Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Ανακοίνωση του Τμήματος Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας



ΣΥΡΙΖΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Τμήμα Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης
Δελτίο Τύπου
Βόλος, 5-11-2013
Τα καλά παιδιά του Καλλικράτη ή οι εντιμότατοι φίλοι του…
Ο περιοδεύων θίασος των πειθήνιων αιρετών, που εφαρμόζουν κάθε μνημονιακή απορρύθμιση, καθησυχάζουν και εφησυχάζουν τους πολίτες μόλις διαγνώσουν τον κίνδυνο αντίστασης, κάνει πρεμιέρα στην πόλη μας.
Σωστά, καθώς ο εδώ δήμαρχος υπήρξε πρωταγωνιστής στη διαμόρφωση του Καλλικράτη και την υλοποίηση του δημαρχο-κεντρικού μοντέλου που θέλει το δήμο μακριά από τους πολίτες. Έχουν πολλά να συζητήσουν και να μάθουν οι «εντιμότατοι φίλοι» του σημερινού δημάρχου. Ο
οικοδεσπότης τους θα περιγράψει πως εγκαταλείπονται οι περιφερειακές δημοτικές ενότητες, πως εκχωρούνται λειτουργίες και εργαζόμενοι του δήμου σε εργολάβους, πως κλείνουν στέκια νεότητας, ωδεία, πολιτισμικές δραστηριότητες. Ο Γιαννιώτης επισκέπτης θα περιγράψει πως εκχωρούνται φιλέτα της πόλης σε ιδιώτες και υλοποιούνται έργα εκτός νόμιμων διαδικασιών σε υδροβιότοπους, πως διαχειρίζονται τα ελλείμματα με αδιαφάνεια πώς διαλύονται οι φορείς διαχείρισης υδροβιότοπων. Ο Πατρινός θα περιγράψει πώς χάνεις την πλειοψηφία στο Δημοτικό συμβούλιο εκπαραθυρώνοντας ή διαγράφοντας το ένα τρίτο της παράταξης, δεν διεκδικείς το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης, αθετείς τις υποσχέσεις σου σε βασικά στοιχεία του προγράμματός σου και συνάπτεις συμβάσεις με εθνικούς εργολάβους.
Θα συγκρίνουν τα εύσημα που τους απένειμαν, τρόικα, κυβέρνηση και καναλάρχες. Ποιος εκχώρησε λειτουργίες του Δήμου σε ιδιώτες (εδώ προηγούνται μάλλον ο κ. Δημαράς με τα απορρίμματα και ο κ. Μπουτάρης με την ομολογία σε τηλεοπτική συνέντευξη για την τμηματική εκχώρηση της ΔΕΥΑΘ σε ΑΚΤΩΡΑ και SUEZ). Ποιος πολέμησε την πολιτισμική έκφραση και δημιουργία και την αυτό-οργάνωση των πολιτών (φαβορί ο κ. Καμίνης που έκλεισε τη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, την οποία οι κάτοικοι είχαν καταστήσει δυναμικό κύτταρο δημιουργίας και έκφρασης). Ποιος δεν προετοίμασε το Δήμο για το επόμενο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης (εδώ είναι φαβορί ο οικοδεσπότης και πάλι).
Πρέπει όμως να αναγνωρίσουμε ότι η πεντάδα διακρίνεται για τη σταθερότητά της στην υλοποίηση των μνημονιακών πολιτικών και στην παρακολούθηση των σεμιναρίων του κ. Φούχτελ, στην απουσία ουσιαστικής πρωτοβουλίας και παρέμβασης σε θέματα κοινωνικής πολιτικής, απασχόλησης και ανάπτυξης.
Πρέπει να υπενθυμίσουμε τις πρώτες θέσεις που κατελάμβαναν κάποιοι από αυτούς (ο κ. Σκοτινιώτης πρώτος και καλύτερος) στις διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ, εκλογές για ανάδειξη προέδρου (Παπανδρέου, Βενιζέλου), και σήμερα παριστάνουν τον ακομμάτιστο για να μην εισπράξουν τη μνημονιακή φθορά που τους ανήκει.
Τέλος, τα διάφορα ξαναζεσταμένα σενάρια «επανίδρυσης» της «κεντροαριστεράς» που επαγγέλλονται, μόνο ανατριχίλες μπορούν να γεννήσουν στο λαό μας γιατί γνωρίζει στο πετσί του ότι αυτά τα μορφώματα δημιούργησαν τη διαφθορά, τη διαπλοκή, τα σκάνδαλα πάσης φύσεως και οδήγησαν στη σημερινή καταστροφή της χώρας και του λαού.
Δικαιούνται λοιπόν την αποχαιρετιστήρια τουρνέ τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger