Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013

ΝΕΑ ΗΘΗ! ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΞΑΝΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ!


ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ, ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΟΙ ΝΕΕΣ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ
Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΣΕ ΠΙΟ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΕΣ ΕΚΔΟΧΕΣ
Δέκα μαθητές του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας, το οποίο τελεί υπό κατάληψη, συνελήφθησαν το πρωί της Τετάρτης (16/10), εντός του προαυλίου χώρου του σχολείου, μετά από μήνυση που κατέθεσαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ηγουμενίτσας, οι Διευθυντές του ΕΠΑΛ αλλά και του ΙΕΚ τα οποία συστεγάζονται.
Συγκεκριμένα, χθες το απόγευμα κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά από τους δύο Διευθυντές για διακεκριμένες φθορές και μετά από εντολή του Εισαγγελέα Θεσπρωτίας, σήμερα το πρωί, αστυνομική δύναμη, παρουσία των διευθυντών, έκοψαν την αλυσίδα με την οποία ήταν κλεισμένη η είσοδος του σχολείου και συνέλαβαν και τους 10 μαθητές που εντόπισαν μέσα σε αυτό.
Η νέα κλιμάκωση του κυβερνητικού αυταρχισμού, ο οποίος αγγίζει τα όρια της ωμής τρομοκρατίας, έρχεται μόλις μία εβδομάδα μετά τις διώξεις που υπέστησαν μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ στη Λαμία, στους οποίους, μάλιστα, επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης με αναστολή με την κατηγορία της «διατάραξης υπηρεσιακής ειρήνης κατά συναυτουργία»!

Αυτη την ώρα οι μαθητές κρατούνται στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσπρωτίας στην Ηγουμενίτσα, ενώ μόλις ολοκληρωθεί η δικογραφία θα αφεθούν ελεύθεροι, μετά από την προφορική εντολή του Εισαγγελέα Θεσπρωτίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου