Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Πέφτουν από τα σύννεφα...

Τις τελευταίες μέρες γίνεται ένας τραγέλαφος με αφορμή τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων (μαζικές και εκτεταμένες) από την αμερικανική NSA σε βάρος και κυβερνήσεων και ηγετών κρατών της ΕΕ, ύστερα από τις αποκαλύψεις με έγγραφα (έτσι γράφει το «Σπίγκελ») που έκανε ο πρώην πράκτορας της NSA, Σνόουντεν.
Ορισμένες ηγεσίες των χωρών της ΕΕ εμφανίζονται θιγμένες και εξοργισμένες. Πιο θυμωμένη από όλους δείχνει η γερμανική πλευρά για τις παρακολουθήσεις σε βάρος της Μέρκελ και ακολουθεί η Γαλλία του Ολάντ. Ενώ η ελληνική κυβέρνηση σχολίασε μόνο όσα είπε ο Πάγκαλος!

Η αμερικανική πλευρά προσπαθεί, από τη μια, με μισόλογα να διασώσει κάτι από το κατασκευασμένο προσωπείο του Ομπάμα -ο οποίος ως «προοδευτικός» σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, δήλωνε πως ήταν κατά των παρακολουθήσεων- ότι δήθεν ο πρόεδρος δεν ήξερε ενώ από την άλλη ομολογούν κυνικά ότι «όλοι το ίδιο κάνουν ή προσπαθούν», πράγμα που είναι η αλήθεια.
Είναι περίεργο βέβαια να κάνουν πως πέφτουν από τα σύννεφα κυβερνήσεις της ΕΕ που πρώτευσαν στη νομιμοποίηση των παρακολουθήσεων και του φακελώματος στα τηλέφωνα και στο διαδίκτυο, με πρόσχημα την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, με φανερές και κρυφές συμφωνίες με τις ΗΠΑ.
Μήπως η όλη υπόθεση σχετίζεται και με τις αντιθέσεις μέσα στην ΕΕ, την αντιπαράθεση μεταξύ Γερμανίας - ΗΠΑ για τη μορφή διαχείρισης της κρίσης, για το πώς θα μοιρασθούν οι ζημιές ανάμεσα στα μονοπώλια αλλά και αντιπαραθέσεις γύρω από άλλα ζητήματα;
Είναι λοιπόν καθαρό ότι παίζουν θέατρο για να ξεγελάσουν τους λαούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger