Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Όλοι στην πανεργατική απεργία της 6 Νοέμβρη

 ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΕΝΩΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΝΑ ΦΡΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ
 ΣΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ –ΤΡΟΙΚΑΣ 
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες
 Όσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση Σαμαρά να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό λέγοντας ότι «τα δύσκολα τέλειωσαν» και «έρχεται ανάκαμψη», τίποτα δεν μπορεί να κρύψει ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα σκληρή αντιλαϊκή επίθεση.
 Οι εντολές της τρόικας είναι ρητές και απαιτούν άμεσα να ληφθούν νέα εξοντωτικά μέτρα ενώ η δήθεν «αντίσταση» της κυβέρνησης σ’ αυτές τις απαιτήσεις δεν αποτελεί παρά μια επιχείρηση αποπροσανατολισμού μπροστά στην επερχόμενη θύελλα. Πιο βαθιές αντιασφαλιστικές ανατροπές, με μειώσεις συντάξεων και εφάπαξ και αύξηση στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, καινούργια φοροληστρικά μέτρα( ενιαίος φόρος ακινήτων, χαράτσι και στον μικρό αγροτικό κλήρο κ.α.), ιδιωτικοποιήσεις και κλείσιμο μεγάλων επιχειρήσεων μαζί με χιλιάδες ακόμα απολύσεις-διαθεσιμότητες  στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, ήδη,  προωθούνται. Ο υπουργός Οικονομίας Γ. Στουρνάρας δηλώνει ωμά ότι «ως τον Ιούνιο θα είναι κόλαση»(!) ενώ οι ιθύνοντες της ΕΕ και του ΔΝΤ  στυγνά προεξοφλούν πως πρόσθετα αντιλαϊκά μέτρα θα  ληφθούν οπωσδήποτε  και η οικονομία της Ελλάδας θα μείνει κάτω από την επιτήρηση τους για πολλά χρόνια!
Για να σπρώξει  τον ελληνικό  λαό στην «κόλαση» η κυβέρνηση προσπαθεί να αποδυναμώσει  τις αντιστάσεις του στα μνημόνια της ξένης υποτέλειας και της εξαθλίωσης, κλιμακώνοντας την  πολιτική της τρομοκρατίας και της κατάπνιξης των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Αυτήν την πολιτική θέλει να ενισχύσει με   την αντιδραστική θεωρία των «δύο άκρων», με την άθλια εξίσωση του φασισμού  με τις αγωνιζόμενες λαϊκές και αριστερές δυνάμεις. Αυτήν την αντιδραστική πολιτική και τις φασιστικές δυνάμεις ήλθαν να διευκολύνουν και οι προβοκατόρικες δολοφονίες  στο Ν. Ηράκλειο.
Μπροστά στη νέα βάρβαρη μνημονιακή επέλαση των δυνάμεων της ντόπιας πλουτοκρατικής ολιγαρχίας και του ιμπεριαλισμού επιβάλλεται να υπάρξει η πιο  η μαζική συμμετοχή στην πανεργατική απεργία και στα συλλαλητήρια της 6 Νοέμβρη  σε μια προσπάθεια αυτή η πανεργατική κινητοποίηση να γίνει εφαλτήριο για συνέχιση και το δυνάμωμα των μαζικών παλλαϊκών αγώνων.
Για να προχωρήσει αυτή η  προσπάθεια χρειάζεται οι εργαζόμενοι να απομονώσουν και να ξεπεράσουν την γραμμή  του συμβιβασμού και της υποταγής στην μνημονιακή πολιτική που ακολουθούν οι ηγεσίες τις ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και εκφράστηκε τους τελευταίους μήνες  με μια προκλητική πρακτική αφωνίας και απραξίας ακόμα και για σημαντικούς απεργιακούς αγώνες  κλάδων εργαζομένων. Χρειάζεται να μην παραπλανούνται  και να απορρίψουν την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που τους εκτροχιάζει από τον δρόμο των μαζικών αγώνων  με απατηλές υποσχέσεις ότι θα λυθούν τα προβλήματα τους με βουλευτικές εκλογές και από μια ψευτοαριστερή κυβέρνηση «με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ». Χρειάζεται να σταθούν αντιμέτωποι με την πολιτική του ΠΑΜΕ που εκτός του ότι διασπά τις κινητοποιήσεις  των εργαζομένων διαδίδει και το πνεύμα της ανημποριάς να γίνουν αποφασιστικοί απεργιακοί αγώνες και καταντά να γίνεται ουρά στην πολιτική των  κυβερνητικών συνδικαλιστικών παρατάξεων. Χρειάζεται να ενισχύσουν τον ταξικό αγωνιστικό προσανατολισμό  στα συνδικάτα , να ζωντανέψουν την δημοκρατική λειτουργία τους, να τα μαζικοποιήσουν και να τα μετατρέψουν σε όργανα αγωνιστικής υπεράσπισης των συμφερόντων τους
Οι εργαζόμενοι καλούνται να δώσουν συνέχεια στους μεγάλους μαζικούς αγώνες της τελευταίας τριετίας. Να συντονίσουν και να συνενώσουν τους αγώνες τους ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα των μνημονίων .  Να ισχυροποιήσουν  και να πλατύνουν το αγωνιστικό μέτωπο αντίστασης  και πάλης για την ανατροπή της πολιτικής της ξένης υποδούλωσης, της φτώχειας και της ανεργίας.

Ο οργανωμένος μαζικός αγώνας μπορεί να βάλει φρένο και να αποκρούσει την πολιτική κυβέρνησης –ΕΕ-ΔΝΤ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...



My site: pet stains removal calgary ()

Powered By Blogger