Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Νέα υποχώρηση του υδραργύρου

Υποχωρεί κι άλλο ο υδράργυρος σύμφωνα με την ΕΜΥ, που προβλέπει τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, στην ανατολική και νότια χώρα. Ανάλογο το σκηνικό του καιρού και την Τετάρτη. Αρνητικές θερμοκρασίες στη Β. Ελλάδα.

Αναλυτικά, σε Μακεδονία και Θράκη, προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα παροδικών χιονοπτώσεων στα ορεινά και ημιορεινά της ανατολική Μακεδονίας και της Θράκης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -03 έως 09 βαθμούς και στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο θα έχουμε λίγες τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία από 03 έως 15 βαθμούς και στην Ήπειρο θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές και στα θαλασσιά - παράκτια τμήματα πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα έχουμε στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 12 βαθμούς. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη θα σημειωθούν νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές και στην Κρήτη πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων. Ασθενείς χιονοπτώσεις τη νύχτα στα ορεινά της Κρήτης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 14 βαθμούς.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές αργά το βράδυ στα νότια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 15 βαθμούς. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα για τοπικές βροχές στα ανατολικά και βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 12 βαθμούς. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -02 έως 08 βαθμούς.

Για την Τετάρτη, η ΕΜΥ προβλέπει στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές, πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στα νότια και λίγα χιονιά στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης.

Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις νοτιότερες περιοχές.

Στην υπόλοιπη χωρά ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Παγετός τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά.

Αρνητικές θερμοκρασίες

Αραιή συννεφιά με το θερμόμετρο στους 3 βαθμούς Κελσίου τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη.

Στους -2 βαθμούς Κελσίου, με αραιή συννεφιά, είναι η θερμοκρασία στο Κιλκίς, στη Βέροια, στην Κατερίνη, αλλά και στην πόλη των Σερρών. Κλειστά είναι τα χιονοδρομικά κέντρα στο Σέλι, αλλά και στα 3-5 Πηγάδια.

Στους μηδέν βαθμούς Κελσίου είναι η θερμοκρασία στην Έδεσσα, ενώ αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων προς το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν από τον Άγιο Αθανάσιο. Ωστόσο, το χιονοδρομικό κέντρο είναι κλειστό.

Στον ένα βαθμό πάνω από το μηδέν είναι η θερμοκρασία στον Πολύγυρο, ενώ στους μηδέν βαθμούς Κελσίου, είναι η θερμοκρασία στην πόλη της Φλώρινας. Αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων στον επαρχιακό δρόμο Φλώρινας-Καστοριάς, μέσω Βιτσίου.

Στον ένα βαθμό κάτω από το μηδέν, είναι η θερμοκρασία στην πόλη των Γρεβενών, ενώ χωρίς αλυσίδες γίνεται η πρόσβαση των οχημάτων προς το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger