Από παλαιότερη κινητοποίηση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΘ
Υπόμνημα διαμαρτυρίας για τις διακοπές της υδροδότησης κατοίκων της Θέρμης που αδυνατούν να  πληρώσουν τους δυσβάστακτους λογαριασμούς κατέθεσε η Λαϊκή Επιτροπή Θέρμης στο Δήμο και στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ). Καταγγέλλοντας «την απαράδεκτη
στάση της δημοτικής αρχής που, εφαρμόζοντας σε τοπικό επίπεδο την πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, επιχειρεί να παρουσιάσει τις δεκάδες λαϊκές οικογένειες που αδυνατούν να πληρώσουν τα χρέη τους προς τη ΔΕΥΑ ως "μπαταχτσήδες", με σκοπό να εξιλεωθεί στα μάτια των δημοτών για τις διακοπές υδροδότησης».
Όπως αναφέρει η Λαϊκή Επιτροπή, «οι κατά το Δήμο Θέρμης "μπαταχτσήδες" είναι πριν από όλα οικογένειες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης, που συχνά ούτε καν διακανονισμό των χρεών τους δεν είναι σε θέση να κάνουν γιατί δεν φτάνουν τα εισοδήματα τους. Έχουν εξαντληθεί οικονομικά από την πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ, που τους φορτώνει τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης, για να ανακάμψουν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, για να θωρακιστεί ο δρόμος ανάπτυξης της κοινωνίας που τα υπηρετεί, οι διεθνείς συμμαχίες τους. Αυτόν το δρόμο ανάπτυξης άλλωστε ακολουθεί σε τοπικό επίπεδο και η δημοτική αρχή της Θέρμης».
Σε ανακοίνωση της η δημοτική αρχή Θέρμης ισχυρίζεται ότι οι καταγγελίες της Λαϊκής Επιτροπής «παραπληροφορούν και αποπροσανατολίζουν τους πολίτες» και επικαλείται διάφορες αλχημείες. Για παράδειγμα, και όπως επισημαίνει η Λαϊκή Επιτροπή, «ο Δήμος ισχυρίζεται ότι η ΔΕΥΑ Θέρμης προχώρησε σε μείωση των τιμών και νέες εκπτώσεις από την 1η Αυγούστου 2013, ωστόσο παρέμειναν πανάκριβα τα τέλη αποχέτευσης, σύνδεσης και διακλάδωσης, αφήνοντας λαϊκές οικογένειες με πλημμελή σύνδεση στο δίκτυο. Ο Δήμος ισχυρίζεται επίσης ότι «οι διακοπές υδροδότησης στις οποίες προχωρά η ΔΕΥΑ Θέρμης δεν έχουν ταξικό χαρακτήρα, αλλά αντίθετα εφαρμόζονται σε αυτούς που, είτε υπερκαταναλώνουν, είτε δεν διακανονίζουν τους λογαριασμούς τους, ακόμα και για χρόνια». Όμως, όπως τονίζει η Λαϊκή Επιτροπή, σε 1.100 περιπτώσεις πολιτών που ειδοποιήθηκαν για χρέη, περισσότερες από 400 δεν πήγαν καν για διακανονισμό.
«Ο Δήμος χρησιμοποιεί τη λογική της ανταποδοτικότητας για να δικαιολογήσει τα αυξημένα δημοτικά τέλη και τους φουσκωμένους λογαριασμούς της ύδρευσης ενώ το "κοινωνικό τιμολόγιο" που διαφημίζει είναι ανεπαρκέστατο» τονίζει η Λαϊκή Επιτροπή. «Την ίδια στιγμή οι αυξήσεις του 2011 στα τιμολόγια των δημοτικών τελών σε ορισμένες περιπτώσεις, αν ληφθεί υπόψη ότι σε κάποια από αυτά  για πρώτη φορά εντάσσονται στις ρυθμίσεις περί 80% και παγίων τελών, διαμόρφωναν σε ορισμένες περιπτώσεις υπερδιπλάσιες τιμές συγκριτικά με το παρελθόν. Ο Δήμος Θέρμης, που στο πρόσφατο παρελθόν εκθείαζε τις ευεργεσίες του "Καλλικράτη", επιχειρεί να εμφανιστεί ως μαχητικός και διεκδικητικός απέναντι στην κεντρική πολιτική εξουσία. Η ίδια η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι η πολιτική της δημοτικής αρχής ταυτίζεται με την κεντρική γραμμή της συγκυβέρνησης, όσα "αντιμνημονιακά" προσωπεία κι αν φορέσει. Με σημαίες της την "ανταποδοτικότητα" και τον "κοινωνικό αυτοματισμό", η ηγεσία του Δήμου ουσιαστικά στηρίζει μια πολιτική που στοχεύει στο να βγουν αλώβητα απ΄ την κρίση τα μονοπώλια και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, φορτώνοντας τα βάρη στα λαϊκά στρώματα».
Η Λαϊκή Επιτροπή Θέρμης διεκδικεί πλήρη απαλλαγή των ευπαθών κοινωνικών ομάδων του πληθυσμού του Δήμου από δημοτικά τέλη. Επίσης, απαλλαγή για τους άνεργους (με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, χωρίς υπολογισμό της 1ης κατοικίας), για τους άπορους, πολύτεκνους, ανάπηρους, νεφροπαθείς συμπολίτες μας, με δίκαια εισοδηματικά κριτήρια.