Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Στην ελίτ της Ευρώπης ο Θρύλος Ο Ολυμπιακός νίκησε 3-1 την Άντερλεχτ και τερμάτισε δεύτερος στον 3ο όμιλο

Την τέταρτη πρόκριση της ιστορίας του στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ πανηγύρισε απόψε ο Ολυμπιακός, που με σκόρερ τους Σαβιόλα στο 33΄ και το 58΄ και Ντομίνγκες στις καθυστερήσεις νίκησε την Άντερλεχτ με 3-1 (σκόρερ ο Κλιέσταν στο 39΄) και άφησε τρίτη την Μπενφίκα, που επικράτησε με 2-1 της Παρί Σεν Ζερμέν στη Λισσαβόνα.

Οι «ερυθρόλευκοι» και οι Πορτογάλοι ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους με 10 βαθμούς ύστερα από έξι αγώνες, ισοβάθμησαν πίσω από την πρωταθλήτρια Γαλλίας (13), αλλά η ομάδα του Μίτσελ υπερτερούσε στις μεταξύ τους αναμετρήσεις και πήρε μια μεγάλη αλλά και αγχώδη πρόκριση, χάνοντας δύο πέναλτι κι ενώ οι Βέλγοι τελείωσαν τον αγώνα με οκτώ παίκτες!!!
Ποσοστό... Μπαρτσελόνα
Η Άντερλεχτ επέλεξε να δώσει χώρο στον Ολυμπιακό, με αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» να έχουν μεγάλη κατοχή μπάλας για αγώνα επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ, που σε κάποιο σημείο του πρώτου μέρους έφτασε στο 67% θυμίζοντας τα παιχνίδια της Μπαρτσελόνα. Οι παίκτες του Μίτσελ προσπαθούσαν να έχουν υπομονή στο παιχνίδι τους και να κυκλοφορήσουν σωστά την μπάλα, αλλά οι ευκαιρίες έλειψαν στην αρχή της αναμέτρησης.
Ένα φάουλ του Μασάντο στο 14΄ δυσκόλεψε αρκετά τον Προτό, καθώς η μπάλα αναπήδησε στο έδαφος, ενώ στο 32΄ και σε αντεπίθεση των γηπεδούχων ο Κάμπελ βιάστηκε να σουτάρει από μακριά, ενώ θα μπορούσε να έχει προχωρήσει. Στο αμέσως επόμενο λεπτό όμως το φαληρικό γήπεδο «σείστηκε» για το 1-0 από τον Σαβιόλα, που σκόραρε με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή.

Ο Ολυμπιακός δεν κατόρθωσε πάντως να πάει στα αποδυτήρια προηγούμενος, αφού στο 39ο λεπτό ο Κλιέσταν ισοφάρισε μετά από γρήγορη αντεπίθεση, που ξεκίνησε από κόρνερ των γηπεδούχων! Ακόμη κι έτσι όμως οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να έχουν ανακτήσει άμεσα το προβάδισμα, αλλά το σουτ του Ολαϊτάν μετά από ατομική ενέργεια του ίδιου πέρασε ελάχιστα άουτ, στο 44΄. Από μοιραίος, «ωραίος» ο Σαβιόλα
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τον πρωταθλητή Ελλάδας, καθώς στο 49ο λεπτό ο Κογιατέ υπέπεσε σε πέναλτι αποκρούοντας την μπάλα με το χέρι και ταυτόχρονα δέχθηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του Βόλφγκανγκ Σταρκ και αποβλήθηκε. Ο Σαβιόλα νικήθηκε όμως στην εκτέλεση του πέναλτι από τον Προτό και το γήπεδο «πάγωσε» ακόμη περισσότερο μέσα στο χιονιά που ενέσκηψε απόψε.
Προσωρινά όπως αποδείχθηκε, αφού η εμπειρία και η κλάση του Αργεντινού άσσου φάνηκε στο 58΄, όταν μετά την κούρσα και τη σέντρα του Χολέμπας ο Φουστέρ σούταρε, η μπάλα κατέληγε μάλλον άουτ αλλά στην πορεία της μπήκε ο Σαβιόλα και την έστειλε για δεύτερη φορά στα δίχτυα της Άντερλεχτ.
Τρία λεπτά αργότερα ο σκόρερ παραχώρησε τη θέση του στον Τσόρι Ντομίνγκες, εν μέσω αποθέωσης. Ο Μίτσελ θέλησε έτσι να έχει έναν παίκτη που να μπορεί να κρατήσει την μπάλα και να ελέγξει το ρυθμό, καθώς ήταν προφανές ότι πρωτίστως ήθελε να διαχειριστεί το αποτέλεσμα.
Βάις ο «τρομερός»
Στο 66΄ ο Ρομπέρτο απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Ζιλέ και στο 70΄ ο Βάις κέρδισε νέο πέναλτι σε ανατροπή του, το οποίο κατά παράδοξο τρόπο ανέλαβε να εκτελέσει ο ίδιος, παρόντων των Τσόρι και Μασάντο. Ο Σλοβάκος όμως δεν ήταν ψύχραιμος και έκανε… «ήρωα» για δεύτερη φορά τον Προτό, που απέκρουσε με τα πόδια!
Ο Ολυμπιακός είχε δώσει μέτρα στο γήπεδο, ένεκα και του άγχους διατήρησης του αποτελέσματος αφού τα… μαντάτα από την Πορτογαλία δεν ήταν καλά. Αν και με παίκτη λιγότερο οι Βέλγοι κυκλοφορούσαν την μπάλα αλλά δεν ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνοι, ενώ στο 88΄ έμειναν με εννέα παίκτες, καθώς αποβλήθηκε και ο Ενσακαλά για φάουλ στον Βάις.
Ο Σλοβάκος αναδείχθηκε τελικά σε «δήμιο» της Άντερλεχτ, αφού εξαιτίας του αποβλήθηκε και ο τερματοφύλακάς της στις καθυστερήσεις, όταν ο Προτό τον ανέτρεψε και ο Τσόρι ευστόχησε στο τρίτο «ερυθρόλευκο» πέναλτι, απέναντι στον Μίτροβιτς, για να σφραγίσει την πρόκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger