Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Στον αθλητισμό... σαν σήμερα

Στον αθλητισμό... σαν σήμερα
Στον αθλητισμό... σαν σήμερα
Σαν σήμερα, το 1947, η Ρεάλ Μαδρίτης δίνει το πρώτο της παιχνίδι στο νεόκτιστο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, με αντίπαλο τη Μπελενένσες.
2003    Ο Αργεντινός Κάρλος Μπιάνκι γίνεται ο πρώτος τεχνικός που κατακτά 3 Διηπειρωτικά Κύπελλα όταν η ομάδα του, Μπόκα Τζούνιορς, κερδίζει τη Μίλαν 3-1 (1-1) στα πέναλτι στο στάδιο Γιοκοχάμα του Τόκυο.

2003    Ρεκόρ αποβολών στο ισπανικό πρωτάθλημα σημειώνεται στον αγώνα Μπαρτσελόνα - Εσπανιόλ (3-1), όπου αποβάλλονται 6 παίκτες, τρεις από κάθε ομάδα.
2000    Πρωτοφανές σκάνδαλο στην ιστορία των Παραλυμπιακών Αγώνων. Οι χρυσοί Ισπανοί παραλυμπιονίκες του μπάσκετ καλούνται να επιστρέψουν τα μετάλλια, αφού διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν καμία αναπηρία.
1998    Ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών βραβεύει στην ετήσια γιορτή του 23 αθλητές και αθλήτριες με μετάλλια σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα Ολυμπιακών αθλημάτων. Μεταξύ των βραβευθέντων είναι οι: Πύρρος Δήμας, Λεωνίδας Σαμπάνης, Κάχι Καχιασβίλι, Όλγα Βασδέκη, Ιωάννης Μελισσανίδης, η Εθνική ομάδα Ελπίδων στο ποδόσφαιρο και η Eθνική ομάδα πόλο ανδρών. Ειδικές βραβεύσεις λαμβάνουν οι Άκης Τσοχατζόπουλος, Χρήστος Ιακώβου, Yury Sedych, Βαγγέλης Παπαθανασίου και Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ.
1996    Διεξάγεται το 5ο All-Star Game στη Θεσσαλονίκη. Η ομάδα της Ευρώπης με προπονητή τον Γιάννη Ιωαννίδη νικά την Αμερική με 83-75. Ο Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς ανακηρύσσεται MVP του αγώνα. Στον διαγωνισμό τριπόντων νικητής είναι ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, ενώ σε αυτόν των καρφωμάτων ο Χάρολντ Έλις.
1967    Οι αρχές του Wimbledon αψηφώντας την παράδοση και τις ομοσπονδίες του τένις σε όλο τον κόσμο ψηφίζουν την κατάργηση του διαχωρισμού μεταξύ επαγγελματιών και ερασιτεχνών παικτών στο τένις με 295 ψήφους υπέρ και 5 κατά.
1947    Η Ρεάλ Μαδρίτης εγκαινιάζει στον αγώνα εναντίον της Μπελενένσες Λισαβόνας (3-1) το νεόκτιστο Στάδιο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, 95.000 θέσεων, που παίρνει το όνομά του από τον παίκτη, προπονητή και πρόεδρό της.
Ο Santiago Bernabeu (8/6/1895 - 2/6/1978) οδήγησε την ομάδα σε ευρωπαϊκούς θριάμβους κατά τη διάρκεια της προεδρίας του από το 1943 μέχρι τον θάνατό του.
1935    Ο Ted Drake της Arsenal σημειώνει και τα 7 τέρματα της ομάδας του στο 7-1 επί της Aston Villa και γίνεται ο πρώτος παίκτης μετά τον Jimmy Ross της Preston το 1888 που σημειώνει τόσα γκολ στην πρώτη κατηγορία.
1930    Στην Γ.Σ. της ΕΠΟ αποφασίζεται η διεξαγωγή του πρώτου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου.
1929    Ο Garnet Carter ανοίγει το πρώτο γήπεδο μίνι γκολφ στην Φλόριντα.
1915    Ο Jack Johnson, ο πρώτος μαύρος παγκόσμιος πρωταθλητής βαρέων βαρών στην ιστορία χάνει τον τίτλο από τον Jess Willard στην Κούβα.
1901    Διεξάγεται το πρώτο τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης στο Royal Aquarium του Λονδίνου.
ΠΗΓΗ: galanissportsdata.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger