Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Ανακοίνωση Μ-Λ ΚΚΕ για την ΛΑΡΚΟ


Η ΛΑΡΚΟ εξακολουθεί και ματώνει
Την ώρα που η κυβέρνηση κάτω από τις επιταγές της τρόικα έχει βάλει στο στόχαστρο την ΛΑΡΚΟ, με σκοπό τις απολύσεις εργαζομένων, τον τεμαχισμό και το ξεπούλημά της επιχείρησης, ένα παλικάρι 40 ετών και πατέρας τριών παιδιών πότισε με το αίμα του το χώμα του εργοστασίου και προστέθηκε στην μακριά λίστα των παιδιών της εργατικής τάξης που έδωσαν την ζωή τους για το μεροκάματο και την προκοπή.
Προστέθηκε στην μακάβρια λίστα των εργατών της ΛΑΡΚΟ που μόλις το 2009 θρήνησαν 3 συναδέλφους τους, ενώ δεκάδες άλλοι έχουν τραυματιστεί, με κίνδυνο την ζωή τους.
Ο τραγικός αυτός απολογισμός είναι αποτέλεσμα της αντεργατικής πολιτικής που εκφράζεται με το βάθεμα της εκμετάλλευσης, την εντατικοποίηση της εργασίας, την έλλειψη μέτρων προστασίας, συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας, την διάλυση των ελεγκτικών μηχανισμών, της τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς, την διάλυση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Αυτά είναι τα επιτεύγματα της πολιτικής για την οποία πανηγυρίζει η κυβέρνηση Σαμαρά.
Παράλληλα η διαχρονική πολιτική εγκατάλειψης της ΛΑΡΚΟ, με αποτέλεσμα την τεχνολογική απαξίωση του εργοστασίου και οι εργολαβίες, είναι το υπόβαθρο που δημιουργεί και αναπαράγει τέτοιες τραγωδίες. Ενώ αποτελεί και το άλλοθι για την προώθηση της ιδιωτικοποίησης της επιχείρησης και το χάρισμά της σε ξένα και ντόπια μονοπώλια.
Οι κυβέρνηση και οι τρόικα είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για το θάνατο του νεκρού παλικαριού.
Την ώρα που Σαμαράς και Βενιζέλος κάνουν υποκλίσεις στους τροϊκανούς εκπροσώπους των ιμπεριαλιστών και οι διάφοροι επικυρίαρχοι Φούχτελ και Ράιχενμπαχ περιδιαβαίνουν την χώρα,  η εργατική τάξη και ο λαός στενάζουν και πεθαίνουν κάτω από την πιο βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική.
Οι εργαζόμενοι και ο λαός δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από όλους αυτούς. Ο μόνος δρόμος είναι ο οργανωμένος δρόμος του αγώνα και της αντίστασης. Μέσα από τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς, ξεπερνώντας τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που καλλιεργούν την μοιρολατρία και το συμβιβασμό, να οργανώσουν την πάλη τους για την ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής, της πείνας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης.
Το Μ-Λ ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του νεκρού εργάτη. Καλεί το Φθιωτικό λαό να καταδικάσει την δολοφονική αντεργατική πολιτική και να σταθεί αλληλέγγυος στον αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ.
Μ-Λ ΚΚΕ
Κ.Ο. Φθιώτιδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger