Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Υπόσχεση για χρηματοδότηση Προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές στο λιμάνι του Αγνώντα

Υπόσχεση για χρηματοδότησηΠροκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές στο λιμάνι του Αγνώντα
Προφορική υπόσχεση ότι θα καταβληθούν προσπάθειες για την αποκατάσταση του προβλήματος που υπάρχει στο λιμάνι του Αγνώντα, έλαβε ο Δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής, κατά την πρόσφατη συνάντησή του με παράγοντες του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Στην παρούσα φάση το ζητούμενο είναι η ολοκλήρωση της απαιτούμενης μελέτης, και η εκ νέου καταγραφή του πολύ σοβαρού προβλήματος, που καθιστά αδύνατη την χρήση μεγάλου τμήματος του λιμανιού, που παραμένει κλειστό το τελευταίο εξάμηνο.
Το ποσό που απαιτείται για την αποκατάσταση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί,
υπολογίζεται σε 200.000 ευρώ περίπου  και αναζητείται χρηματοδότηση για την αποκατάστασή του. Το θέμα βρίσκεται σε εκκρεμότητα και πρέπει να ληφθεί απόφαση για την οριστική διευθέτησή του, διότι ο Δήμος Σκοπέλου δεν έχει τα ανάλογα διαθέσιμα κονδύλια, επισημαίνουν στελέχη του Δήμου.
Υπενθυμίζεται ότι οι εργασίες επισκευής θα πραγματοποιηθούν σε συγκεκριμένο τμήμα του λιμανιού του Αγνώντα  και συγκεκριμένα στην υπερυψωμένη ράμπα, δεδομένου ότι το υπόλοιπο τμήμα είναι απολύτως ασφαλές. Συγκεκριμένα, παρατηρήθηκε μετατόπιση της καθέτου και μικρή εσωτερική καθίζηση 20 εκατοστών εσωτερικά του δαπέδου, μαζί με την επικλινή ράμπα, η οποία στην παρούσα παραμένει κλειστή, έως ότου αποκατασταθεί το πρόβλημα. Το λιμάνι του Αγνώντα είναι ουσιαστικής σημασίας πύλη εισόδου για το νησί, δεδομένου ότι αποτελεί πρόσφορο σημείο πρόσβασης στο νησί κάθε φορά που επικρατούν έντονα καιρικά φαινόμενα.
Στο μεταξύ, βρίσκεται σε φάση σύνταξης η μελέτη για το μάστερ πλάν του λιμανιού της Σκοπέλου, το οποίο χαρακτηρίζεται ως έργο πνοής για το νησί. Στο πλαίσιο αυτό λαμβάνονται υπόψη οι θέσεις όλων των φορέων του νησιού, προκειμένου να καταστεί λειτουργικό για όλους και για το νησί κατ’ επέκταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger