Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Καταργείται το παράρτημα του ΙΚΑ Σκιάθου?

Επιστολή του Δημάρχου Σκιάθου στον υπουργό Εργασίας
Να αποτρέψει τη δρομολογούμενη κατάργηση του παραρτήματος του ΙΚΑ Σκιάθου, ζητά, από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ο δήμαρχος Σκιάθου, Νίκος Πλωμαρίτης.

Στην επιστολή του, ο δήμαρχος Σκιάθου, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του με τη δρομολογούμενη κατάργηση του φορέα, τονίζοντας πως μια τέτοια κίνηση, θα προκαλούσε οικονομική αρρυθμία στο νησί, εκτινάσσοντας την εισφοροδιαφυγή, μιας και ο έλεγχος θα είναι πλέον ανύπαρκτος, με παράλληλη αύξηση της ανασφάλιστης εργασίας.

«Μετά την κατάργηση εξίσου σημαντικών υπηρεσιών στον τόπο μας (Ειρηνοδικείο, ΔΟΥ κ.α.) η κατάργηση του συγκεκριμένου παραρτήματος θα είναι το τελειωτικό πλήγμα στις υπηρεσιακές υποδομές της Σκιάθου», ανέφερε ο κος Πλωμαρίτης.

Επιστολή του Εργατικού Κέντρου στον Διοικητική του ΙΚΑ

Τον άμεσο επανασχεδιασμό των πλάνων κατάργησης του Παραρτήματος του ΙΚΑ Σκιάθου, ζητά από τον Διοικητή του ΙΚΑ, Ροβέρτο Σπυρόπουλο και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βόλου.
Στην επιστολή του, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βόλου, τονίζουν ότι με την κατάργηση του παραρτήματος Σκιάθου, θα προκληθούν τεράστια προβλήματα υγειονομικής και διοικητικής φύσης.
«Εάν όντως η Διοίκηση του Ιδρύματος, επεξεργάζεται μια τέτοια προοπτική, θα είναι υπαίτια της ολοκληρωτικής αποδιοργάνωσης του Υγειονομικού και Ασφαλιστικού Φορέα στη Μαγνησία, με συνέπειες τραγικές τόσο για τους χιλιάδες ασφαλισμένους του Ιδρύματος (εργαζόμενους και συνταξιούχους), όσο και για το ίδιο το Ίδρυμα», τονίζει.
«Η κατάργηση των αυτόνομων Υποκαταστημάτων στα νησιά των Βορείων Σποράδων, με τεράστια τουριστική κίνηση και δραστηριότητα, εκτός του ότι θα προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη εκροή ασφαλιστικών πόρων, θα αποκόψει και θα δυσχεράνει πλήρως την υγειονομική και διοικητική εξυπηρέτηση χιλιάδων ασφαλισμένων του», καταλήγει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βόλου.


Καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων ΙΚΑ Μαγνησίας

Έκτακτη Συνεδρίαση πραγματοποίησε ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΙΚΑ Μαγνησίας, μετά την επικείμενη αναστολή λειτουργία του Παραρτήματος του ΙΚΑ στη Σκιάθο, στην οποία, αποφάσισε, να καταγγείλει τη διοίκηση του ΙΚΑ ως «ανακόλουθη μερ τις μέχρι τώρα υποσχέσεις της σε όλα τα επίπεδα, ότι δεν τίθεται θέμα αναστολής των παραρτημάτων, λόγω της γεωγραφικής τους θέσης και των προβλημάτων που δημιουργούνται από αυτήν».

Μάλιστα, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΙΚΑ Μαγνησίας, καλεί όλους τους τοπικούς φορείς και την κοινωνία, να αντιδράσει με κάθε τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger