Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013

Δικαστήρια Πειραιά, 19 Δεκέμβρη Ολοι στο πλευρό του Σάββα Ξηρού


Small_img_20539
Στις 19 Δεκέμβρη θα συζητηθεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά η νέα αίτηση του Σάββα Ξηρού για διακοπή εκτέλεσης της ποινής του, προκειμένου να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο για ν’ αντιμετωπίσει τα σοβαρότατα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

Είναι η δεύτερη φορά που ο Σ. Ξηρός υποβάλει τέτοια αίτηση. Επανέρχεται γιατί η πρώτη φορά ήταν κοροϊδία, καθώς δεν νοσηλεύτηκε ούτε για δέκα μέρες στο ΑΧΕΠΑ και τον ξαπόστειλαν πίσω στη φυλακή, μετά από φανερές πιέσεις της Αντιτρομοκρατικής, μολονότι είχαν ήδη διαγνώσει και σκλήρυνση κατά πλάκας. Το νοσοκομείο που δέχεται να αναλάβει τη νοσηλεία του Σάββα είναι αυτή τη φορά το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας (στην αίτηση επισυνάπτεται η απαιτούμενη βεβαίωση του διευθυντή της Νευρολογικής Κλινικής Γ. Χατζηγεωργίου). Επιτέλους, να σταματήσει αυτό το έγκλημα, αυτή η εκδικητική συμπεριφορά του ελληνικού κράτους προς έναν πολιτικό κρατούμενο.

Δήλωση Δ. Κουφοντίνα και Κ. Γουρνά

Στις 19 Δεκέμβρη, σε λίγες μέρες, εκδικάζεται στο Εφετείο του Πειραιά η αίτηση του συντρόφου μας, του Σάββα Ξηρού. Αίτημά του είναι να βγει από το ανεπαρκέστατο και υποτυπώδες, κατ’ όνομα μόνο, νοσοκομείο της φυλακής, όπου είναι κλεισμένος τα τελευταία χρόνια, όπου είναι αδύνατο να αντιμετωπιστούν τα σοβαρότατα προβλήματα της υγείας του.

Ο Σάββας βρίσκεται στον 12ο χρόνο φυλάκισης. Μετά το βαρύ τραυματισμό του από την έκρηξη της βόμβας στον Πειραιά, στη διάρκεια μιας ενέργειας αλληλεγγύης στους απεργούς τότε λιμενεργάτες, μετά την κτηνώδη μεταχείριση από τους ανακριτές του στο έγκλημα του Ευαγγελισμού, όλα αυτά τα χρόνια κράτησης σε ένα υπόγειο κελί έφεραν τη διαρκή επιδείνωση της υγείας του.

Σήμερα βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Με σχεδόν ολοκληρωτική απώλεια της όρασης και της ακοής, με σοβαρότατα αγγειακά και νευρολογικά προβλήματα, με φλεβική ανεπάρκεια που αναπόφευκτα οδηγεί στον ακρωτηριασμό των ποδιών του.

Το προηγούμενο δικαστήριο που είχε προσφύγει, μπροστά στην τραγική κατάσταση της υγείας του, που πιστοποίησαν επιστημονικά οι ίδιοι οι επίσημοι ιατροδικαστές, αποφάσισε την πεντάμηνη νοσηλεία του στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Εκεί διαπιστώθηκε ότι πάσχει επιπλέον από πολλαπλή σκλήρυνση κατά πλάκας. Αντί να παραμείνει στο νοσοκομείο, ύστερα από λίγες μόνο μέρες η πολιτική εξουσία αποφάσισε να μην αρχίσει καν η θεραπεία του, και τον ξαπόστειλε άρον-άρον στο νοσηλευτήριο της φυλακής, να αργοπεθαίνει ουσιαστικά, αβοήθητος ιατρικά.

Η εκδικητικότητα της εξουσίας απέναντι στους αγωνιστές  δεν έχει όρια. Ο Σάββας Ξηρός, ο σύντροφός μας, δεν είναι μόνος του.

Ζητάμε από κάθε επαναστάτη, κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο να ενώσει τη φωνή του, να ορθώσουμε φραγμό στην εκδικητικότητα του κράτους, να σώσουμε τη ζωή και την αξιοπρέπεια του φυλακισμένου αγωνιστή.


Δημήτρης Κουφοντίνας
Κώστας Γουρνάς
Ειδική πτέρυγα φυλακών Κορυδαλλού
4 Δεκέμβρη 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου