Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Τρεις αυθαίρετες κατασκευές θα ξηλωθούν από την παραλία


Σε συνέχεια της παρέμβασης που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες για τις αυθαίρετες κατασκευές σε κοινόχρηστους χώρους και μετά την προθεσμία που δόθηκε για την απομάκρυνσή τους από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Νίκο Μόσχο, κατά τους σημερινούς ελέγχους διαπιστώθηκε ότι η πλειονότητα των καταστηματαρχών συμμορφώθηκε με την με αρ. 827/2011 κανονιστική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου και προχώρησε στην απομάκρυνση των κατασκευών που είχε τοποθετήσει το τελευταίο διάστημα.

Ειδικότερα, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Δόμησης πραγματοποίησε σήμερα αυτοψία, αμέσως μετά την λήξη της 24ωρης προθεσμίας, στις 14:30 το μεσημέρι και διαπίστωσε την απομάκρυνση των κατασκευών. Από τις 9 περιπτώσεις που είχαν καταγραφεί, διαπιστώθηκε ότι 3 μόνο καταστηματάρχες δεν συμμορφωθήκαν και εξακολουθούν να διατηρούν τις κατασκευές. Για τις μεμονωμένες αυτές περιπτώσεις θα κινηθεί η νόμιμη διαδικασία το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας.

Να σημειωθεί, εξάλλου, ότι το πρωί επισκέφθηκαν τον αρμόδιο αντιδήμαρχο καταστηματάρχες που θέλησαν να ζητήσουν διευκρινήσεις και, όπως ανέφερε ο κ. Μόσχος, η συνάντηση ήταν χρήσιμη, αφού δοθήκαν οι απαραίτητες απαντήσεις για την εφαρμογή της κανονιστικής απόφασης και όλοι συμφώνησαν στην αναγκαιότητα τήρησης αυτής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο αντιδήμαρχος ξεκαθάρισε ότι έλεγχοι γίνονται ανεξαιρέτως σε όλα τα καταστήματα και θύμισε ότι η Δημοτική Αρχή, επιδιώκοντας να ισχύσουν ίσα μέτρα και ίσα σταθμά για όλους, ψήφισε κανονιστική απόφαση που απαγορεύει τα νάιλον και τις περίκλειστες κατασκευές ακόμη και σε καταστήματα, οι ιδιοκτήτες των οποίων τις αναπτύσσουν σε ιδιωτικούς χώρους, όπως πρασιές, αυλές, ακαλύπτους.

«Με ικανοποίηση διαπιστώσαμε, ότι οι καταστηματάρχες συμμορφώθηκαν με την κανονιστική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η διαφύλαξη των κοινοχρήστων χώρων, αποτελεί κυρίαρχο ζήτημα για την πόλη και την Δημοτική Αρχή. Δεν μπορεί να συνεχιστεί η κυριαρχία της νοοτροπίας, ότι ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει, όπως το θέλει, στον κοινόχρηστο χώρο. Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να συμβάλλουμε όλοι. Πρέπει να τονίσω ότι η πλειοψηφία των καταστηματαρχών φέτος, παρόλες τις δυσκολίες, έχει τηρήσει μια πολύ υπεύθυνη και σοβαρή στάση και αυτό πρέπει να το αναγνωρίζουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger