Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Απαγόρευση αλιείας ξιφία έως τις 30 Νοεμβρίου

Το Τμήμα Αλιείας Λέσβου ενημερώνει τους επαγγελματίες αλιείς των νήσων Λέσβου, Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου ότι στο πλαίσιο εθνικών υποχρεώσεων και με απόφαση της Γενικ. Δ/νσης Αλιείας αναστέλλεται από 1η Οκτωβρίου έως 30η Νοεμβρίου 2013 η σύμφωνη γνώμη της Γενικ. Δ/νσης Αλιείας για χορήγηση ειδικών αδειών σε αλιευτικά σκάφη για την αλιεία του είδους ξιφίας.
Συνεπώς, θα πρέπει να διακοπεί κάθε αλιευτική δραστηριότητα που αφορά στο είδος Ξιφίας Μεσογείου για το χρονικό διάστημα από 1η Οκτωβρίου έως 30η Νοεμβρίου 2013 και:

i) Όλες οι αλιευτικές δραστηριότητες, καθώς και οι εκφορτώσεις αλιευμάτων ξιφία πρέπει να ολοκληρωθούν το αργότερο έως την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.00.
ii) Τα Ημερολόγια Αλιείας - Δηλώσεις Εκφόρτωσης πρέπει να υποβληθούν αμέσως μετά την εκφόρτωση.
iii) μπορεί να γίνεται η διακίνηση και εμπορία ξιφία που προέρχεται από σκάφη με ελληνική σημαία μετά την 1η Οκτωβρίου 2013, μόνο για τις ποσότητες που έχουν αλιευθεί μέχρι και την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013 και
iv) οι προαναφερόμενες ποσότητες ξιφία θα μπορούν να διατίθενται προς πώληση με το χαρακτηρισμό ‘‘νωπός’’ το αργότερο έως και το Σάββατο 5-10-2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger