Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

ΑΕΚ-Αστέρας Βάρης 1-0

Σε ακόμη ένα παιχνίδι η ΑΕΚ δεν ικανοποίησε με την απόδοσή της, αλλά ξεπέρασε το εμπόδιο του Αστέρα Βάρης στο ΟΑΚΑ (1-0) για την 4η αγωνιστική της 1ης φάσης του Κυπέλλου Γ' Εθνικής. Με σκόρερ τον Μπρέσεβιτς η Ενωση πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά.
Η εικόνα του αγώνα
Η ΑΕΚ προσπάθησε από τα πρώτα λεπτά να δημιουργήσει προβλήματα στην άμυνα του Αστέρα, ωστόσο τα λεπτά περνούσαν και αξιόλογες στιγμές δεν είχαν δημιουργηθεί. Η κυκλοφορία της μπάλας από πλευράς γηπεδούχων ήταν προβληματική, ενώ όσο πέρναγε η ώρα, η ομάδα της Βάρης επιχείρησε να ανέβει, έχοντας όμως κλείσει πολύ καλά τις όποιες τρύπες θα μπορούσαν να υπάρχουν στην άμυνα του. Το μελετημένο στήσιμο του Αστέρα δυσκόλευε για ακόμη ένα ματς την ΑΕΚ.

Η Ένωση είχε τρεις αξιόλογες στιγμές στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στην πραγματικότητα καμία κλασσική ευκαιρία. Στο 32' ο Γροντής βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Αστέρα, μετά από πάσα του Γεωργέα, αλλά στο δυνατό σουτ που έκανε από πλάγια θέση, ο Ούσιος έδιωξε με τα πόδια. Πέντε λεπτά μετά, ένα σουτ του Πλατέλλα πέρασε λίγο έξω από το κάθετο δοκάρι, ενώ στο 44' ο Γροντής βρήκε ωραία τον Ντακόλ, αλλά το τελείωμα του Βραζιλιάνου ήταν ένα χαλαρό πλασέ στην κίνηση που κατέληξε στα χέρια του Ούσιου.
Αξίζει οπωσδήποτε να σημειωθεί, καθώς συμβαίνει για πρώτη φορά φέτος, ότι με το σφύριγμα της λήξης του πρώτου ημιχρόνου ο κόσμος αποδοκίμασε τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ.
Η εικόνα αυτή δεν άλλαξε ούτε στην επανάληψη, με την ΑΕΚ να αδυνατεί να δημιουργήσει σοβαρή φάση παρά την συντριπτική κατοχή της μπάλας. Σχεδόν όλες τις οι επιλογές στην τελική προσπάθεια, ήταν λανθασμένες.
Ένα γκολ, ωστόσο, το πέτυχε: ήταν το 69ο λεπτό, όταν ο Γεωργέας έβγαλε ωραία μπαλιά στον Μπρέσεβιτς, ο οποίος στόπαρε με το στήθος και έδωσε στον Κορδέρο, ο Ισπανός του γύρισε την μπάλα και ο Μπρέσεβιτς με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στην γωνία του Ούσιου.
Η ΑΕΚ πέτυχε και δεύτερο γκολ, με τον Πενταυράκη στο 78', αλλά ο α' βοηθός της αναμέτρησης το ακύρωσε λανθασμένα ως οφσάιντ, ενώ καλυπτόταν ξεκάθαρα. Άλλη μια σημαντική ευκαιρία και μάλιστα διπλή, χάθηκε στο 85' με τον Μπρέσεβιτς. Ο Ούσιος έδιωξε και αυτή τη φορά με τα πόδια.
Τίποτα δεν άλλαξε ως το τέλος, το σκορ παρέμεινε ίδιο και φτωχό, ωστόσο ήταν αρκετό για να στείλει την ΑΕΚ στα προημιτελικά του Κυπέλλου Γ' Εθνικής, εκεί όπου θα τεθεί αντιμέτωπη με τον Αγροτικό Αστέρα εκτός έδρας.
Σχόλιο
Η ΑΕΚ χρειάζεται υπομονή στο παιχνίδι της. Δεν ήταν έχει, διότι μοιάζει υποχρεωμένη να βάζει πέντε γκολ σε κάθε ματς. Χρειάζεται πιο γρήγορη κυκλοφορία, που δεν είναι σίγουρο αν μπορεί να την έχει με αυτούς τους ποδοσφαιριστές. Ο Δέλλας και σε αυτό το ματς, άλλαζε συνεχώς θέσεις στους Γροντή, Πλατέλλα και Πόποβιτς, ψάχνοντας τη λύση. Σημασία βέβαια, έχει η πρόκριση, χωρίς αυτή να προσδίδει κάτι ιδιαίτερο στο πρεστίζ της ΑΕΚ. Ο Αστέρας Βάρης είναι μια εξαιρετική ομάδα, που αμύνεται άψογα και παλεύει από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό. Δεν πήρε τυχαία ισοπαλία την περασμένη εβδομάδα. Το απέδειξε σήμερα.
ΑΕΚ: Βούρας, Γεωργέας, Πεταυράκης, Ρόβας, Τσούπρος, Κορδέρο, Γροντής, Ντακόλ, Πόποβιτς (61' Μπρέσεβιτς), Πλατέλλας, Αργυρίου.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΡΗΣ: Ούσιος, Σχίζας, Κόπελας (81' Κριλής), Πλίτσης, Σκουρλής, Παπαδημητρόπουλος, Μίχος, Φωστέρης, Καζαντζής (74' Κωβαίος), Ζώνας, Ανδρεαδάκης (89' Μπράχος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger