Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Απανωτές "βολές" των δικαστικών λειτουργών


Σαφείς αιχμές κατά της εκτελεστικής εξουσίας άφησαν στην πανδικαστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, οι εκπρόσωποι των δικαστικών ενώσεων, υποστηρίζοντας εμμέσως αλλά σαφώς ότι σκόπιμα επιχειρείται η αποδυνάμωσή της δικαιοσύνης.

"Δεν αρέσουν στα κόμματα δικαστές ανεξάρτητοι παρά τις επίσημες και θεσμικές διαβεβαιώσείς τους για ανεπιφύλακτο σεβασμό στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Δεν μπορούν, δεν θέλουν να πεισθούν ότι αυτό είναι απαραίτητο στοιχείο της Δημοκρατίας. Ότι άλλοι πρέπει να νομοθετούν, άλλοι να κυβερνούν και άλλοι να δικάζουν", είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, Ειρήνη Γιανναδάκη.


Για αδιαφορία και εγκατάλειψη από την εκάστοτε κυβέρνηση στο πρόσωπο της Δικαιοσύνης έκανε λόγο η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Βασιλική Θάνου και πρόσθεσε: "Αποτελεί μοναδικό φαινόμενο η επί χρόνια τώρα συνεχιζόμενη από πλευράς εκτελεστικής εξουσίας αδιαφορία και εγκατάλειψη, η οποία έφερε τέτοια υποβάθμιση της Δικαιοσύνης και τέτοια διόγκωση των προβλημάτων της λειτουργίας της".

Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας δεν τέθηκε μόνο το θέμα της μείωσης των αποδοχών των δικαστών, με τις περικοπές τους να φθάνουν ακόμη και το 50%, αλλά και θέματα υπεράσπισης του ίδιου του Συντάγματος, με τον πρόεδρο της Ένωσης δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας να τονίζει: "Στην αναμέτρηση αυτή για μας που υπηρετούμε ακόμα όσο κι αν το έργο είναι δύσκολο η απάντηση είναι απλή. Πρέπει να υπερασπιστούμε το Σύνταγμα. Πως θα γίνει αυτό είναι μια άλλη ιστορία".

Τη συγκρότηση κοινού μετώπου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της δικαιοσύνης ζήτησαν άλλοι δικαστές, αλλά και παράλληλα την προστασία του πολίτη.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Right here is the perfect site for everyone who
would like to find out about this topic. You know so much
its almost hard to argue with you (not that I really will need
to…HaHa). You certainly put a fresh spin on a topic that's been written about for decades.
Wonderful stuff, just wonderful!

Check out my site :: stock icons vector

Powered By Blogger