Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ Χαλάει ο καιρός με βροχές και ισχυρούς νοτιάδες


Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει σήμερα ο καιρός με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους έντονες, και ισχυρούς νοτιάδες.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Αντώνη Λάλο «δεν θα υπάρξει σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, καθώς πνέουν νοτιάδες».

Ειδικότερα, για σήμερα προβλέπονται τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες στη Δυτική Ελλάδα και πιθανώς τη Θράκη και την ανατολική νησιωτική χώρα να είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι νότιοι άνεμοι στα πελάγη θα φτάσουν τα 7 και πιθανόν τα 8 Μποφόρ.
Στην Αττική οι καταιγίδες αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους από το απόγευμα και θα ενταθούν, κυρίως αύριο. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ανατολικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
Για αύριο Τετάρτη προβλέπονται στα δυτικά νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη Θράκη και την ανατολική νησιωτική χώρα, όπου τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ, στο Αιγαίο 7 και στα βόρεια τοπικά 8 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger