Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Βαλκάνιοι επενδυτές στη Σκόπελο

Ομάδα Βαλκάνιων επενδυτών βρίσκεται την τελευταία εβδομάδα στη Σκόπελο, διερευνώντας, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες διάφορα σημεία του νησιού, από το Λουτράκι μέχρι τη Σκόπελο. Την παραπάνω ομάδα απαρτίζουν διακεκριμένοι επιχειρηματίες από τη Σλοβενία και τη Βουλγαρία, οι οποίοι διερευνούν πολύ προσεκτικά τις προοπτικές επένδυσης στο συγκεκριμένο νησί, σε διάφορα επίπεδα, πέραν του αμιγώς τουριστικού. Το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται είναι πολύ έντονο και περιλαμβάνει επενδυτικές προτάσεις εκατομμυρίων, στη Σκόπελο.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Νίκος Λαρυγγάκης, ο οποίος διατηρεί κτηματομεσιτικό γραφείο στη Γλώσσα, επισημαίνει ότι: «παρατηρείται κινητικότητα και υπάρχουν αρκετοί ιδιώτες και επιχειρηματίες, οι οποίοι θέλουν να επενδύσουν, αλλά και ξένοι, οι οποίοι βλέπουν την Ελλάδα ως πρόσφορη περιοχή για επενδύσεις». Τη δεδομένη χρονική στιγμή διατίθενται πολλά ακίνητα, οικόπεδα, κτήματα, επιχειρήσεις, αλλά και ξενοδοχεία προς πώληση «κυρίως διότι υπάρχουν δάνεια που πρέπει να καλυφθούν και γενικότερα υποχρεώσεις που έχουν δημιουργηθεί λόγω της μείωσης της δουλειάς και του τζίρου πολλών επαγγελματιών», αναφέρει ο ίδιος.
            Στο μεταξύ, ανάλογη εικόνα παρουσιάζει και η γειτονική Σκιάθος, όπου επίσης διατίθενται πολλές ιδιοκτησίες προς πώληση. Σκιαγραφώντας την παρούσα κατάσταση, ο Κώστας Ζεμπέκης, ιδιοκτήτης κτηματομεσιτικού γραφείου της Σκιάθου, υπογραμμίζει ότι: «υπάρχουν πολλά διαθέσιμα ακίνητα και κτήματα προς πώληση, σε χαμηλές τιμές και οι λόγοι που οδηγούν αρκετούς ιδιοκτήτες στην εκποίηση κτημάτων, οικοπέδων, σπιτιών, μαγαζιών αλλά και ξενοδοχείων, είναι κυρίως τα δάνεια που έχουν λάβει από Τράπεζες, αλλά και οι υπέρογκοι φόροι, που καθιστούν πλέον ασύμφορη τη διατήρησή τους».
            Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει ο κ. Ζεμπέκης, αρκετοί Θεσσαλονικείς εκδηλώνουν ήδη επενδυτικό ενδιαφέρον για τη Σκιάθο, το οποίο επεκτείνεται και προς την κατεύθυνση της αγοράς ή ενοικίασης ξενοδοχειακών μονάδων. Στο μεταξύ, έχουν πραγματοποιηθεί αγοραπωλησίες σπιτιών και οικοπέδων από την Πούντα μέχρι τις Αχλαδιές της Σκιάθου, ενώ οι αγοραστές είναι Ελληνες και αλλοδαποί. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται Ρώσος, ο οποίος αγόρασε σπίτι στο νησί, αξίας 100.000 ευρώ περίπου.
            Σχολιάζοντας την τρέχουσα κατάσταση και τις μελλοντικές προοπτικές, ο κ. Ζεμπέκης εκτιμά ότι «το πρώτο κύμα πωλήσεων ακινήτων και αγροτεμαχίων οφείλεται κυρίως στη φορολογία που έχει επιβληθεί, αλλά θεωρώ, τονίζει ο ίδιος, ότι η κατάσταση θα σταθεροποιηθεί και θα βελτιωθεί στο μέλλον». Οπως υπογραμμίζει παράλληλα ο Σκιαθίτης κτηματομεσίτης «έχουν μειωθεί πολύ οι τιμές σε όλες τις κατηγορίες ακινήτων, συμπεριλαμβανομένων των καταστημάτων, καθώς υπάρχουν πλέον και πολύ καλές επιλογές, με ενοίκιο γύρω στα 400 ευρώ μηνιαίως,  για μαγαζιά μέχρι 50 τ.μ. στο νησί».
Η νέα τάξη πραγμάτων διαμορφώνει καινούργια δεδομένα, ενώ όπως εκτιμούν όσοι δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο πεδίο, η κινητικότητα που παρατηρείται είναι, σε γενικές γραμμές. ενθαρρυντική για το μέλλον.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger