Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

ΕΙ ΖΑ ΑΚΟΥΣΤΕ Προς ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΕΛ: Έτσι γίνονται οι σωστές δουλειές, πριν πουλήσουν τα πάντα, μας πάρουν τα σπίτια & μας εξοντώσουν... * Ταϊλάνδη: Κάλεσμα σε πολιτική απεργία κατά της κυβέρνησης

Σε γενική απεργία καλεί ο επικεφαλής των διαδηλώσεων – Άκαρπη συνάντηση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης
Σε γενική απεργία από τη Δευτέρα και μέχρι να τερματιστεί η πολιτική κρίση στην Ταϊλάνδη καλεί ο Σουτέπ Ταγκσουμπάν, ο οποίος ηγείται των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην χώρα.
Το κάλεσμά του μεταδόθηκε απευθείας από τα περισσότερα δημόσια τηλεοπτικά δίκτυα στην Ταϊλάνδη.
Ο Σουτέπ Ταγκσουμπάν δεσμεύτηκε ακόμη ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι να απομακρυνθεί εντελώς «το καθεστώς Ταξίν» από την...
πολιτική σκηνή της Ταϊλάνδης.
Άκαρπη απέβη η συνάντηση του ηγέτη της αντιπολίτευσης Σουτέπ Ταουγκσουμπάν με την πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης Γινγκλούκ Σιναουάτρα.
Όπως δήλωσε ο Ταουγκσουμπάν, καμιά συμφωνία δεν προέκυψε: «Η Γινγκλούκ δεν μου απάντησε σε τίποτα (...). Διατηρούμε τα σχέδιά μας, είπε, την ώρα που υποστηρικτές του προσπάθησαν χωρίς επιτυχία να καταλάβουν την έδρα της κυβέρνησης.
«Είναι η πρώτη και τελευταία φορά που συναντώ τη Γινγκλούκ», πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός ο οποίος αντιμετωπίζει ένταλμα σύλληψης για την κατάληψη του υπουργείου Οικονομικών.
Η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και κανόνια νερού εναντίον των διαδηλωτών που προσπάθησαν νωρίτερα να καταλάβουν την έδρα της κυβέρνησης, έπειτα από τις βιαιότητες του Σαββάτου που είχαν ως αποτέλεσμα τέσσερις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και δεκάδες να τραυματιστούν.
Στην καρδιά της οργής των διαδηλωτών, μιας ετερόκλιτης συμμαχίας συντηρητικών αστών που πρόσκεινται στο Δημοκρατικό Κόμμα, το κυριότερο κόμμα της αντιπολίτευσης, και υπερ-βασιλικών γκρουπούσκουλων, βρίσκεται ένα βαθύ μίσος για τον αδελφό της πρωθυπουργού Γινγκλούκ Σιναουάτρα, τον δισεκατομμυριούχο Τακσίν Σιναουάτρα.
Νωρίτερα, εν τω μεταξύ, εκατοντάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές εισέβαλαν σε αθλητικό κέντρο της αστυνομίας στη Μπανγκόκ όπου βρισκόταν η πρωθυπουργός Γινγκλάκ Σιναουάτρα, η οποία απομακρύνθηκε από το σημείο και μεταφέρθηκε σε άγνωστη τοποθεσία, όπως ανακοίνωσε κυβερνητικός αξιωματούχος.
Επιπλέον, η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού για να εμποδίσει τους διαδηλωτές να εισβάλουν στο αρχηγείο της εθνικής αστυνομίας στο δυτικό τμήμα της πρωτεύουσας, αλλά και για να τους εμποδίσει να πραγματοποιήσουν πορεία προς την έδρα της κυβέρνησης, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Blue Sky TV.
Οι επικεφαλής των αντικυβερνητικών διαδηλωτών είχαν καλέσει τους οπαδούς τους να καταλάβουν 10 υπουργεία, έξι τηλεοπτικούς σταθμούς, το αρχηγείο της αστυνομίας και την έδρα της κυβέρνησης, όπου βρίσκεται και το γραφείο της Γινγκλάκ.
Πάντως, ο επικεφαλής της υπηρεσίας εθνικής ασφάλειας της χώρας, Παραντόρν Παταναταμπούτρ, δήλωσε ότι οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές δεν κατέλαβαν σήμερα κυβερνητικά κτήρια παρότι σημειώθηκε μια σειρά από επιθέσεις στο πλαίσιο των προσπαθειών τους για την ανατροπή της κυβέρνησης.
Νωρίτερα, ο επικεφαλής των αντικυβερνητικών διαδηλωτών είχε δηλώσει ότι οι διαδηλωτές είχαν καταλάβει 12 κυβερνητικά κτήρια «ειρηνικά και χωρίς όπλα».
Συνολικά περίπου 30.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σε έναν αριθμό κυβερνητικών κτηρίων και προσπάθησαν να εισβάλουν σε ορισμένα από αυτά.
Σημειώνεται ότι τέσσερις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και τουλάχιστον 57 τραυματίστηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο από την βία στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Ταϊλάνδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger