Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Μεγάλες ζημιές από πυρκαγιά σε δύο ιστιοφόρα σκάφη στην παραλία

Μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν από πυρκαγιά που ξέσπασε στις 3.30 σήμερα τα ξημερώματα αρχικά σε ένα ιστιοφόρο σκάφος, στην παραλία του Βόλου (κοντά στην Αργώ) και στη συνέχεια σε ένα δεύτερο που ήταν δεμένο ακριβώς δίπλα του, με το Λιμεναρχείο να εξετάζει το ενδεχόμενο εμπρησμού, καθώς στο πρώτο σκάφος βρέθηκαν γκαζάκια.

Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 3.30 τα ξημερώματα και έγινε αντιληπτή από μέλος πληρώματος του Λιμενικού που άμεσα ειδοποίησε την Πυροσβεστική.

Τα δύο σκάφη (Nicol και Captain John 2) ήταν αγκυροβολημένα στο λιμάνι, μεταξύ των οδών Καρτάλη και Τοπάλη. Στο σημείο μετέβησαν άμεσα τέσσερα οχήματα με 10 πυροσβέστες, που κατάφεραν να περιορίσουν τις φλόγες γύρω στις 5 το πρωί, ενώ μέσα στα σκάφη δεν εντοπίστηκαν άνθρωποι. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν μεγάλο ύψος υλικές ζημιές στην υπερκατασκευή των σκαφών, που μετατράπηκαν σε «κάρβουνο».

Όπως έγινε γνωστό, τα δύο σκάφη, που είναι μήκους άνω των 10 μέτρων, ανήκουν σε δύο Βολιώτες, ενώ, χρησιμοποιούνταν για περιηγητικούς πλόες και νοικιάζονταν σε τουρίστες. Η δε φωτιά φαίνεται ότι ξεκίνησε από το σκάφος Nicol και, λόγω του αέρα που έπνεε, οι φλόγες μεταπήδησαν αι σο σκάφος Captain John 2.

Το Λιμεναρχείο Βόλου διαβεβαιώνει ότι δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου σε συνεργασία και με το Ανακριτικό Τμήμα της Π.Υ. Βόλου. Ήδη λαμβάνονται καταθέσεις από άτομα που είδαν κάτι, ενώ θα εξεταστεί αν εντοπιστεί υλικό βιντεοσκόπησης από καταστήματα που βρίσκονται στο παραλιακό μέτωπο.

Σε δελτίο Τύπου το Λιμεναρχείο Βόλου αναφέρει ότι «σήμερα 6-11-2013 και περί ώρα 3.30 εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δύο ιστιοφόρα σκάφη, τα οποία ήταν πρυμνοδετημένα το ένα δίπλα στο άλλο, στην παραλία του Βόλου (οδός Αργοναυτών), η οποία κατασβέστηκε άμεσα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου. Επί των σκαφών δεν υπήρχαν επιβαίνοντας και σημειώθηκαν μόνο υλικές ζημιές. Δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Από την υπηρεσία μας διενεργείται προανάκριση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger