνηκε από το πρώτο ημίχρονο στο γήπεδο της Νάξου, παρά το γεγονός ότι δεν είχε γκολ και παρά τις κάκιστες καιρικές συνθήκες που περιελάμβαναν δυνατή -κατά διαστήματα- βροχή και πολύ αέρα.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς χάθηκε από τους παίκτες του Πανναξιακού στο 9', με τον Βούλγαρη να αγγίζει το γκολ και τους παίκτες της ΑΕΚ να διώχνουν. Ο... ρόλος των γηπεδούχων στο ματς κάπου εκεί ολοκληρώθηκε, διότι στη συνέχεια ανέλαβε η Ένωση τα ηνία, πίεσε ασφυκτικά και άρχισε να χάνει τη μία ευκαιρία μετά την άλλη.
Ο Ντακόλ στο 14' και στο 17', ο Πεταυράκης στο 22', ο Ανάκογλου στο 40' και ο Πλατέλλας στο 44', είχαν τις καλύτερες στιγμές για την ΑΕΚ, που κατέληξαν είτε λίγο άουτ είτε πάνω στον Γιουργούση.
Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε... ευκαιρίες! Είχε μόνο γκολ! Μια καταιγιστική ΑΕΚ που "όπλιζε" και "πυροβολούσε" όποτε ήθελε και που κατάφερε να σκοράρει 4 φορές στον απίστευτο χρόνο των 16(!) λεπτών.
Ο χορός των γκολ άρχισε στο 47', με τον Μπρέσεβιτς να ανοίγει το σκορ με δυνατή κεφαλιά και έπειτα από σέντρα ακριβείας του Γροντή. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Κροάτης ευστοχεί σε πέναλτι που είχε κερδίσει ο Πλατέλλας από μαρκάρισμα του Καλογέρη. Με το κερδισμένο πέναλτι, ο Πλατέλλας πήρε μπρος και ανέλαβε το ρόλο του σκόρερ: σημείωσε το 0-3 στο 57' μετά από μια εντυπωσιακή ατομική ενέργεια, καθώς και το 0-4 με αριστερό πλασέ στο 63' και έπειτα από κόντρες στην περιοχή του Πανναξιακού.
Η ΑΕΚ δεν σταμάτησε και στο ρελαντί πέτυχε και πέμπτο γκολ στο 76': αυτή τη φορά ήταν ο Μπρέσεβιτς που με αυτό το τέρμα σημείωνε χατ τρικ! Η εντυπωσιακά παραγωγική Ένωση του δευτέρου ημιχρόνου συνέχισε να κυνηγά ένα έκτο γκολ ως το τέλος, ειδικά μετά το 85' που αποβλήθηκε ο Λίμα για τον Πανναξιακό. Το έκτο γκολ δεν ήρθε, ωστόσο το παιχνίδι στη Νάξο αποτέλεσε σε κάθε περίπτωση το πιο παραγωγικό εκτός έδρας φετινό ματς της ΑΕΚ.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΑΕΚ: Καραγκιολίδης, Γεωργέας (68' Τσουκαλάς), Τσιρίλο, Ρόβας, Πεταυράκης, Κορδέρο (83' Τσεβάς), Ανάκογλου, Πλατέλλας, Γροντής (68' Παληαρούτας), Ντακόλ, Μπρέσεβιτς.
ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ: Γιουργούσης, Μεσημέρης, Τσαρτσαράς, Ανδρεόπουλος, Λίμα, Καλογέρης, Καρούσης (41' Παπαδόπουλος), Βούλγαρης, Ντούκας, Αριανούτσος, Ρόβας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger