Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Αρωμα Σκιάθου στο Λονδίνο

Αρωμα Σκιάθου στο Λονδίνο  Στη διεθνή τουριστική έκθεση του Λονδίνου World Travel Market, που θα διαρκέσει μέχρι σήμερα, συμμετέχει για πολλοστή χρονιά ο Δήμος Σκιάθου με δικό του περίπτερο, έχοντας ως στόχο την προσέλκυση ακόμη περισσότερων τουριστών στη διάρκεια της νέας σεζόν. Αντιπροσωπεία του Δήμου Σκιάθου, αλλά και επιχειρηματίες του νησιού βρίσκονται στη βρετανική πρωτεύουσα, και πραγματοποιούν επαφές με παράγοντες του εξωτερικού, προκειμένου να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο το κύμα των Βρετανών τουριστών, οι οποίοι αποτελούν εκ των πραγμάτων το κέντρο βάρους στο σύνολο των αλλοδαπών επισκεπτών του νησιού.
Παράλληλα είναι σημαντικό το γεγονός ότι κατέχει περίοπτη θέση στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του World Travel Market βραβευμένη φωτογραφία η οποία παρουσιάζει ακτή της Σκιάθου, και ως εκ τούτου εκτιμάται ότι θα συμβάλει αποφασιστικά στην προσέλκυση και νέων εν δυνάμει επισκεπτών του νησιού και των Βορείων Σποράδων κατ’ επέκταση.

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του αεροδρομίου της Σκιάθου, το σύνολο των αφίξεων των αλλοδαπών τουριστών είχε οριακή αύξηση, η οποία μεταφράζεται σε 119.300 επισκέπτες φέτος, έναντι 118.098 το 2012. Οι Βρετανοί επισκέπτες της Σκιάθου ήταν συνολικά  60.211 φέτος, εμφανώς λιγότεροι σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή σεζόν, όπου καταγράφηκαν συνολικά 60.852 αφίξεις. Η συγκεκριμένη μείωση εκτιμάται ότι είναι παροδική, καθώς σύμφωνα με τα πρώτα μηνύματα που έρχονται από την Αγγλία, τα καινούργια δεδομένα που καταγράφονται είναι θετικά και όπως σχολιάζουν χαρακτηριστικά, τουρ οπερέιτορς του νησιού, οι οποίοι διαθέτουν εμπειρία ετών πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο, κατά τη νέα τουριστική σεζόν θα υπάρξει αύξηση στον συνολικό αριθμό των Αγγλων επισκεπτών της Σκιάθου.
Αύξηση παρατηρήθηκε, αντιθέτως,  από την γερμανική αγορά, καθώς, σύμφωνα με τα επίσημα συνολικά στατιστικά στοιχεία του αεροδρομίου που έχει στη διάθεσή του ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, φέτος επισκέφτηκαν 2.266 Γερμανοί τη Σκιάθο, ενώ το 2012, μόλις 23, γεγονός το οποίο αποδίδεται στην απευθείας αεροπορική σύνδεση της Σκιάθου με το Μόναχο. Η Ιταλία εμφανίζει, παράλληλα δυναμική παρουσία, λαμβανομένων υπόψη των 14.856 επισκεπτών του φετινού καλοκαιριού, ενώ κατά την αντίστοιχη περσινή χρονιά, ο συνολικός αριθμός των Ιταλών που ταξίδεψαν αεροπορικώς στη Σκιάθο δεν υπερέβαινε τους 10.941.
            Οι Σκανδιναβικές χώρες, οι οποίες «τροφοδοτούν» κατά παράδοση τα νησιά με μεγάλο αριθμό επισκεπτών, παρουσίασαν κάμψη φέτος, με τους Νορβηγούς να μην υπερβαίνουν στο σύνολό τους, τους 9.253, εν αντιθέσει προς τους 11.070 επισκέπτες της περσινής χρονιάς. Αύξηση παρουσίασε, αντίστοιχα, η τουριστική κίνηση από την Αυστρία, η οποία μεταφράζεται σε 6.310 επισκέπτες το 2013, έναντι 5.891,  το 2012, γεγονός το οποίο αποδίδεται από τους ειδήμονες στην ιδιαιτέρως ένθερμη αναφορά πολλών Αυστριακών έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ στις φυσικές ομορφιές της Σκιάθου και των Βορείων Σποράδων στο σύνολό τους.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger