Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Η ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

Αλέξανδρος Μιχ. Μεϊκόπουλος, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας

13/12/2013
Αν δεν το έχουμε καταλάβει καλά, ζούμε στην εποχή του πρώτου πλεονασματικού προϋπολογισμού που ψηφίσθηκε πρόσφατα.
Οι ξένοι οίκοι μας αναβαθμίζουν και οι δανειστές μας επιβραβεύουν.
Τέτοιες εικόνες όπως αυτή, κάπου στη φτωχομάνα Νέα Ιωνία Βόλου, δεν είναι υπαρκτές!         
Είναι μια εικονική πραγματικότητα για τους συντάκτες του προϋπολογισμού.

Πολλοί θα πουν: Οι βολεμένοι… Μια τέτοια εικόνα είναι υπερβολή και η δημοσιοποίησή της εκφράζει ακραίο λαϊκισμό!
Κι όμως, 27,5% ανεργία και ιδίως στους νέους!
Εκατομμύρια πολίτες ανασφάλιστοι! Χιλιάδες οικογένειες ανέργων, νεόπτωχων, ασθενών που τους κόβεται το ρεύμα, το νερό, το αέριο και αντιμετωπίζουν την καθημερινότητα δύσκολα! Ακόμη και για τις πρωταρχικές τους ανάγκες για θέρμανση, ξαναγυρίζουν σε εποχές της δεκαετίας του 50, με ξυλόσομπες και μαγκάλια!

Φόροι, χαράτσια, ενοίκια, τέλη κυκλοφορίας, δάνεια, ο καθημερινός βραχνάς όλων!
Ευτυχώς, που ακόμη στην Ελλάδα είναι δυνατός, ο θεσμός της οικογένειας και είναι παράγοντας, έστω και μιας μικρής ανακούφισης των προβλημάτων, λόγω της οικογενειακής αλληλοβοήθειας.
Ευτυχώς, που φουντώνει μέρα με τη μέρα το κίνημα αλληλεγγύης.
Τι πλεόνασμα είναι αυτό με τέτοια ανθρωπιστική κρίση! Πλεόνασμα αριθμών, όχι ψυχών!
Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι, αυτοί που μας κυβερνούν, δεν μπορούν να κατανοήσουν τα τεράστια αυτά προβλήματα των πολιτών, γιατί όλοι έχουν εργασία, περιουσία, οικονομική επιφάνεια, εξουσία.
Η κοινωνία πρέπει να αγωνισθεί για την δημοκρατική ανατροπή και αλλαγή, για να έρθει μια κυβέρνηση που δεν θα κάνει πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, δεν θα αφήνει ελεύθερες τις απολύσεις, δεν θα παρέχει μισθούς και συντάξεις πείνας.
Μια κυβέρνηση, που θα σέβεται τους εργαζόμενους και το μόχθο τους.
Δεν θα κόβει ρεύμα, νερό και αέριο στους οικονομικά ασθενείς.
Θα στέκεται δίπλα στους ανθρώπους και όχι στην νομενκλατούρα και όλοι οι πολίτες, ακόμη και όταν αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους, λόγω ανεργίας, χρεών κλπ, θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στους πρωτοβάθμιους και δευτεροβάθμιους υγειονομικούς θεσμούς.
Μια κυβέρνηση, που θα αναβαθμίσει ακόμη περισσότερο τη δημόσια παιδεία και θα σταματήσει τα μεταναστευτικό ρεύμα των νέων επιστημόνων, οι οποίοι είναι από τους καλύτερους στην Ευρώπη, οι οποίοι σπούδασαν σε Δημόσια Πανεπιστήμια, αυτά, που καθημερινά η σημερινή κυβερνητική πρακτική προσπαθεί να υποβαθμίσει.
Μια κυβέρνηση, που θα βάλει φραγμό στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
Μια κυβέρνηση που θα αντιληφθεί το προφανές.
Αυτό που διαπιστώνουν οι περισσότεροι διεθνείς οργανισμοί. Ότι δηλαδή καλούμαστε να εξυπηρετήσουμε ένα χρέος μη βιώσιμο, με ένα πρόγραμμα λιτότητας, που στην ουσία το αναπαράγει και διευρύνει συνεχώς τις κοινωνικές ανισότητες, προκαλώντας μια άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική κρίση.
Για αυτούς τους λόγους, μια υπεύθυνη και σοβαρή πολιτική ηγεσία, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον της ελληνικής κοινωνίας, που διαθέτει πολιτική βούληση, θα πρέπει να ενεργήσει, ως κυρίαρχο κράτος και ως ισότιμο μέλος της Ε.Ε, προκαλώντας μια σύνοδο κορυφής, όπου εκεί θα τεθούν τα αδιέξοδα της πολιτικής του Μνημονίου και της εξυπηρέτησης του χρέους, διαπραγματευόμενη γενναίο κούρεμά του, με μορατόριουμ πληρωμών και ρήτρα ανάπτυξης.

ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ  ΜΕ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΟ  ΤΗΝ  ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλέξανδρος Μιχ. Μεϊκόπουλος, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger